Sliteseier mot Haslum er alltid deilig! – Elverum

Sliteseier mot Haslum er alltid deilig!

Elverum-Haslum.

Elverum starter kampen best, men Simen Schønningsen og Haslum henger seg på. Etter bare 5 minutters spil har han allerede satt 3 baller bak Nergaard i Elverums mål. Elverum på sin side har scoret 4 ganger. I starten av kampen er det helt tydelig at begge lagene ikke er interessert i å la motstanderlaget få noe gratis i duellene.

Elverum leder 5-4 etter 7 minutter. Hjemmelaget har hele 5 forskjellige målscorere, og det tydelig at hjemmelaget har hatt fokus på ett kollektiv sterkt angrepsspill.  Supersvensken Kalle Björkmann setter inn Elverums syvende mål etter 8 minutters spill, og Elverum tar ett lite grep om kampen når Nergaard redder forsøket fra Mamelund i Haslums angrep. Keeper kjempen hadde en meget god innledning på kampen mot de røde fra Bærum.

Haslum ser seg nødt til å ta en timeout for å samle troppene etter at Bjørkman har satt inn 8-5 til Elverum. Elverum er noe heldig i Haslums første angrep når Schønningsen treffer stolpen. Nikolaj Mehl plukker opp ballen og sender Lindboe alene med keeper. Lindboe er sikkerheten selv alene med Trond Tjemsland.

Martin Karlsson blir utvist i det Vegard Tennfjord setter ballen i mål når han får stå helt alene på linjen. Erlend Mamelund viser med kroppsspråket at han har fått ett knyttneveslag i ansiktet. I angrepet til Elverum er det tendenser til knuffing etter at Kalle Björkman går ned etter en duell med Håvard Johannsen. Det er tydelig at Haslum har lyst til å klå Elverum i egen hule. Haslum klarer å redusere et par ganger i overtallet sitt. Siste målet ble satt inn av Magnus Søndenå som reduserte til 11-10 etter 16.30.

Etter 21.39 må Erlend Mamelund gå å sette seg i 2minutter etter en for tøff behandling av Erik Toft, noe som skapte stor glede for de 1672 tilskuerne i Terningen Arena. Luka Mitrovic setter ballen i mål og fører Elverum for første gang opp i en ledelse på fire mål. Akkurat i det Mamelund skal inn igjen får Søndenå en utvisning når han løper opp Mitrovic i en kontring. Mitrovic er virkelig het nå. Han setter inn to kjappe med en redning imellom av Nergaard, og Elverum leder plutselig med 6 mål.

Erlend Mamelund viser seg frem når han alene sørger for at Haslum har kontakt etter han setter to baller bak Nergaard. Det ene målet er etter han løper en overgang på linjen. Mamelund har satt seks mål bak en god Morten Nergaard i målet til Elverum. Til pause leder Elverum 18-13 etter en omgang der det kollektive har vært meget bra. Luka Mitrovic og Morten Nergaard har vært de beste for vertene i den 1.omgangen.

Luka Mitrovic starter den andre omgangen på samme måte som han avsluttet den første. Han tar med seg ballen fra midten og fyrer av ett skudd fra ca 11-12 meter ned til venstre for Tjemsland. Det tar nesten 5 minutter før Haslum scorer sitt første mål i omgang nummer 2, og i samme situasjon for Martin Karlsson sin andre to minutter for dagen. Elverum sliter med å holde 6 mann på banen i en periode nå. Nikolaj Mehl pådrar seg en utvisning i det Anders Røe reduserer til 20-16. Haslum har kun klart å lage mål i overtall i starten av omgangen.

Elverum virker stresset i denne perioden av kampen, og Haslum kryper sakte men sikkert innpå. Elverum må tilbake til det gode forsvars- og ankomstspillet. Michael Apelgren ser mulighetene for å forbedre seg når han legger kortet for timeout etter 10.41. Elverum har kun scoret to mål, og det var de to første i denne omgangen. Elverum ledet på dette tidspunktet 20-17. De svarte og hvite er både uheldige og udyktige når de har to stolpeskudd i samme angrep. Schønningsen benytter muligheten til redusere nok engang. Haslum scoret 5 mål på rad før Björkman roer noe av nervene til gutta fra skogen.

Elverum får i samme situasjon muligheten i overtall. Haslum angriper 5 mot 6, og setter Schønningsen opp i en god situasjon men Nergaard poler ballen. Uheldigvis for Elverum sender Nergaard en altfor dårlig ball i retning Lindboe som er helt alene. Elverum taper overtallet 2-1 etter at Søndenå setter to baller i mål. For Elverum scoret Mitrovic sitt 7. for kvelden.

Det blir meget ampert når André Lindboe takler Sebastian Barthold i en kontring. Haslum mener at Lindboe fortjener det røde kortet. Mamelund er en av de som protesterer høyest, og når han i tillegg dytter Mehl belønnes han med en velfortjent pause på benken av dommerne. Det er virkelig hett på banen nå. Duellene kommer kontinuerlig og det er ofte at spillerne klinsjer sammen etter dommerne har blåst.

DSC_0599

Haslum blir tildelt en meget billig straffe på stillingen 26-23 etter 21 minutter. Morten Nergaard reddet den forrige fra Røe, så nå er det Mamelund som skal prøve seg. Mamelund er sikkerheten selv når han setter ballen ned til venstre for Nergaard. Haslum nekter å gi seg, og når Barthold setter inn nok et mål så er de kun målet bak. Stemningen i Terningen Arena er helt elektrisk nå.

Elverum får muligheten til å avgjøre kampen når Barthold blir på klønete vis utvist 7minutter før slutt. Elverum griper muligheten i første angrep når Nikolaj Mehl setter inn sitt 2. mål for dagen i det dommerne tar opp armen for passivt spill. Morten Nergaard redder Haslums forsøk i angrepet etterpå, og Elverum får en gyllen mulighet til øke med enda ett mål. Nikolaj Mehl satser nok engang, og denne gangen er Røe for tøff i duellen. Haslumbenken protesterer, men dommerne lagt linjen og følger den ganske så greit. I 6 mot 4 ruller Elverum ut bæringene og Kalle Björkman setter ballen sikkert i mål.

Martin Karlsson får det røde kortet etter han får sin 3. to-minutter etter 27.30 av den andre omgangen. Noe som gjør at han må stå over den neste kampen i sluttspillet. Haslum og Søndenå griper muligheten når de reduserer til 29-27. Haslum legger ut merke på Toft og Mitrovic i forsvaret. Elverum klarer ikke å bryte igjennom når de har en spiller mer og Haslum får en gyllen mulighet til å krype helt opp i ryggen på Elverum, men Mamelund roter klønete bort ballen.

André Lindboe gjør akkurat det han blir bedt om i time-outen til Apelgren. Han satser innover i banen men velger å skyte langt, langt utenfor målet til Haslum. Årsaken til det er at Elverum ser at det er bedre å komme seg hjem i etablert forsvar enn å få en enkel kontring imot. Elverum kommer seg hjem, men Vegard Tennfjord får stå helt alene inne på linja. Han setter ballen enkelt i mål og på dette tidspunktet leder Elverum kun med ett mål. Heldigvis får Elverum fullt lag igjen når de for siste gang skal opp i angrep. Etter noen velspilte sekunder får Kalle Björkman muligheten fra kanten. Svensken gjør som han har gjort 4 ganger før denne kvelden når han setter ballen sikkert i Tjemslands lengste hjørne. Hallen eksploderer og Elverum sikrer seg en meget god mulighet for å nå finalen i sluttspillet.

Elverum-Haslum 30-28 (18-13)

Målscorer Elverum: André Lindboe 4, Luka Mitrovic 9, Erik Toft 4, Nikolaj Mehl 2, Aleksander Børresen 2, Martin Karlsson 3, Kalle Bjørkman 6

Målscorer Haslum er ført feil på handball.no, så undertegnende tar ingen sjanser her. Se handball.no for mer info.

Neste kamp spilles i Nadderud Arena 6.mai. Vi håper Taiga`n fortsetter med den fantastiske innsatsen som de leverte i dag. Vinner vi er vi i finalen!

P.S Runar knuser Bodø hele 34-21 i den andre semifinalen.