Små marginer avgjør kampen mot Haslum – Elverum

Små marginer avgjør kampen mot Haslum

Haslum-Elverum 34-32.

Elverum måtte som kjent spille uten sine svenske strekspillere Martin Karlsson og Leonel Ojala. Martin Karlsson må stå over med karantene. For Elverum har Henrik Auer kommet inn i forsvaret fra start.

Haslum og Simen Schønningsen starter som de startet i Terningen med å score mål fra høyre backposisjon. For Elverums del er det Luka Mitrovic som setter ballene i mål. Det er tydelig at begge lag er ivrige på finalebilletten. Innledningsvis er det mange harde og tette dueller om hver ball.

Etter 7 minutters spill får Haslum sin første mulighet til å rykke litt ifra når Henrik Auer får en utvisning etter en for tøff behandling av Schønningsen, men keeper Morten Nergaard, som for øvrig har startet kampen fantastisk, kler av Sebastian Barthold på Haslums venstrekant. Barthold får to kjempesjanser som han ikke klarer å utnytte, og i stedet er det Erik Toft som setter inn 3-3 når klokka akkurat har rundet 10 minutter.

Etter 15 spilte minutter er det ingen av lagene som har klart å tilrive seg et overtak. Elverum har til nå gjort forferdelig mange tekniske feil fremover på banen, samtidig som Tjemsland har startet godt i mål for Haslum. Bakover på banen har Nergaard stoppet Haslum mange ganger. Det er tydelig at begge lagene kjenner hverandre godt, og det er veldig høy temperatur i kampen. Erlend Mamelund pådrar seg en utvisning når han takler Nikolaj Mehl, og Elverum får en god mulighet til å få overtaket i kampen, men i samme situasjon snakker Luka Mitrovic på seg en unødvendig utvisning. Så i stedet for å spille 6 mot 5 så må lagene skal spille 5 mot 5.

I 5 mot 5 setter Erik Toft to kjappe og det er plutselig Elverum som leder for første gang i kampen, men Anders Røe klinker inn utligningen umiddelbart til 6-6 etter 18 spilte minutter. I det lagene er fulltallige klarer Elverum nok engang å dra på seg en utvisning, denne gang ved Håkon Ekren, men Haslum klarer ikke å utnytte overtallet som de ønsker. Nergaard i Elverums mål har vært fantastisk i den første omgangen, han redder de svarte og hvite gang på gang.

Lagene følger hverandre som skygger i hele den første omgangen, og etter 24 minutter utligner Kalle Bjørkman til 9-9 etter godt spill i overtall etter at Sander Andreassen har blitt utvist. Elverum klarer å utnytte overtallsspillet veldig godt med to mål. André Lindboe setter inn mål nummer to når han tar sin egen retur etter å ha brent ett straffekast.

Luka Mitrovic drar på seg sin andre to minutter i slutten av 1.omgang, og Haslum får igjen muligheten til å ta ett lite initiativ i kampen. Vår danske venn Nikolaj Mehl vil det annerledes, med en helt fantastisk skuddfinte finter han ut hele midtforsvaret til Haslum, og alene med Håvard Aasheim i målet til Haslum flipper han ballen iskaldt over hodet til haslum-målvakten.

Elverum gikk til pause med en 13-12 ledelse etter at André Lindboe flydde inn det siste målet i omgangen etter en fin pasning fra Mehl.

Erlend Mamelund har tydeligvis brukt pausen godt. Han banker inn 3 mål etter at Erik Toft har satt det første i den andre omgangen. Haslum går opp i en 16-15 ledelse når Anders Røe kommer igjennom. Elverum står periodevis godt i forsvar men senker intensiteten noen sekunder, og da smeller det direkte mot gode lag som Haslum.

Elverum får en kjempe mulighet til å komme i gang i den andre omgangen når Christoffer Brännberger får en idiotisk utvisning når Haslum er i angrep. Elverum klarer ikke å sette sjansene sine fremover og denne perioden ender 0-0. Erlend Mamelund viser stor rutine ved å bruke god tid i undertallet.

Etter 10 minutter har Håvard Aasheim i Haslums mål virkelig meldt seg på i kampen. Det er kun Erik Toft ved to anledninger som har klart å overliste han. Han har reddet hele 7 av 9 skudd for rødtrøyene.

Elverum sliter virkelig i denne perioden, og når Nikolaj Mehl setter inn en redusering til 16-17 er det virkelig håp for å komme inn i kampen igjen, men Erlend Mamelund svarer direkte. Når 14 minutter er spilt av den 2.omgangen har Mamelund scoret 8 mål og Haslum leder 19-16.

Elverum nekter å la Haslum skjære av det berømte beinet. De biter seg fast, og når Luka Mitrovic banker inn redusering til 19-20 begynner de tilreisende elverumsingene å drømme om finale. Haslum får en billig straffe når Koren blir tatt. Nergaard redder straffen fra Anders Røe, og Elverum får muligheten til å redusere. Elverum benytter seg ikke av denne muligheten.

Etter 21 minutter dunker Erik Toft inn utligning til 21-21 med sitt 8.mål for kvelden. Haslums trener Tom-Eirik Skarpsno ser seg lei av dette og tar en time-out.

Andrè Lindboe kontrer inn 23-22 ledelse når Erlend Mamelund kaster bort ballen. Mamelund prøver å rette opp igjen feilen i angrepet etterpå, men Nergaard poler skuddet og sender Burud alene med keeper. Haslums gode målvakt redder forsøket fra Burud.

Etter 24.44 får Henrik Auer sin 2. to-minutter etter en tøff takling på Schønningsen. Auer og Elverum mener den var noe billig. Haslum utligner ved nevnte Schønningsen til 23-23. Luka Mitrovic gjør en fantastisk finte når han skaffer Elverum straffekast i undertallet. Lindboe, som har brent to straffer før i kampen går frem. Han er iskald når han limer ballen hardt under tverrliggeren.

Henrik Auer kommer inn på banen igjen i det Lindboe setter ballen oppi krysset etter en god finte av Toft. Auer får sin 3. utvisning i det Erik Toft takler en Haslumspiller. Feil av dommerne og Elverum må spille 5 mot 6. Jakob Gjøen utligner til 25-25 når det kun er igjen 80 sekunder.

Erlend Mamelund fikk muligheten til å avgjøre i kampens siste sekund, men skyter i muren på det direkte frikastet. Kampen går til ekstraomganger på stillingen 25-25.

Erik Toft dunker Elverum opp i en ledelse direkte etter avkast i den første ekstraomgangen, og Magnus Søndenå får en riktig utvisning i samme situasjon. Haslum spiller klokt, og når Elverum lar Anders Røe få en liten luke smeller det. Lagene følger hverandre som skygger i de første 5 minuttene, og stillingen er 28-28.

I den 2.ekstra omgangen viser Magnus Søndenå og Erlend Mamelund at de virkelig vil ha en kamp til. De tar frem sitt ytterste når de dunker inn 2 mål hver. Elverum og Jonas Burud gir seg ikke. Han setter ballen helt oppe i vinklene når det er igjen 1.30. Ingen av lagene klarer å få noen viktige redninger og Haslum tar en 34-32 seier over Elverum. Kampen kunne ha bikket begge veier, men lagene er så jevne at det er små marginer som er med på avgjøre kampen.

Best for Elverum var keeper Morten Nergaard, tett fulgt av Erik Toft og Luka Mitrovic. For Haslum var Mamelund og Aasheim de beste spillerne.

Målscorere Elverum: Luka Mitrovic 8, André Lindboe 6, Nikolaj Mehl 4, Erik Toft 10, Kalle Bjørkman 1, Aleksander Børresen 1 og Jonas Burud 2

Målscorere Haslum: Magnus Søndenå 4, Anders Røe 6, Erlend Mamelund 11, Simen Schønningsen 5, Einar Koren 2, Christoffer Brännberger 1, Jakob Gjøen 4 og Håvard Johannesen 1.

På søndag er det nye muligheter når vi nok en gang tar turen til Nadderud Arena.