Ekstraomganger og tap til Elverum! – Elverum

Ekstraomganger og tap til Elverum!

Fyllingen kjempet seg til seier i 2.kvarfinalekamp i sluttspillet. Elverum gir seg ikke! Skal ta seiern på onsdag!

Det var duket for fest og redningsaksjon når Elverum, skulle møte Fyllingen/Bergen på hjemmebane, etter 5.måls seieren forrige søndag! Kampen var antagelig årets viktigste kamp, når det også sto om å redde klubbens økonomi.

Foran 2248 tilskuere skulle Elverum sette en stopper for Fyllingens sluttspilldrøm. Det klarte ikke Elverum å sørge for i første forsøk.

Elverum gikk hardt og effektivt ut, scoret på det de skulle score på og sto beinhardt i forsvar med «veggen» Morten Nergaard i buret! Det så fort ut til at Elverum skulle leke seg videre til sluttspillsemifinale, men gleden skulle bli kortvarig. For halvveis ute i 1.omgang begynner det å skurre for Elverum. De sliter med å sette de gode sjansene, og det er bare et tidsspørsmål før Fyllingen vil straffe Elverum for nettopp det. Elverum var oppe i en 5 måls ledelse etter 18 spilte minutter10-5, herfra og ut skulle Elverum straffes for ikke å sette ballen i mål. Til pause var stillingen 11-9 og Fyllingen tok tydelig over deler av flyten som Elverum hadde i starten av kampen.

2.omgang fortsatte litt i samme dur, for Elverum startet like hardt som i 1.omgang, men slet med å sette ballen i nota. Det ga Elverum hodebry og store kontringsmuligheter til Fyllingen, som Bergenserne enkelt kunne plassere bak Elverums keeperen. Fyllingens Andreas Gjeitrem fikk gjøre som han ville på streken, og gjorde det vanskelig for Elverum å holde forsvaret tett.
Eivind Tangen var relativt anonym i starten av kampen, men samtidig med at Fyllingen fant flytsonen kom også Tangen i gang. For Elverum var det Luka Mitrovic og Kalle Björkman som holdt gutta fra glommas bredder med i kampen, sammen med viktige redninger fra Morten Nergaard, som sto en fantastisk kamp i borteoppgjøret.

18.minutter ut i 2.omgang er det Fyllingen som tar over ledelsen i kampen og Elverum så ut til å bli hengende bakpå, men en rask snuoperasjon av Andre Lindboe og Martin Karlsson var Elverum igjen i ledelsen. Elverum leder 22-21 når det gjenstår ett minutt av kampen, men klarer ikke forsvare ledelsen og Fyllingen kriger seg til uavgjort 2-2-22.Kampen må avgjøres, og det er duket for ekstraomganger.

Etter 1.ektraomgang står det fortsatt uavgjort 24-24. Elverum har all mulighet til å avgjøre i 2.ektraomgang, men roter med mulighetene og et effektiv Fyllingen har ingen problemer med å sette ballen i mål. Kampen ender 26-27 til Fyllingen og det står nå 1-1 i kamper. Det betyr nytt oppgjør i på onsdag, også denne spilles på Elverums hjemmebane Terningen Arena!

Elverums gutta var svært skuffet etter å ha rotet bort det som så ut til å være en god ledelse. Det var tydelig at det ikke var en enkel dag på jobben for Elverum, som likevel lover å komme sterk tilbake på onsdag. «Vi vet vi kan ta dem, men i dag mister vi rett og slett fokus og vil for mye» sier Elverumsgutta etter kampen.

Skal Elverum hamle opp mot Fyllingen igjen på onsdag, må Tangen stoppes og Elverum må holde fokus å finne de gode scoringsmulighetene.

Vi er skuffet i kveld, men i morgen ser vi nye muligheter. Gutta skal tilbake på trening, og supporterne skal renske stemmebåndet. Det er akkurat slik en sluttspillserie skal være! Det skal være nerver, fulle tribuner og hard kamp om seieren!

Mål for Elverum: Luka Mitrovic (8), Kalle Björkman (5), Erik Toft (5), Andre Linboe (3), Martin Karlsson (3) Aleksander Børresen (2).

Mål for Fyllingen: Eivind Tangen (8), Iben René Hvidsten (5), Fredrik Mossestad (4), Andreas Ungesson (3), Julius Lindskog-Andersson (3), Andreas Gjeitrem (3), Tore André Lunde (1)