Keeperen til Fyllingen var god, men Nergaard var best. – Elverum
Banens beste

Keeperen til Fyllingen var god, men Nergaard var best.

FyllingenBergen-Elverum 19-24

Det er tydelig at begge lagene er tente i starten av kampen. De første 5 minuttene er preget av mange tøffe dueller og en del bomskudd fra begge lag. Elverum klarer å ha et kompakt midtforsvar, og bakerst har Morten Nergaard startet bra. Fremover på banen handlet det mest om Erik Toft for Elverums del. Unggutten fra Søbakken er stort sett sist eller nest sist på ballen for de svarte og hvite. Etter ti minutters spill er stillingen 5-4 til Elverum. Etter hvert som kampen setter seg tar Elverum kommandoen.

Gjestene fra Hedmark fortsetter det gode forsvarsspillet, og fremover på banen har bakspillerne virkelig presentert seg. Nikolaj Mehl, Luka Mitrovic og Toft finner hverandres bevegelser, noe som er med på å skape gode avslutningsmuligheter, som igjen øker sjansen for å få mål. Luka Mitrovic får en tominutters utvisning etter ca 19minutters spill, og Fyllingen reduserer én gang i påfølgende angrep. I angrepet etterpå kjører Elverum sitt vanlige undertallstrekk der de tar et kantkryss mellom Burud og Lindboe. Etter litt klabb og babb får Lindboe til slutt ballen inne på linja etter at Håkon Ekren mister ballen. Lindboe er sikker som banken når han setter ballen under Lars Rismark. Lindboe mener at fyllingens spiller skal ha en utvisning i situasjonen, men får ikke gehør av dommerne. I neste angrep kompenserer dommerne når de velger å vise ut Andreas Ungesson i en lignende situasjon.

3minutter før pause leder Elverum 11-10. Fyllingen lå under med 4 mål på det meste, men med 3 raske scoringer så viser de for alvor at de vil være med å kjempe om en semifinalebillett.

Stillingen til pause var 12-11 til Elverum. Elverum gjør en god omgang, og leder på det meste med 4 mål, men Fyllingen kjemper seg inn igjen på stillingen 11-11 før André Lindboe sender Apelgrens lag opp i ledelse etter et meget godt spill. For Elverum har Morten Nergaard, Erik Toft og nevnte Lindboe vært de mest fremtredende i den første omgangen, og Nergaard hadde hele 8 redninger.

linboe og mehl

Fyllingen starter den andre omgangen best og går opp i ledelsen for første gang i kampen etter ca fire minutter. Fredrik Mossestad setter straffen som Ungesson fikk etter han kom på gjennombrudd mellom kanten og backen. Lindboe ble skadet i samme situasjon, og måtte bytte med Erik Halberg. Unge Halberg har ikke vært på banen i mer enn 30sek før han får en unødvendig utvisning i en situasjon med Eivind Tangen.

André Lindboe kommer inn igjen på banen etter noen minutter på benken, men blir utvist med en gang når han stopper et utspill med foten. Fyllingen har i denne perioden fortsatt overtaket, men klarer aldri å riste av seg Elverum. Stillingen etter 9minutter er 16-15 etter at Nergaard gjør en helt fantastisk dobbeltredning. Nergaard har startet den andre omgangen bra. Hans mange redninger er med på å holde Elverum inne i kampen. I Fyllingens mål leverer også Rismark gode prestasjoner gang etter gang.

Danske Nikolaj Mehl sender gjestene i føringen når den andre omgangen er halvspilt. 11minutter før fulltid velger Vidar Gjesdal å ta en timeout, etter at Kalle Bjørkman hadde satt inn 19-17 til de svarte og hvite. Målet til svensken kommer etter et godt kollektivt angrepsspill, der Ekren klarer å dytte ballen ut til kant.

Fyllingen prøver desperat å komme seg inn i kampen igjen, men Elverum er solide bakover. Martin Karlsson og Aleksander Børresen er bunnsolide, og de få gangene de glipper så har de en levende vegg bak seg. Keeper Morten Nergaard er i det umulige hjørnet denne kvelden. 28åringen viser internasjonal klasse i hele kampen. Elverum har grei kontroll de siste 5minuttene, og når André Lindboe tryller inn Elverums 24. scoring for kvelden er det ingen tvil hvor seieren kommer til å havne. Elverum vinner fullt fortjent 24-19 i en overbevisende kamp.

Fyllingen-Elverum 19-24

Målscorere for Elverum: André Lindboe 7, Nikolaj Mehl 6, Luka Mitrovic 5, Erik Toft 5, Kalle Bjørkman 1.

Målscorere FyllingenBergen: Eivind Tangen 4, Fredrik Mossestad 3, Iben Hvidsten 3, Andreas Gjeitrem 4, Andreas Ungesson 2, Tor-Andre Lunde 1, Victor Sandberg 1, Joakim Stenqvist 1.

Takk til alle fra Taiga`n som tok turen til Bergen!