Vinn eller forsvinn for Elverum – Elverum
Lindboe og resten av laget reiser i helgen til Halden.

Vinn eller forsvinn for Elverum

Kun seier som gjelder!

Forrett og hovedretten er servert, og den er vi ferdig med, det er nå klart for desserten som alle har ventet på helt siden onsdag. Haslum tar imot de svarte og hvite til tredje og siste kamp  i sin egen storstue, Nadderud Arena. Arenaen som på onsdag ble invadert av en hel haug med supportere av de svarte og hvite. Fra og med onsdag har vi kun kalt Arenaen #hjemmebanenadderud, noe som egentlig er helt sant.

 

I forkant av denne kampen har Haslums store profil, Erlend Mamelund slengt med leppa både til egen lokalavis, Østlendingen, på twitter og sist men ikke minst på instagram. Det er helt tydelig at noen år på BI gjør at man kan de beste triksene i boka når det gjelder markedsføring/syting i media. Lysluggen som elsker å slå Elverum har fått kreative svar fra blant annet Kalle Bjørkman som faktisk er usikker til kamp på grunn av en litt for langneglet storskytter fra Søbakken (les; Erik Toft).

Her kan du lese noen av sakene som media har lagt ut i forkant av matchen:

http://www.ostlendingen.no/_Kalle_Klovn_klyper_-5-69-56972.html

http://www.ostlendingen.no/Slik_svarer_Bj_rkman_p__klypekritikken-5-69-57332.html

 

Erlend Mamelund har også uttalt at Elverum er et skikkelig griselag. Det får stå på hans egen regning, og det er noe vi tror gutta fra skogen lever veldig godt med. I mange år har kjennetegnet til Elverum nettopp vært et tøft, fair og aggressivt forsvarsspill, noe som har medført en del sutring fra andre lag. Det skal være vondt å møte byens stolthet, og når en så rutinert spiller som Mamelund fyrer såpass på grunn av dette så er det ett stort kompliment til Børresen, Auer, Ojala og Karlsson m/fler.

Mamelund får en utvisning og er forbannet på Mehl
Mamelund får en utvisning og er forbannet på Mehl

 

Når vi nå skal inn i siste semifinale av sluttspillet vil det være naturlig å dra frem profiler på hvert lag. For Elverums del så må man nevne Morten Nergaard. Keeperen som har i årrekke levert gode prestasjoner helt bakerst for Elverum. Haslums trener Tom-Eirik Skarpsno snakker foran hver kamp at de ikke må skyte Morten god. Ofte er det sånn at keeperne blir skutt på, men med Nergaard er det annerledes. Han redder det han skal og er ofte veldig mange 100%sjanser. Det er tydelig at mange av bæringene er nervøse når de skal duellere med Elverums spiller nummer 87.

 

Morten Nergaard etter en redning i forrige kamp mellom lagene
Morten Nergaard etter en redning i forrige kamp mellom lagene

 

 

En annen spiller som er verdt å trekke frem er Erik Toft. Det begynner virkelig å se ut som han har tatt opp arven etter legenden Stig Rasch. Begge to er/var steinkastere som man sjeldent har sett maken til i norsk håndball. I den forrige kampen mot Haslum banken 22åringen inn hele 10 goaler for moderklubben.

 

Erik Toft har krutt i skuddarmen
Erik Toft har krutt i skuddarmen

 

På hver sin side av Erik har vi Luka Mitrovic og André Lindboe. Begge spillerne er på sitt beste blant de beste i hele ligaen. Mitrovic har vært stabilt god den siste tiden, og er på en måte x-faktoren for Elverum. Han kan gjøre det mest fantastiske med kula i hånden. Apropos fantastisk, vi må ikke glemme trollmannen ute på kanten. Lindboe er en vinnertype som kan gjøre livet surt for Haslum om han får nok baller å jobbe med. Lindboe er heller ikke avhengig av hjelp. Kantspilleren er en av få kanter i verden som kan gjøre ting på egenhånd.

 

Det siste som må trekkes frem for Elverum er forsvarsspillet. For Elverum er det her nøkkelen til suksess ligger. Om Elverum klarer å holde alle sju på banen samtidig, og kommer seg hjem raskt, så skal Haslum få slite skikkelig med å lage nok mål til å vinne kampen i morgen. Forsvarsspillet til Elverum har i hele sluttspillet vært meget fantastisk. Det er sjukt artig når en spiller må ut, så kommer kjernekaren Henrik «Henka» Auer inn etter 6 måneder ute med skade. Ikke nok med at han kommer inn, han spiller også en helt fantastisk match, og viser seg som et meget godt alternativ i søndagens kamp.

 

For Haslum bommer vi alltid på hvem som trekkes frem før kamp. Det kommer av at hele stallen til Haslum er veldig godt besatt med mange gode spillere. Det er en gåte for alle oss Elverumsinger at svenske Joakim Patriksson ikke har vært på banen i mer enn tretti sekunder så langt i semifinalen, men vi vet jo ikke hva Haslums gode trener Tom-Eirik Skarpsno tenker rundt den situasjonen. I forrige kamp var det den unge kantspilleren Jakob Gjøen som kom frem i dagens lys med en fin prestasjon. I morgendagens kamp kommer nok vertene ut med en tenning og et tempo som Elverum må være forberedt på fra start.

 

Tom-Eirik Skaprsno gir tommel opp for at Elverum skal sikre seg finalebilletten.
Tom-Eirik Skarpsno gir tommel opp for at Elverum skal sikre seg finalebilletten.

 

Kampen spilles #hjemmebanenadderud (Nadderud Arena) klokken 15.00 søndag. Ta turen for å støtte de svarte og hvite. Elverum viste i forrige oppgjør at det er kun små marginer som avgjør kampene. Kampen i morgen er helt åpen, og det blir spennende å se hvem av lagene som får finalebilletten. Det er små marginer som avgjør. Du kan være med å gjøre en forskjell ved å møte opp for å heie på det laget du liker best.

 

Vi ønsker Haslum HK lykke til i morgendagens kamp, og håper selvfølgelig at sesongen er over for bæringens del etter kampen.

 

Vi ses på kamp!!