Finaleklare Elverum slo Haslum 34-31, etter nok en fantastisk prestasjon! – Elverum

Finaleklare Elverum slo Haslum 34-31, etter nok en fantastisk prestasjon!

Elverum finaleklare etter kjempekamp i Nadderud!

Vi slår Haslum 34-31 i den siste semifinalekampen i sluttspillet og er dermed klare for finale.

Takk til Haslum HK, Taiga`n, Østlendingen og Erlend Mamelund som har vært med på å skape en fantastisk ramme rundt kampene i både Terningen Arena og Nadderud Arena. Denne modellen med Champions League i potten har kommet for å bli. Vi har vært vitne til mange herlige dueller i løpet av disse tre kampene mot Haslum, og det er har vært en fantastisk reklame for Elverum, Haslum og norsk håndball generelt. Neste år ser vi gjerne at vi vinner mot Haslum i over fem kamper.

Elverum starter kampen veldig bra. Anført av Luka Mitrovic og Erik Toft klarer Elverum å spille seg til gode muligheter gang på gang i angrep. Det er tydelig at også Haslum ikke vil la Elverum få finalebilletten uten kamp. Nikolaj Mehl fører Elverum opp i en 5-3 ledelse etter ca 8minutter etter at Mitrovic går av i midten og setter dansken opp alene med Aasheim, som for øvrig ikke startet kampen like bra som i forrige kamp.

Morten Nergaard klarer å redde noen enkle baller bak og Elverum benytter sjansen til å øke til en 4 måls ledelse etter 11 minutter. André Lindboe kontrer inn 8-4 etter at Anders Røe skyter utenfor på en god mulighet. Tom-Eirik Skarpsno velger å ta en timeout for å prate med sitt unge mannskap. Haslum velger å gjøre en liten forandring i midtforsvaret sitt etter timeouten. De legger Anders Røe inn i midtforsvaret sammen med Christoffer Brännberger, mens Mamelund går ut til høyre toer, altså for å stoppe Mehl. Trekket er en genistrek og Haslum scorer tre kjappe med kun ett mål av Mehl i mellom, og etter ca 14 minutter er stillingen 9-7 til gjestene.

Etter 14.48 presenter Erlend Mamelund seg for første gang i kampen når han utligner til 9-9. Elverums meget gode start ble spist opp på kun få minutter etter timeouten.

Første utvisningen i kampen går til Elverums Kalle Bjørkman for munnbruk, Haslum utnytter muligheten godt når Mamelund vrir pasningen ut til en meget god Søndenå som setter sin 3. scoring for dagen. Erik Toft sender moderklubben opp ledelse igjen når han setter sitt 4. mål for dagen med sitt fjerde skudd. I det lagene er like mange spillere på banen setter Lindboe inn ledelse for de svarte og hvite.

Lindboe kontrer likeså godt Elverum opp i ledelse på to mål etter en god blokk fra forsvaret til Elverum. Elverum og Haslum sliter for øvrig med å sette keeper- og forsvarsspillet så langt i kampen. Verken Trond Tjemsland eller Håvard Aasheim klarer å redde nok baller for Haslum, og Nergaard har ikke startet kampen like godt som han pleier å gjøre.

Aleksander Børresen blir utvist i en tøff duell med Brännberger men Haslum klarer ikke å utnytte overtallet veldig godt, og når i tillegg Lindboe ryker også på en utvisning er de svarte og hvite kun fire spillere på banen, men Haslum klarer ikke å ta innpå noe særlig i denne perioden.

Etter 26 minutter smeller Mehl inn sitt 5.mål i første omgangen når han fører Elverum opp i en 17-15 ledelse. Høyrebacken spilte meget godt i den første omgangen for hedmarkslaget.

30sekunder før dommerne skal blåse av omgangen reduserer Brännberger til 17-18, og Elverum tar en timeout når de skal prøve å sette ball nummer 19 for dagen. Elverum kjører sitt vanlige krysspill der Mehl til slutt krysser opp Lindboe, som banker ballen i mål fra midtbacken. I returløpet får Lindboe sin andre utvisning for dagen når han takler Søndenå ute på 11 meter. Noe billig, men kan kanskje forsvares med nøytrale øyne.

Elverum har gjort en meget god 1.omgang offensivt, men sliter defensivt. Luka Mitrovic og Morten Nergaard har vært langt unna sitt vanlige nivå, mens Erik Toft, Mehl og Lindboe har vært de beste fremover på banen for Elverum. Haslum har fordelt sine mål ganske godt utover, og det er vanskelig å trekke frem noen spesielle.

Elverum kommer seg veldig godt unna i starten av 2.omgang. De er heldige som startet med ballen, og Haslum kaster enkelt bort ballen i overtall ved Schønningsen. Undertallet ender 0-0 og stillingen er fortsatt den samme etter 3minutter av den andre omgangen. Omgang nummer 2 starter ganske så ulikt fra den første. Etter nesten 5 minutter kommer den første scoringen. Det er Mamelund som setter ballen sikkert fra straffemerket. I samme situasjonen blir Mehl utvist.

Morten Nergaard starter veldig mye bedre enn hva han gjorde i den første omgangen, og Elverum klarer å ri unna undertallet igjen. Etter 8 minutter leder Elverum fortsatt med to mål etter at Mehl setter ballen over Tjemsland på en kontring. Elverum kløner det litt til i angrepene etterpå men blir reddet av en god Nergaard bakerst.

Etter ca 11minutter kjører Haslum opp tempo etter Tjemsland gjør en god redning bakerst i målet. Johannsen og Bjørkman ender i en tøff duell der Bjørkman river ned Johannesen. Bjørkman får en fortjent to minutters utvisning, og det samme får Johannesen fordi han tar igjen etter at dommeren har blåst. Her kunne Haslum hatt en god mulighet til å redusere Elverums ledelse.

Etter 12 minutter setter Luka Mitrovic endelig sitt 2.mål for dagen når han fører Elverum opp i en 24-21 ledelse. Serberen har hatt en trøblete kamp så langt, men med dette målet snur han trenden. Nergaard redder påfølgende ball, men Toft brenner Elverums mulighet til å gå opp i en ledelse på fire mål. Jakob Gjøen, som hadde en meget god kamp på søndagen, setter ballen over hodet på Nergaard, og Elverum er fortsatt kun de to målene foran som de hadde ved pause.

Elverum gir seg ikke, de fortsetter å male på, og når Nergaard redder en straffe fra Mamelund og Martin Karlsson fører de svarte og hvite opp i en 26-22 ledelse, så begynner det virkelig å lukte finale. Erlend Mamelund revansjerer bommen ved å redusere direkte. Haslum ser seg nødt til å gjøre noen grep defensivt, og de velger å legge frimerke på serberen, Luka Mitrovic.

Haslum viser gang på gang at Elverum ikke kan hvile et sekund. Ungguttene fra Bærum spiser veldig raskt opp ledelsen og når det er igjen 10 minutter setter Erik Toft inn sitt 8. mål for kvelden når han skyter inn Elverums 28.mål. Skuddarmen til 22åringen minner veldig om en hardtskytende back med 999 mål i Bundesligaen. Erik Toft er virkelig i gang med å ta opp arven etter legenden Stig Rasch.

Morten Nergaard redder igjen, og Lindboe går innover i banen. Han vrir skuddet inn bak Tjemsland, og Elverum er igjen oppe i 4mål. Nikolaj Mehl blir utvist i påfølgende forsvar, og Mamelund setter ballen sikkert i mål. Elverum må nok engang spille i undertall, men André Lindboe vil det annerledes når han finter ut Schønningsen ute på kanten. Dommerne mener at Schønningsen er for tøff med Lindboe og lagene skal nå spille 5 mot 5. Utvisning var nok av det billige slaget.

Mamelund brenner nok engang, og Morten sender Burud alene med keeper og vips så leder de svarte og hvite med 4 mål når det kun er igjen 6 minutter. Haslum velger å ta ut både Toft og Mitrovic i håp om å komme inn igjen i kampen. Elverum står nå igjen med Mehl, Lindboe og Burud igjen bak i banen. Nikolaj Mehl som spiller sin beste kamp for sesongen tar ansvar når banker ballen i mål bak Tjemsland.

Haslum reduserer to ganger før Apelgren velger å ta en timeout når det kun er igjen 2.47. Elverum ledet på dette tidspunktet med to mål. Ingen av lagene klarer å sette ballen i mål de neste minuttene. Både Tjemsland og Nergaard gjør gode redninger for hvert sitt lag. Elverum har ballen og to mål å gå på når det er igjen 70 sekunder.

Håkon Bratvold Ekren finter seg igjennom, og alene med Tjemsland fører han Elverum opp i 34-31 når det kun er 1 minutt igjen. Haslum får straffe i sitt angrep, men hvem andre enn Nergaard redder den avgjørende straffen fra Mamelund. Det blir fyr i teltet når Karlsson treffer Mamelund i ryggen når lysluggen er på vei hjem. Mamelund svarer med å dytte til Karlsson kraftig, og den sindige svensken skjønner ikke helt hva som skjer. Det er mye frustrasjon når Mamelund og Karlsson får det røde kortet, og det er tydelig ingen av de er enig i dommerens avgjørelse. Synd at dette kaster litt skygge over Elverum strålende prestasjon i denne kampen. Unødvendig av begge parter.

Kampen ebber ut til en fortjent seier 34-31 til Elverum. Alt i alt er det meget fortjent at Elverum tar finalebilletten denne gangen.

Haslum-Elverum 31-34

Målscorer Elverum: Erik Toft 9, Luka Mitrovic 3, André Lindboe 7, Nikolaj Mehl 7, Kalle Bjørkman 3, Jonas Burud 2, Håkon Ekren 1, Aleksander Børresen 1, Martin Karlsson 1.

Målscorere Haslum: Magnus Søndenå 4, Simen Schønningsen 4, Erlend Mamelund 7, Jakob Gjøen 4, August Pedersen 3, Anders Røe 2, Christoffer Brännberger 5, Joakim Patriksson 2.

Best for Elverum: Erik Toft. Unggutten har vist i alle semifinalene at han ikke er langt unna landslagstroppen til Christian Berge. Fantastisk skuddarm.

Takk til alle som har støttet oss i veien til finalen og takk til Haslum for mange tøffe kamper. Vi gleder oss allerede til å besøke Nadderud Arena neste sesong.

1. Vi møter Bodø HK i finalen! Første kamp er i Terningen Arena 13.05. Tidspunkt kommer vi tilbake til.