Elverum parkerte Lillestrøm og vant 26-17 – Elverum

Elverum parkerte Lillestrøm og vant 26-17

Her får du kampreferatet fra Elverum - Lillestrøm, etter Elverums brakseier 26-17!

Det var mange som var spente før kampen mellom Elverum og Lillestrøm. Et revansjesugent Elverum ville slå tilbake, mens Lillestrøm håpte på psykisk overtak etter hjemmeseieren i høst.

Kampen startet ikke mye ulikt det vi så i Lillestrøm i høst, men det skulle etter hvert vise seg at Elverum hadde den beste planen.

Elverum sto steinhardt i forsvar fra start og viste ingen nåde til de gulkledde. Ojala, Børresen og Mehl ryddet opp på midten uten problemer, men det begynte litt tråere fremover på banen for Elverumsgutta. Noen tekniske feil og en steinhard Thomas Skoglund gjorde det vanskelig for gutta å komme ordentlig i gang.

Selv om Skoglund pådrar seg 2.minutter etter 4 minutter klarer ikke Elverum å sette inn noe støt fra start. Elverum sliter med å komme til de gode sjansene, og det blir et rotete spill. Kampens første scoring settes av Jonas Burud, og 1-0 til Elverum. Etter 4 og et halvt minutt.

Deretter er kampen i gang og Elverum viser allerede at de ikke har tenkt å gjøre de samme feilene som sist. Elverum bruker vingene og strekene godt, og utnytter Lillestrøms store åpne rom i 3-3 forsvaret.

Det blir utlevert mye juling, noe Luka Mitrovic får merke uten at det hindrer han i å fortsette presset mot Lillestrømforsvaret. Leonel Ojala vil ikke være dårligere og leverer har full kontroll over Mihael Gorensek og gir tilbake med samme mynt i Elverumsforsvaret. Det psykiske spillet er i gang for fullt.

Etter 12 minutter står det 4-3 til Elverum, som enda ikke klarer å få god uttelling på 100% sjansene. Likevel kommer Elverum igjennom og det endre med noen sjanser fra straffemerket, heller ikke her har de 100%  uttelling men sammenlignet med straffekvaliteten fra de siste kampene så er Elverum på god vei.

Trener Michael Apelgren enter banen, midtveis i 1.omgang og vil være med å legge føringen for Elverum. Det lykkes Apelgren godt med, for Elverum får strekt ut laget og skaper store rom som Lillestrøm må dekke. Det sliter på Lillestrøm-spillerne og det skaper målsjanser for Elverum.

Bakerst i buret leverer også Morten Nergaard en god kamp, og gjør det mulig for Elverum å få noen mål å gå på. Marius Kleiven kunne fort vært enda farligere for Lillestrøm i dag, men Nergaard og forsvaret har et godt samspill og hindrer mange gode målsjanser.

Siste del av 1.omgang er preget av mange frikast begge veier, og en målfattig omgang avsluttes med 11-8 på tavla.

2.omgangen startet ikke ulikt den første, men nå er det tydelig at Elverum har knekt koden og har planen klar for hvordan Lillestrøm skal beseires. Luka Mitrovic setter standarden for 2.omgangen og klinker inn et par mål, og holder konstant press mot Lillestrøm forsvaret.

Et stresset Lillestrøm, begynner å gjøre dumme feil og etter 11 minutter av omgangen har Elverum økt til en 5 måls ledelse 16-11. Elverum som i de siste kampene har slitt med å ha marginene på sin side har fått tilbake troen. Selv om førstemann bommer på mål, er Elverumsspillerne der på returen både i forsvar og i angrep, og setter opp tempoet som tydelig sliter på Lillestrøm-laget.

Morten Nergaard er der og tar skuddene fra Lillestrøm, og en meget våken Kalle Björkman får levert gode kontringer og pasninger til vingen. Skuddene sitter rett i nettet og kampen er inne i den avgjørende fasen. Samtidig med Björkman, våkner også en annen svenske, Michael Apelgren viser at også han kan levere og får det virkelig til å stemme i dag.

Etter 50 minutter er stillingen 23-13 og Jørgen Bakke overtar Elverum-målet. Bakke leverer ikke noe dårligere enn sin keeper-kollega og Elverum kan cruise inn til seier. Erik Nyheim Halberg og Didrik Wennberg Linderud får også muligheten mot slutten, uten å få de beste sjansene.

Elverum vinner komfortabelt 26-17 får endelig ting til å stemme igjen. En velfortjent seier til laget fra de dype Østerdals-skogene.