Fyllingen forsøkte i første omgang, men glemte å møte opp etter pause. – Elverum
Vi vinner 42-27 mot FyllingenBergen

Fyllingen forsøkte i første omgang, men glemte å møte opp etter pause.

Elverum uklasset FyllingenBergen på hjemmebane! Videre til semifinale!

Elverum-FyllingenBergen 42-27.

Det var endelig duket for kampen som hele Elverum hadde ventet på etter den skuffende prestasjonen på søndag. I starten av kampen var det tydelig at begge lagene hadde gjort hjemmeleksen sin offensivt, for fremover på banen var begge lagene svært målfarlige. Anført av en opplagt Luka Mitrovic tok Elverum kommandoen i kampen. Etter 6 spilte minutter hadde Elverum opparbeidet seg en tomåls ledelse.

Morten Nergaard startet som vanlig solid i målet til Elverum, og etter 8.33 poler han lobben til Fyllingens strekspiller Andreas Gjeitrem. Han følger opp den gode aksjonen med å sende André Lindboe alene med Fyllingens keeper. Lindboe legger armen ned og dunker ballen knallhardt over hodet på Kalvenes i målet til FyllingenBergen. Begeret til Gjesdal renner over og han ser seg nødt til å ta en time-out for å snakke med guttene sine. Elverum rettet opp en rufsete start bakover med 7 minutter uten baklengs.

Det må en sjumeter som ble fikset av Gjeitrem for at Fyllingen skulle klare å redusere, men Erik Toft svarer direkte med å sende de svarte og hvite opp i en 10-4 ledelse. Luka Mitrovic setter opp Erik med ett fantastisk kryss, noe som gjør at Erik får skyte på helt flatt forsvar.

Fyllingen knepper innpå noen mål ved storskytteren Eivind Tangen, men når Elverum er heldige med at forsvarsspiller Joakim Stenqvist blir utvist i to minutter så benytter Taiga`ns menn sjansen til å rykke ifra. Etter 22 minutter av den første omgangen setter Kalle Bjørkman inn 13-6 ledelse til vertene. FyllingenBergen prøver bytte rundt på laget, men bakerst for Elverum viser Nergaard igjen at formen er prikket inn til sluttspillet. Nummer 87 på Elverum gjør det meget surt for fyllingenes svenske bakspillere. Bergenserne har nå også valgt å legge om forsvarsspillet. De legger ett såkalt frimerke på Elverums beste spiller, Luka Mitrovic.

Morten sto som en vegg de første 45 minuttene
Morten sto som en vegg de første 45 minuttene.

Fyllingen prøver det ut i ca 10minutter men Elverum med Erik Toft i spissen viser at de er gode nok når sjansen byr seg, og Vidar Gjesdal ser seg nødt til å legge om. Lagene spiller jevnt ut omgangen og Elverum går til pause med solide 16-10 etter at Nikolaj Mehl setter inn det siste målet etter litt klønete angrepsspill.

Alt i alt gjør Elverum en meget god 1. omgang. De kjempet hardt for hverandre både fremover og bakover. Om undertegnede skal trekke frem et par spillere så må det neste være Morten Nergaard og Luka Mitrovic. Det var tydelig at gutta fra skogen hadde lyst på en semifinale etter de første 30 minuttene. Defensivt er det Martin Karlsson som binder sammen forsvaret til Elverum.

Martin Karlsson er meget solid i midtforsvaret til Elverum. Han blokker hele 11(!!!) skudd i løpet av kampen
Martin Karlsson(27) er meget solid i midtforsvaret til Elverum. Han blokker hele 11(!!!) skudd i løpet av kampen

Elverum skyter ut av startblokkene i den 2.omgangen. Anført av en opplagt Erik Toft øker de ledelsen til 8 mål etter kun fire minutters spill. Elverum spiller virkelig ut hele sitt register nå. Tryllekunsteren André Lindboe er virkelig i form i denne kampen. Etter kun 6 minutter øker de svarte og hvite til hele 10 mål etter at nevnte Lindboe ydmyker både angrepet og keeperen til Fyllingen. Han snapper ballen enkelt i forsvar og fosser fremover alene med keeper. Han gjør ingen feil når han leker ballen over hodet på keeper Kalvenes. Det skuddet var verdt inngangsbilletten alene.

Fyllingen prøver å svarer med en time-out. De legger punktmarkerind/frimerke på både Toft og Mitrovic, men det hjelper så lite når Lindboe er i det humøret som han er i nå. Han velger å score fra akkurat hvor han vil, når han vil og med alle mulige slags varianter. Fortsetter han med dette spillet kan ikke Christian Berge la være å innkalle gutten fra Larvik. Det tar kun 4-5 minutter før de legger om til 6-0 igjen. Mye av den fortjenesten skal nevnte Lindboe ha. Etter 13.50 ledet Elverum 29-18 etter at Erik Toft satte inn sitt 9. mål for dagen.

Erik Toft var meget god i kveldens kamp.
Erik Toft(17) var meget god i kveldens kamp.

Det er tydelig at Andreas Ungesson på Fyllingen er lei av å bli utspilt. Etter ca 16.minutter velger han å fullføre pådraget sitt med ett slag mot Nikolaj Mehl. Svensken blir belønnet med ett velfortjent rødt kort av dommerne. Svensken rusler slukøret inn i bortelagets garderobe, og det virker som det siste lille håpet om seier forsvinner for gjestene.

Etter dette virker som også Gjesdal gir opp. Han bytter ut en svak Eivind Tangen og kantspilleren Iben Hvidtsen. Elverum spiller veldig godt, og de velger også å rullere rundt på laget. Jørgen Bakke og Jonas Burud får 12-15 minutter på banen. Da det er igjen 8 minutter kan endelig keeperne til Fyllingen puste lettet ut. Kampens gigant Lindboe setter seg ned på benken etter å satt hele 12 baller bak keeperne til Fyllingen.

Elverum viser en god bredde i troppen når de velger å bytte ut hele laget. Håkon Ekren viser at han har lyst til å spille mer i semifinalen ved å banke fire kjappe kasser på de siste 11-12 minuttene for vertene. Jonas Burud viser også at Nikolaj Mehl skal stå på fremover for å beholde plassen på laget. Oslogutten viser at han er klok og har en god venstrearm med sine 3 mål på slutten av kampen.

Håkon Ekren var rå når han fikk sjansen i 2.omgang

Kampen ender opp med en ren overkjøring av FyllingenBergen, og Elverum gir seg ikke før de har satt hele 42 baller i målet til bergenserne. Elverum gjør en meget solid innsats i dagens kamp, og FyllingenBergen skal ha for at de stilte opp til kamp.

Elverum-Fyllingen 42-27

Tilskuere: 1429

Målscorere Elverum: Luka Mitrovic 2, André Lindboe 12, Kalle Bjørkman 5, Aleksander Børresen 2, Nikolaj Mehl 3, Erik Toft 9, Håkon Ekren 5, Torbjørn Eide 1, Jonas Burud 4

Målscorere Fyllingen Bergen: Iben Hvidsten 2, Andreas Gjeitrem 7, Andreas Ungesson 3, Eivind Tangen 4, Fredrik Mossestad 5, Erik Alm 1, Viktor Sandberg 1, Tor-Andre Lunde 1, Julius Andersson 3.