Proffbloggen med Steffen Stegavik – Elverum

Proffbloggen med Steffen Stegavik

Nå har jeg vært i Romania i 8 måneder, nærmere bestemt Baia Mare.

Det ligger helt nord i landet, ca 100 km fra grensen til Ungarn og Ukraina.

En by med ca 120 000 innbyggere, som er like håndballgale som i Elverum.

 

Klubben Miaur Baia Mare er en tradisjonsrik klubb i Romaina med 2 serie mesterskap og 5 cupmesterskap, men det begynner å bli endel år siden. Siste tittel klubben vant var i 1999, da de vant både serie og cup.

Tilbake i 1985 og 1988 vant de en av europacupene også.

Vi har en hall som har ca 2000 sitteplasser, og der er så å si fult hver gang, om man regner 2000 som fult 🙂

For på store kamper er det nok minst 3000 innenfor dørene. Stemningen på store kamper er helt enorm, uten å få taigan etter meg så kan man sammenligne forskjellen på stemningen mellom Terningen Arena og andre haller i norge. Slik stor forskjell er det mellom Baia Mare og Terningen også. Kan kanskje sammenlignes litt med første kamp i Elverumshallen jeg spilte, med 1200 tilskuere mot Sandefjord der alle sto sild i tønne og folk skrek mot dommere og tok seg ikke så høytidlige.

stegavikfullhall2

 

Vi er en gruppe med spillere fra Romania 12, Ungarn 2, Kroatia 1, Bosnia 1, Spania 1, Chile 1 og Norge 1 og Dansk trener. Alle spillere har håndball som sin jobb.

De mest kjente profilerte spillerne i laget er Nikola Eklemovic, som har erfaring med 13 års Champions leauge spill i klubber som Veszprem og Wisla Plock. Spilte i Wisla Plock når Elverum spilte mot disse i europa leauge i 2012-2013 sesongen. Annen er Christian Malmagro med CL erfaring fra Spanske Portland San Antonio, franske Montpellier og danske AG København, har også OL bronsje fra 2008 i Beijing.

 

En normal dag i profflivet mitt i Romania er:

 

Før første trening er det å få i seg litt mat, samt å gå en liten tur ute med Lykke, (dette avhenger av hvem av Camilla og meg som har trening tidligst, den med senest trening på morgene tar morgenturen med Lykke)

 

Til vanlig så er første økt rundt 10-11 tiden, og dette er vanligvis en fysisk økt på rundt 1,5 time. Kan fort bestå av litt løping i starten, før vi trener styrke og avslutter med litt aggility (stigeløp).

Andre ganger består disse øktene av sirkeltrening, evt rene skuddtrening og keepertrening.

 

Etter første økt har vi en ordning der vi drar til en resturant og spiser varmlunsj. Her er det bare å velge å vrake fra gang til gang om hva man vil spise.

Så er det bare å komme seg hjem og ta med Lykke ut på en litt lengre tur, evt på fotballbanen å spille litt ball med henne, god trening for henne å løpe å hente ballen mens vi kan bare stå å slappe av etter en trening 🙂

stegavikhund

 

Ellers så er det bare å komme seg i sofan å slappe av med noen serier på tv før vi er på farten igjen til trening, Denne treningen varierer en del på tidspunkt for oss i herrelaget, for i hallen her så velger damelaget treningstid først, så velger volleyballen, så kommer vårt lag som nummer 3, dette tror jeg kommer fra prestasjoner lagene hadde i fjorårets sesong. Det er ikke noe slik som i Norge der man har samme treningstid i løpet av en hel sesong, her velger de å vraker samme uke som man er i. Så på herrelaget får vi treningstidene for 3-4 dager frem i tid på WhatsApp. Og rett som det er så er det forandringer degen før, men man kommer inn i dette også. Treningene på kvelden består av håndball.

 

Etter dette er det å komme seg hjem å lage seg middag, slappe av med Camilla å forberede seg til en ny dag i samme spor.

 

 

Noen historier som er forskjellige fra Norge:

 

I Romania er Buss ett godt brukt fremkomstmiddel til å komme seg til kampene slik som i Norge.  Men her snakker vi ikke avstander som Elverum-Haslum, og heller ikke veier som går rett frem eller har 100 i fartsgrense. siden vi er så å si eneste laget nord i landet så blir det en god del timer i buss. Vi har en kort busstur, den tok bare 3 timer. Resten av turene er mellom 7-14 timer. og de fleste av de ligger rundt 10-11 timer. Vi drar alltid dagen før til bortekampene og sover på hotell. De gangene vi er fremme i «rett» tid så trener vi når vi kommer frem, på de lengste turene trener vi på morgenen på kampdag.

Så en busstur i året fra Elverum til Arendal skal aldri mer klages på at det er langt.

Stegavikbuss

 

 

Sesongen så langt, og resten av sesongen;

 

Nå er vi inne i en periode av sesongen hvor det meste skal avgjøres;

 

Akkuart nå sitter jeg på hotellet i Oderhei hvor vi skal spille vår nest siste serierunde i morgen, Vi begge lagene har 45 poeng sammens med Constanta på toppen av tabellen, tre lag står med samme poengsum før de to siste kampene. så i morgen er en veldig viktig kamp for å sikre oss topp 2 i grunnserien. Her nede så teller sluttspillet alt, alle får plasseringer for sesongen etter sluttspillet. Serien gjør bare utgangspunkt i hjemmebanefordel og motstandere i sluttspillet. Topp 8 går til kvartfinalen slik som i Norge, og man spiller best av 3 kamper. Det som er forskjellen fra i Norge er at om man taper kvartfinalen så må man fortsett sesongen å spille om 5-8 plass.  Så alle lagene spiller frem til 30 mai (som er siste finale dato) uansett. Så får man en resultatliste om hvordan serien har gått og medaljene deles ut.

Stegavikseir

 

I helgen som kommer er det Final4, dette er Cupen i Romania. Her møtes de fire lagene som er igjen og spiller semifinale på lørdag og finaler på søndag. Dette året fikk vi dette på hjemmebane. Når de fire lagene som skal spille final4 er avklart så får lagene by på hvem som skal ha hjemmearrangement. Og her vant vel vi 🙂 Vi trakk Constanta i semifinalen så det skal bli en tøff kamp.

Cupgullet i Romania henger nok like høyt som cupen i Norge gjør for norske lag.

Eneste jeg ser på som litt mørkt er at semifinalekampen starter kl 11.00 !!!!!! Der er litt tidlig, men er likt for begge lag så vi klarer nok det også, TV bestemmer det meste av kamptider nedi her.

Heldigvis er finalen satt litt senere utpå dagen på søndag 🙂

stegavikfinal4

 

Da er det bare å ønske dere en god påske videre. Og lykke til videre med sesongen til Elverum.

 

Mvh Steffen Stegavik