Noen korte historier! – Elverum

Noen korte historier!

Her får du noen korte historier om EHH etter krigen!

Legger ved bilde av Arild Røkeberg som var en god spiller og stor inspirator i hele Elverums idrettsmiljø!

 

Denne gangen skal jeg ta med et par historier fra håndballen etter krigen.
Å komme seg til og fra kamper i den tida var ikke alltid like enkelt. For å si det slik så hadde ikke håndballgruppa egen buss, så da var privatbiler eneste alternativ. Originale løsninger på banen hørte også med. Stein Berg har disse to artige historiene:

 

1  Full Ford fra Løten

Som sagt; skyss var et problem.  Men i 1951, da Arild Røkeberg fikk satt istand sin 31-modell Ford, ble problemet halvert! Da menglet de bare en bil til. Det var jo bare 10 mann på laget og en gang på hjemveien fra Hamar, ble det tissepause på Løten.
Akkurat der hang det ei gren fra et epletre over gjerdet og noen snappet selvfølgelig et eple eller tre!  Men da ble sjåføren morsk og sa at “ Jeg kjører ikke på epletjuver” og dro videre!

Da var det ikke annet å gjøre enn å stappe Forden til Arild full av spillere både innvendig og utvendig på stigbrettet for å komme hjem igjen til Elverum!

 

2  “Skyt over!”

Det var stort for en unggutt på 16 år å få spille lagets første kvartfinale mot Oslo Hånball Klubb (OHK). Kampen gikk på gress på det som nå er kunstdekke på Sentralidrettsplassen.  Som vanlig gikk det mot utklassing da det sto 15-6 til Oslolaget og det begynte å bli flaut. Lagkaptein Arild Røkeberg ga Stein en beskjed som ikke virket så gal sett i ettertid, med flg melding: “Skyt over Stein, så går det litt tid!”. Stein ga alt han hadde og ballen havnet selvfølgelig i brennesle-krattet nedenfor lærerskolen. Lenger fra et matchvinnerskudd kommer en ikke , men Stein reddet laget muligens fra et 6-20 nederlag.  Det ble “bare” 19-6!

 

God helg folkens!

 

Hein S. Ekeberg