Nøtterøy-Elverum preview. – Elverum

Nøtterøy-Elverum preview.

Elverum møter Nøtterøy på bortebane. Her får du alt du trenger å vite før kampen.

På onsdag setter Elverumsguttene seg på bussen for å kjempe om 2 poeng mot bunnlaget Nøtterøy. Nøtterøy ligger til nå på en skuffende 11.plass på tabellen og er nødt til å få med seg poengene mot Elverum i denne kampen. Vestfoldlaget har tapt de 4 siste kampene mot lagene rundt seg på tabellen og Bodø. Sist seier kom mot gullfavoritten ØIF Arendal i første kampen etter pausen i januar. Det blir spennende å se om laget med håndballguden Johnny Jensen på benken klarer å reise seg til denne kampen.

 

Nøtterøy er ett av lagene i divisjonen som scorer mest mål, de har på en måte endret spillet sitt fra å ofte være i målfattige oppgjør tidligere til å bli ett lag som underholder publikum med mange mål i kampene. Uheldigvis for Jensens lag så har de ikke klart å erstatte den tidligere målvakten Gudmund Hreidarsson på en god nok måte. Vestfoldingene gamblet på to relativt urutinerte målvakter som er gode på sitt beste, men sliter å stabilisere seg på ett høyt nok nivå, noe som har resultert i mange baklengs i årets sesong. Det blir spennende å se om gruegutten Petter Øverby kan være med å bidra at forsvaret til Nøtterøy holder høyt nok nivå sånn at de kan beholde begge poengene i Tønsberg.

Fremover på banen har Nøtterøy det danske fyrverkeriet Kennie Boysen. Venstrebacken som på sine beste dager er en av de ypperste spillerne i Grundigligaen har gjort 117 mål i årets sesong. Det er veldig viktig at Elverum er forberedt på hvordan de skal stoppe den danske kruttønnen. På motsatt side finner vi høyreback Simen Holm. Østfoldingen Holm har kanskje vært en av årets store overraskelser, og med sine 111 mål har han for alvor vist at han er en meget god spiller.

 

På kantene har Nøtterøy den tidligere Sandfjordsspilleren Kristian Nordby og islendingen Einar Rafn Eidsson. Dette er to kanter som Elverum bør ha kontroll på, men på sitt beste er mer enn gode nok til å spille ball i hatt med målvaktene Nergaard og Bakke i elverumsburet. På linjen har de som nevnt Petter Øverby som spilte juniorhåndball i EHH og Michael Jonassen. Ofte har Øverby den viktigste rollen defensivt og Jonassen er mest på i angrep. Med sine 4 mål i snitt så er det viktig at Ojala, Børresen og Karlsson greier å ha kontroll på målsniken.

Playmaker Simen Fredriksen er ikke mannen Elverum skal frykte på grunn av sitt skudd, men unggutten er en meget god spillefordeler som vi er nødt til å ta på alvor. Det blir også spennende å se om Johnny Jensen tar på seg drakten for 2.gang denne sesongen.

 

For Elverums del så er det veldig viktig å bygge på de gode følelsene etter at vi slo Lillestrøm i forrige kamp. Vi har egentlig i likhet med Nøtterøy slitt en del etter pausen i januar. Elverum har fortsatt mulighet til å kapre bronsemedaljen fra Haslum, men da er de helt nødt til å vinne denne vanskelige bortekampen mot Nøtterøy. Elverum håper å bygge videre på å få god nok flyt i angrepsspillet sånn at vi får brukt alle mann. Det vil si at ballen skal mye ut på kantene når det kollektive fungerer optimalt. Det blir spennende å se om Michael Apelgren fortsetter det gode spillet fra forrige kamp. Nå skal det sies at Nøtterøy er mange hakk vanskeligere enn hva Lillestrøm var forrige gang, og at Vestfoldlaget spiller med kniven på strupen og vel så det. Det blir en helt annen kamp enn hjemmekampen som vi vant komfortabelt 32-24 i Christian Berges siste kamp på benken.

 

Taiga`n kommer med en buss for å hjelpe guttene i kampen om bronse.

Vi ønsker både Elverum og Nøtterøy lykke til i onsdagens kamp. Avkast er 19.00 i Nøtterøyhallen.

Kampen kan følges på www.ostlendingen.no eller tv2sumo, eller høres på Elverumsradion!