GUTTELAGENE OG NM FOR SENIORER ÅRENE 1954-56 – Elverum

GUTTELAGENE OG NM FOR SENIORER ÅRENE 1954-56

Her får du om Elverums guttelag og NM for senior 1954-1956. Elverums guttespillere kom ordentlig på banen etter at Sentralidrettsplassen så dagens lys.

Ettersom Sentralidrettsplassen etter hvert fikk større og større betydning for byens guttespillere, var de oftere og oftere å se på banen. De aller yngste lagene fikk også sin lille bane like ved – i Støaskogen. De litt eldre gutta fikk seg en liten plass ved Kommunebrakka på Gårderløkka.  Så sant det var snøfritt, så gikk det kamper her hele tida.
I 1954 ble det satt i gang kretsserie for guttespillere etter at de året før hadde slått selveste Nordstrand 3-1 i sin første kamp MED DRAKTER! Det var stort!
IMG_1270
Her er guttelaget fra 1954:
Første rekke fra venstre: Olav Moe, Trond Gløersen, Per Østmoe og Arne Nersveen.
Bak fra Venstre: Tor Østmoe, Odd Gropen, Knut Flygind, Arne Flygind, Jan Erik Nohr og Håkon Østby.
IMG_1258
Det var også noen som hadde egen bane og eget lag.  Tar her også med GUTTEKLUBBEN FALK som hadde lag og bane på Hanstad.
Bak fra ventre:  Harald Østby, Svein Trønnes, Trond Olsen, Per Tage Hovindsveen og Bjørn “Bulle” Westby.
Foran fra venstre: Sigmund Nordset, Hans Westby og Roar Gustavsen.
A-laget hadde en flott sesong i 1954. De kom til kvartfinalen i NM hvor de møtte Molde som var av de bedre lagene i Norge. 1000 tilskuere kranset banen!  Gjestene ledet oppskriftsmessig 4-2 ved pause og Elverum tapte bare 6-12 ved fulltid. Keeper og “sprellemann” Hans Aasheim hadde en haug med uttrolige redninger til full jubel fra de fremmøtte tilskuerne!
Dette laget ble bare bedre og bedre.  I 1955 lagde de NM-sensasjon i 3. runde ved å beseire Nordstrand 10-9 etter to ekstraomganger. Kampen gikk på sommerens varmeste dag og bare 300 tilskuere møtte opp.  Men de fikk til gjengjeld skikkelig valuta for pengene!
Neste runde mot Oslo-laget Snorre endte med solid seier til gjestene 3-11 og gutta våre var ute av NM.  Men allerede året etter i 1956 ble guttelagsårgangen gamle nok for A-lagsspill.  4 av dem ble tatt ut til NM : Keeper Per Østmoe, Dag Findsen, Helge Amundsen og Arne Flygind.
4. runde var den kampen gutta så fram til da Oslo Idrettslag kom på besøk.  De var regnet som favoritter til NM og tok seieren mot Elverum (10-9) med et nødskrik. Regn og kaldt vær gjorde det vanskelig, men OI gikk strake veien til tops og tok NM-tittelen dette året. Bra innsats av Elverum og “grunnstenen” var lagt for videre suksess på håndballbanen!
En nostalgisk hilsen fra
Hein S. Ekeberg