Endelig starter sluttspillet – Elverum

Endelig starter sluttspillet

Nå drar viktigste del av sesongen igang!

Allerede førstkommende søndag braker sluttspillet for de åtte beste lagene i Grundigligaen. Elverum skal til Vestlandet, nærmere bestemt mellom de syv fjell. Destinasjonen er Bergen og laget vi skal kjempe om semifinalebilletten mot er FyllingenBergen. Laget med de gule draktene endte på en 5.plass i årets sesong, og er mer enn gode nok til å frarøve Elverum sin siste mulighet for edelt metall denne sesongen. Vidar Gjesdals mannskap er en fin blanding mellom unge lovende norske spillere, og noen importerte svensker. Laget har variert i sine prestasjoner, men er absolutt en av outsiderne til å gå hele veien til Champions League.

 

I forrige kamp mot FyllingenBergen slet Elverum veldig med å stoppe ett godt kollektivt hos gjestene. Gang på gang ble Elverum utspilt av et velspillende Fyllingen. Kampen endte som kjent uavgjort 27-27 etter at gjestene ledet hele kampen. Tipper også at Gjesdal har sagt til spillerne sine at de må ha lyst til å avgjøre tette og jevne kamper.

Refarat fra kampen som ble spilt i Terningen Arena 22.02 kan du lese her: http://ehh.no/2015/02/22/elverum-fyllingen/

Håkon Ekren ble banens beste i forrige oppgjør mellom lagene
Håkon Ekren(til venstre) ble banens beste i forrige oppgjør mellom lagene

 

Elverum må først og fremst stoppe Eivind Tangen som bekler høyrebacken for bergenserne. Unge Tangen har imponert veldig i årets sesong, noe som har gjort at fjorårets Champions league-vinner Flensburg (Christian Berges tidligere klubb) ønsket å hente han så seint som i januar. Den venstrehendte skytteren har imponerende 136 mål i årets liga.

Utenom Tangen er laget ganske så jevnt besatt, men det er verdt å nevne veteranen Andreas Gjeitrem og keeper Lars Eggen Rismark. Gjeitrem som har truet med å legge opp i en årrekke kan fort ha sin siste økt med ball om Fyllingen ikke klarer å ta rotta på Elverum. Uansett utfall blir man ikke overrasket om han dukker opp i Terningen Arena neste år også. Keeper Rismark er en keeper med et høyt toppnivå som kan avgjøre kamper på egenhånd. Elverum må også se opp for venstrekanten Iben Hvidsten. Hvidsten ble toppscorer i forrige møte mellom lagene, og han vist god form i mange av kampene etter julepausen. Noe for øvrig også hele laget har gjort. Fyllingen er et av lagene som har tatt mest poeng etter at serien startet opp igjen 8.februar. Dette blir på ingen måte en enkel oppgave for de svarte og hvite.

Elverum må se opp for Eivind Tangen(nr15) i kvartfinalene
Elverum må se opp for Eivind Tangen(nr15) i kvartfinalene

 

 

Nergaard
Morten Nergaard kan fort bli tungen på den berømte vektskålen i kvartfinalene mot Fyllingen.

Elverums lag er det samme som hele sesongen. Noen spillere sliter litt med noen småskader, men tror at alle blir klare for den viktigste delen av sesongen. Den forrige kampen mot Haslum viste at spillerne har sluttspillsnivået inne, men det er uansett for tidlig å konkludere med noe som helst. Elverum har variert like mye som sommerværet, så det er viktig at de får så god hjelp som mulig av dere på tribunen både i Bergen og i Terningen.  For Elverum håper man at Morten Nergaard sammen med forsvaret finner tonen, noe som kan skape den nødvendige tryggheten for laget. Fremover på banen gjelder det å finne den kollektive flyten. Elverum har et jevnt besatt lag som er avhengige av at de gjør jobben for hverandre. Det ryktes om meget gode treninger i Terningen Arena om dagen.

 

Uansett utfall i den første kampen så blir det ny kamp i Terningen Arena 19.04.

Denne kampen er uhyre viktig for Elverum. Ikke bare spiller laget om en plass i semifinalen, de spiller også sammen for Elverum. I tillegg til dette så har laget arrangert en «blanke ark» kampanje. Følg linken og les mer om prosjektet her: https://www.facebook.com/elverumhandball?sk=app_364188883775691

Støtt laget i ditt hjerte å!

 

Vinner lagene en kamp hver så blir det en siste og avgjørende kamp i Terningen Arena. For mer info om sluttspillet: http://ehh.no/2015/04/05/siste-mulighet-for-heder-og-aere-i-sluttspillet/

 

Kom på kampen den 26.04. Ta med deg venner, familie, kollegaer, bekjente og naboen. Vi trenger all den støtte vi kan få!

Vel møtt