Elverum kjemper om finale i sluttspillet – Elverum

Elverum kjemper om finale i sluttspillet

I morgen smeller det i Haslums nye storstue. Nadderud Arena får for første gang møte Elverums meget gode supportere når Haslum tar imot Elverum til kamp om finalebilletten i sluttspillet. Elverum vant som kjent den første kampen 30-28 etter å ha ledet stort sett hele kampen. Det betyr at Haslum virkelig har kniven på strupen. Et lite feilskjær fra det røde vil bety en tidlig ferie, og en skuffende sesong for Tom-Eirik Skarpsnos ungfoler. Elverum derimot har to muligheter til å nå en finale. Laget til Apelgren og Hamar ser virkelig ut til å ha prikket inn storformen når det gjelder som mest. De svarte og hvite har for alvor funnet ut at innsats slår klasse og at eneste vei til suksess er en fandenivoldsk innstilling i hvert eneste angrep og forsvar. I jevne kamper som oppgjørene mot Haslum er det ofte de små marginene som avgjør kampene.

 

Det forrige oppgjøret mellom lagene ledet Elverum lenge komfortabelt, men Haslum viste en utrolig vilje og moral når de hentet nesten inn 8 mål på Elverum. Kampen kunne fort ha bikket begge veier, men på slutten dro Haslum på seg noen klønete utvisninger som gjorde at Luka Mitrovic og resten av Elverum kunne sikre seg en vel fortjent seier. Kampen ble spilt foran 1600 supportere og kan ses på som god reklame for norsk håndball, og den nye modellen i sluttspillet der Champions League billetten er den store guleroten.

 

I morgen er det to lag som kjenner hverandre så godt at det er vanskelig å trekke opp noe spesielt nytt fra hatten. Det blir uhyre viktig for begge lag å være gode i returfasen. Både Elverum og Haslum er veldig gode når de får redninger bak, og kan kjøre etter med hele laget. Elverum på sin side er kanskje hakket hvassere enn Haslum når de skal stå å kjempe i sitt litt rølpete 6-0 forsvar. I det etablerte angrepsspillet er nok Haslum hakket over Elverum. Bæringene har Erlend Mamelund som alt i alt den beste spilleren i Grundigligaen, men de svarte og hvite har skapt en del sure dager for lysluggen før. På keeperplassen er nok Morten Nergaard bedre enn både Trond Tjemsland og Håvard Aasheim som vokter målet for Haslum. Nergaard har hatt et meget godt sluttspill til nå, og det er ingenting som tyder på at denne trenden vil snu på onsdag kveld.

Morten sto som en vegg de første 45 minuttene
Morten Nergaard er en viktig brikke for Elverum

 

Elverum mangler Leonel Ojala og Kjetil Aanestad som fortsatt er ute med langtidsskader. For Haslum ryktes det at den kommende utenlandsproffen Christoffer Brännberger er tilbake fra skade. I følge Budstikka.no er også den tidligere strekkjempen Einar Sand Koren også med i dette oppgjøret.

 

Dette oppgjøret blir kalt «El Clasico» i håndballnorge og det er ikke uten grunn at det gjør det. Oppgjøret spilles mellom lagene som har forsynt seg av alt som er av medaljer de seineste årene, med kun noen få unntak. Oppgjørene er ofte preget av mange harde, tøffe og noen ganger til dels ufine dueller som er med på å bygge opp spenningen mellom lagene. Haslum er laget som Elverum elsker å slå, men hater å tape for. Det blir også spennende å se om Erlend Mamelund må surve på twitter etter kampen denne gangen også.

Meldingen ble lagt ut etter at Elverum slo Haslum 30-28.
Meldingen ble lagt ut etter at Elverum slo Haslum 30-28.

 

Er du glad i håndball bør du ta turen til Nadderud Arena i morgen. Avkast er 19.00. Det kommer mange elverumsinger fra Oslo, og i fra Elverum kommer det to busser og mange privatbiler som skal hjelpe Elverum frem til en finale. Bli med på festen du også.

Disse to kan avgjøre kamper alene. Mamelund og Lindboe
Disse to kan avgjøre kamper alene. Mamelund og Lindboe

 

Vi ses i Nadderud Arena!