Vi taper fortjent mot Nøtterøy i kveldens kamp. – Elverum

Vi taper fortjent mot Nøtterøy i kveldens kamp.

Nøtterøy-Elverum 32-26

Simen Holm og Nøtterøy ble for sterke for Elverum i dagens kamp

Nøtterøy skyter ut av startblokka og leder 4-1 etter 3 minutter. Allerede etter 4 minutter setter Petter Øverby inn sitt andre mål til 5-1 til Nøtterøy. Elverum velger å starte med kantspilleren Andre Lindboe som 2er i forsvar mot den venstrehendte skytteren Simen Holm. Nøtterøy er tydelige klare på at de må vinne kampen, de ofrer alt i alle dueller og Elverum ser ut som en gjeng med juniorgutter med lua i hånden. Trekket med å sette Lindboe inn som 2er i forsvar kan i beste fall ses på som uheldig. Lynvingen har ikke god nok fysikk til å stå imot Simen Holms gode høyre-venstre finte, noe som gjør at det blir veldig store rom i forsvaret til Elverum. Allerede etter 7.15 ser Raymond Hamar og Apelgren at noe må gjøres, de velger å ta en time-out sånn at de kan rette på dette.

Til nå har Elverum virkelig fått smaken på pølse og brød med både sennep og ketchup av ett heltent Nøtterøy. Morten Nergaard i Elverums mål har fått veldig lite hjelp av forsvaret og bytter tidlig med Jørgen Bakke. En av grunnene til at de svarte og hvite sliter, kan være at forsvarssjefen Leonel Ojala måtte stå over kampen med prolaps i ryggen. Fremover på banen har ikke Elverum fått i gang sitt gode kollektive spill, noe som gjør at de sliter med å komme til gode muligheter. Apelgren setter inn en redusering til 3-7 når han angriper rommet mellom ving og back på Elverums venstre side. Etter ca 12-13 minutters spill virker det endelig som om at guttene fra Elverum har fått litt orden på forsvarsspillet, de har nå dyttet inn fighteren Martin Karlsson inn i midtforsvaret, og unggutten Erik Halberg har tatt plass ute på kanten.

Etter 18 minutter velger Nøtterøys trener Johnny Jensen å ta en time-out på stillingen 10-6 til hjemmelaget. Etter time-outen kommer både Erik Toft og Håkon Ekren ut på banen. Det er moro å se at Elverum har 5 elverumsinger på banen samtidig (noe som kan sees på som høydepunktet for Elverum i denne omgangen). Det hjelper ikke nevneverdig når det er vestfoldlaget som scorer to raske mål før Nikolaj Mehl reduserer til 12-7. Til pause ligger Elverum under 16-9. Det ser ut som de svart og hvite spiller helt uten selvtillit. Forsvarsspillet er langt under pari, og i angrep blir vi kledd av mot et heltent Nøtterøy. Nøtterøy kjemper livet av seg for hver ball og det gir resultater i form av en komfortabel ledelse til pause.

Luka Mitrovic starter den andre omgangen med å prikke inn en redusering for Elverum. Det er tydelig at Apelgren har valgt de riktige ordene i pausen, for Elverum ser ut som ett nytt lag i starten av den 2.omgangen. Etter 2.30 av den andre omgangen har Elverum spist inn 3 av målene til Nøtterøy, og bakerst står Morten Nergaard godt med hjelp av forsvaret. Snaue minuttet senere kontrer Aleksander Børresen inn 16-13 redusering, og Johnny Jensen ser seg nødt til å ta en prat med guttene fra Vestfold. Nøtterøy svarer direkte med storscorer Kennie Boysen, før Eidsson setter en tvilsom straffe i mål til 18-13. I samme situasjon får den unge venstrekanten, Erik Halberg en to minutters utvisning.

Elverum kommer veldig godt ut av den perioden etter at Mitrovic scorer i undertallet. Elverum drar på seg nok en utvisning, denne gangen er det Karlsson som får sin andre, og en opplagt Simen Holm øker Nøtterøys ledelse til 20-15. Elverum er tydelig frustrerte over at dommerne ikke stopper spillet når danske Mehl ligger nede for telling.

Elverum sliter med å holde 7 mann på banen, og det er vanskelig å demme opp for ett poengjagene Nøtterøy når de må spille store deler av kampen i andreomgangen med en mann mindre. Petter Øverby og hans lagkamerater spiller veldig klokt i sitt overtallsspill, noe som gjør at de får gode sjanser 100% sjanser mot Nergaard. Etter 16 minutters spill av den andre omgangen ledet Nøtterøy fortsatt komfortabelt. Stillingen er nå 22-16 til vertene.

Like etter får svenske Martin Karlsson rødt kort etter en duell med Simen Fredriksen. Fredriksen mener at svensken har brukt albuen mot han og dommerne er enige i det. De gir Karlsson sin tredje tominuttersutvisning, og dermed må han se resten av oppgjøret fra tribunen. For Elverum står spillende trener Michael Apelgren frem med noen kjappe scoringer som gjør at Elverum holder så vidt kontakten, men som nevnt tidligere er de Simen Holm og Nøtterøy gode i overtallet sitt. Etter 18 minutters spill leder de fortsatt med 6 mål.

Når det er igjen ca 10 minutter så velger Hamar og Apelgren å ta en siste prat med guttene, men det gir ingen umiddelbar effekt. Ett tent Nøtterøy lag fortsetter å pøse inn mål til stor, stor frustrasjon for Elverum. Når det kun er igjen 6 minutter så har det nedrykkstruede laget en ledelse på hele 8 mål på de hvite og svarte. Det ser nesten ut som lufta har gått ut av ballongen for Elverum. Kalle Bjørkmann setter 3 kjappe på slutten og pynter litt på resultatet til ingen nytte. Nøtterøy vinner veldig komfortabelt 32-26 over Elverum. Simen Holm blir kåret til banens beste med sine 10 mål i kveld.

Elverum sliter tydelig med samhandlingen både fremover og bakover på banen for tiden. De har noen meget viktige uker fremover inn mot sluttspillet. Nå gjelder det å få i gang vår gode kantspillere samtidig som at gleden ved å spille håndball kommer tilbake. Nå må Elverum se fremover mot neste kamp som er mot Haslum om allerede en uke. Vinner vi den med 7 mål tar vi bronsemedaljen, men kampen er like viktig i form av å spille på seg tiltrengt selvtillit inn mot sluttspillet som det er å ta medalje.

Kampreferat Nøtterøy-Elverum

Målscorere Elverum: Mitrovic 7, Mehl 2, Bjørkmann 3, Apelgren 5, Børresen 4, Burud 2, Eide 1, Ekren 1 og Toft 1.

Målscorere Nøtterøy: Kennie Boysen 5, Simen Holm 10, Petter Øverby 2, Michael Jonassen 2, Einar Eidsson 6, Kristian Nordby 2, Gisli Thorrison 2, Trygve Trangerud 1, Simen Fredriksen 1 og Andreas Hindhammer 1.

Gratulerer til Nøtterøy med en fantastisk match. Det er tydelig at de ville vinne denne kampen, og de spiller Elverum meget dårlig til tider. Håper vi ser dere i Grundigligaen også til høsten. Lykke til!

Takk til alle våre supportere som var på kampen. Sammen skal vi reise oss!