Luka Mitrovic

Vi spiller til tider ut Haslum i årets siste seriekamp!

Elverum var sterke i møte med rivalene, men det holdt ikke til å gå forbi dem på tabellen!

Elverum-Haslum 25-22

Det er tydelig at Elverum fant riktig tenningsnivå i starten av kampen, og de gikk tidlig opp i en 2-0 ledelse. De svarte og hvite jobber iherdig bakover på banen. Etter 4.20 setter Erlend Mamelund sin første for Haslum når han reduserer til 1-3.

Etter ca 8 minutter spill setter den store strekkjempen Aleksander Børresen inn sitt tredje for dagen, og når Morten Nergaard redder skuddet fra Mamelund, så får André Lindboe muligheten til å sende Elverum opp i en 6-2 ledelse. Tryllekunstner Lindboe sender Haslums keeper ned og ballen helt oppe i krysset.

Like etterpå får Haslum tildelt straffe når Magnus Søndenaa blir tatt på vei igjennom. Mamelund går frem for å overliste Morten Nergaard. Nergaard gjør det samme som han gjorde mot Anders Røe tidligere i kampen, nemlig å redde straffekastet.

Nevnte Morten Nergaard har startet kampen veldig godt for Elverum. På stillingen 8-4 til Elverum etter 16minutter har Morten hele 7 redninger, og to av de har kommet på straffekast. På Haslums tredje forsøk fra straffemerket er det kantspiller Søndenaa som kommer frem mot Nergaard. Han er sikker som banken når han setter inn Haslums første fra 7meteren i kampen.

Elverums angrepsspill er varierende, men på sine beste stunder spiller de ut Haslum, men det gjøres fortsatt noen enkle tekniske feil som gjør at de ikke kommer flere mål foran Haslum. Ett godt forsvar- og keeperspill gjør at Elverum leder 10-6 etter 21.30. Allerede etter 22 minutter velger Tom-Eirik Skarpsno å ta ut sin stjernespiller Erlend Mamelund etter at Nergaard har stengt butikken for hans del.

Nikolai Mehl er gjort en omgang fremover på banen. I overtall sender han Elverum opp i en 7 måls ledelse med sin 3. scoring for dagen når det er igjen to minutter av den første omgangen. Når det er igjen ca 45 sekunder av omgangen tar Raymond Hamar og Apelgren time-out. Elverum gjør ett kollektiv godt angrepsspill som ender opp i en stor sjanse for Børresen inne på linja, men Trond Tjemsland redder forsøket fra den 206cm høye mannen. Haslum får muligheten til å redusere nok en gang før sluttsignalet går, men Elverum har en vegg i målet som redder Christoffer Brännbergers skudd. Nergaard har 60% redninger i den første omgangen.

Morten Nergaard starter også den andre omgangen fantastisk. Haslums gode høyrekant Søndenaa har blitt fullstendig avkledd av 28åringen fra Søbakken. Fremover i banen har bydelskompisen Erik Toft skutt inn børsa. Unggutten sender Elverum opp i en 7 måls ledelse med sitt femte mål for kvelden, men Haslum svarer med engang. Etter 5 minutter er stillingen 16-10 og bronsen er fortsatt innen rekkevidde.

Etter 9 minutter spill får Haslums strekspiller Christoffer Brännberger rødt kort når han treffer Nikolai Mehl i ansiktet med en tøff, men uheldig takling. Det virket på ingen måte tilsiktet av den svenske strekkjempen. Elverum ledet på dette tidspunktet med 7 mål. Elverum klarer ikke å utnytte overtallet og Haslum kommer seg unna med 0-0 i denne perioden. Like etter får Toft en to minutters utvisningen. Haslums Søndenaa brenner sitt første forsøk, men setter sin andre. Skarpsno på Haslum sin benk er overhodet ikke fornøyd med kanten, dommeren eller laget sitt generelt i denne perioden. Elverum vinner denne perioden 2-1, og leder dermed med 8 mål over laget fra Bærum.

Når det er igjen 13 minutter av kampen reduserer Mamelund til 21-16 for Haslum. Veteranen har nå satt 9 av Haslums 16 mål. Det virker som om Haslum må stole på den rutinerte spilleren som har vunnet alt som er å vinne i norsk håndball.

Haslum reduserer to ganger ved Sebastian Barthold og Anders Røe, noe som gjør at Apelgren og Hamar ser seg nødt til å snakke med guttene sine. Elverum leder på dette tidspunktet kampen med 4 mål, men er helt nødt til å vinne med 6 eller mer for å få den viktige bronsen.

Etter 22 minutter gjør Mitrovic sitt 4. mål for dagen når han sender Elverum opp i en 5 måls ledelse, men gutta fra skogen sover i forsvar når Haslum går i angrep. Martin Karlsson får sin andre utvisning for dagen og Haslum blir tildelt straffekast. Søndenaa har greid å snu det psykologiske overtaket når han iskaldt lobber inn Haslums 20. mål for kvelden. Elverum leder fortsatt med 4 mål.

Da det kun er igjen 4.30 brenner Elverum en meget viktig avslutning i angrep og Haslums stortalent Simen Schønningsen setter inn nok en redusering til stillingen 24-21. Trenerne til Elverum velger å ta en siste prat med guttene når 3 minutter av kampen gjenstår. I det påfølgende angrepet kjører Elverum en kantovergang av Bjørkmann, men nok engang er de for upresise i avslutningen. Elverum gjør noen grep i forsvar med å prøve å tvinge frem noen enkle avslutninger uten at det truer seieren eller er med på å gi dem en mulighet til å score noen kjappe mål.

Haslum ble for sterke på slutten og tar bronsen foran Elverum. Elverum vinner kampen ganske komfortabelt med 3 mål, men det blir ingen bronsemedalje denne gangen. De blir felt av egne feil og et taktisk godt haslumlag med en god Aasheim som blir byttet inn i målet for Tjemsland de siste 15-20minuttene. Elverum har i denne kampen vist at de blir å regne med når sluttspillet starter 16. april.

For Elverums del ser vi stor fremgang fra de siste kampene. Vi fungerer bedre kollektiv og spiller ut våre gjester fra Bærum i de første 45 minuttene, men på slutten viser Mamelund og resten av Haslumguttene at de blir å regne med i sluttspillet. Vi får endelig med Lindboe i spillet, og være hardtskytende backer treffer veldig godt denne kampen. Det er med på å bidra til at vi får flere strenger å spille på fremover. Bakover på banen viser Nergaard god gammel klasse med god hjelp av ett aggressivt og kompakt midtforsvar. Det blir garantert et meget spennende sluttspill i vente.

Vi kan ende opp med å møte Drammen, Halden, Fyllingen eller Runar. Mest sannsynelig ender vi med Fyllingen som endte som nummer 5 på tabellen. Vi ender på en 4.plass i årets Grundigliga.

Best for Elverum er keeper Morten Nergaard. For Haslum ble det stjernespiller Erlend Mamelund.

Målscorere Elverum: Kalle Bjørkmann 1, Luka Mitrovic 4, Aleksander Børresen 3, Nikolaj Mehl 6, Erik Toft 6, André Lindboe 4, Martin Karlsson 1.

Målscorere Haslum: Magnus Søndenå 4, Anders Røe 1, Sebastian Barthold 3, Simen Schønningsen 3, Vegard Tennfjord 1, Erlend Mamelund 9 og Joakim Patriksson 1.

Elverum kan ende opp med å møte Drammen, Halden, Fyllingen eller Runar. Mest sannsynelig ender vi med Fyllingen som endte som nummer 5 på tabellen. Vi ender på en 4.plass i årets Grundigliga

Takk til alle som har fulgt oss i årets Grundigliga! Vi ses i sluttspillet.