Elverum møter rivalen Haslum i semifinalen. – Elverum

Elverum møter rivalen Haslum i semifinalen.

På søndag tar Elverum imot sin argeste konkurrent Haslum HK til dyst i Terningen Arena. Haslum med Erlend Mamelund i spissen har stått i veien for veldig mange gull for de svarte og hvite de seneste årene, og nå er det endelig på tide at vi står i veien for dem. Haslum har hatt en litt varierende sesong, men vi skal allikevel ikke avskrive gutta fra Bærum. I sluttspillets kvartfinale møtte de Halden. Haslumgutta tapte da de var borte ved grensa, men slo haldenserne komfortabelt to ganger i egen hule. Elverum på sin side overbeviste stort i 2 av 3 kamper når de beseiret et formsterkt FyllingenBergen i kvartfinalen.

 

Det er ofte mye temperatur i disse kampene og de er ikke uvanlig at det smeller fra begge lagene i forkant av kampene. Erlend Mamelund, mannen med ett hav av kamper for landslaget har gått i bresjen for å skape liv og røre rundt kampene. Dette har gjort at han på kampdager er «hatet» av Taiga`n og Elverum. Mamelund viste seg også som en stor mann når han var med å hjelpe Elverum i «blankeark», noe også Haslums trener Tom-Eirik Skarpsno var med på. Selv om Elverum er evig takknemlige for hjelpen, så skal ikke gutta komme med noen gavepakke i form av en finalebillett tilbake.

 

I forrige oppgjør mellom lagene var Elverum det sterkeste laget. Michael Apelgrens gutter var meget solide i 50 minutter, men lot Haslum få pynte litt på resultatet på slutten av kampen. Elverum vant til slutt 25-22 etter å ha ledet med hele 6 mål til pause. I den kampen sto for øvrig Morten Nergaard meget godt i målet til Elverum. Nikolaj Mehl og Erik Toft ble toppscorere med 6 mål hver for vertene. For Haslums del var det kun Mamelund som kunne kjenne seg igjen i egen prestasjon med sine 9 mål.

 

For Haslums del er nevnte Mamelund den beste spilleren og største trusselen for Elverum. Lysluggen har i mange år skutt filler av Elverum. I årets sesong har han ikke vært like skarp som tidligere, han har i tillegg takket nei til landslaget til Christian Berge. Mamelund er mannen Elverum må stoppe om de skal ha en mulighet til å komme til finalen. I tillegg til Mamelund har de en meget god Anders Røe. Røe har kanskje vært Haslums beste spiller dette året. Lærerstudenten har virkelig tatt steg som håndballspiller, og det er mange røster som vil ha han inn på landslaget. På kanten har Haslum den tvehendte spilleren Magnus Søndenå. I forrige oppgjør mot Elverum ble han avkledd av Nergaard, men dette er en spiller som på sitt beste er en av de beste høyrekantene i ligaen. Søndenå kan også bekle høyrebacken til Haslum om ikke unge Simen Schønningsen har dagen. Det blir også spennende med Einar Sand Koren inne på linjen. Ryktene skal ha det til at linjespilleren som har imponert voldsomt i comebacket fortsatt er en av Haslums best trente spillere. Utenom de nevnte spillerne er Haslum veldig godt besatt på de aller fleste spilleposisjonene, og de har en av de beste trenerne i Norge.

 

Elverum må ha spilt på seg bøtter med selvtillit etter storseieren over FyllingenBergen på søndag. Endelig ser publikum en leken, spillesugen og effektiv André Lindboe. Venstrekanten ser ut til å funnet storformen til sluttspillet. Tryllekunstneren gjør at Elverum blir veldig uforutsigbare i sitt angrepsspill. På sitt beste er han den beste venstrekanten i Norge. I tillegg til dette har Elverum matchvinneren Morten Nergaard i mål. Visekapteinen (som er kaptein i Ojalas fravær) som enda ikke har signert ny kontrakt med moderklubben, har en egen evne til å prestere sitt toppnivå når han lukter titler i det fjerne. Elverum er også helt avhengige av at samarbeidet med mellom de tre bakspillerne fungere optimalt. Luka Mitrovic har vært meget god i sluttspillet, men Elverum trenger at Mehl og Toft melder seg ordentlig på om de skal ha en sjanse mot Haslum over tre kamper. Toft var for øvrig en av banens beste spillere i sist kamp.

 

For også i denne semifinalen spilles kampene over 3 kamper. Haslum endte før Elverum og har derfor fordel med to hjemmekamper. Første kamp spilles i Terningen Arena søndag 24.04 klokken 18.15. Uansett utfall i denne kampen skal Elverum til Bærum og Nadderud Arena for å møte Haslum igjen onsdag 06.05. Om det ene laget har vunnet begge kampene har de sikret seg finalebilletten, men ved en seier til hver av lagene så spilles det en kamp til. Denne kampen skal da spilles i Nadderud Arena fordi Haslum endte før Elverum på tabellen. Dato for denne kampen er 10.05.

 

Siden Haslum har fordelen med hjemmebane så er kampen i Terningen nesten en vinn eller forsvinn kamp for de svarte og hvite fra Elverum. Uten seier i denne kampen så må de vinne begge bortekampene, og det er vanskelig mot ett godt Haslumlag.

 

Møt opp i Terningen Arena på søndag for å få med deg rivalens første kamp om finalebilletten. Dette vil garantert bli en kamp fylt med harde dueller, intensitet og mange store idrettslige prestasjoner. Kampstart er 18.15, men er du sulten så er det grilling på agendaen før kampen. Møt opp i god tid.

 

Husk at dette er den største kampen mellom to norske lag i løpet av hele håndballsesongen!

 

Vel møtt.