I morgen starter finalespillet mellom Bodø og Elverum – Elverum

I morgen starter finalespillet mellom Bodø og Elverum

Endelig er det klart for sesongens kuleste kamper, nemlig sluttspillfinalene. Etter å ha gjort det helt ok i serien, så har vi virkelig vist hva som bor i laget, på tross av skader på viktige spillere. Elverum har i hele sluttspillet imponert med meget fartsfylt og god håndball. Bakover på banen har vi hele tiden vært meget solide. I kvartfinalen fikk vi FyllingenBergen. Bergenserne var med på å lage spenning ved å vinne «blanke ark» kampen i Terningen, men i oppgjøret etterpå fikk de for alvor kjenne på maskineriet fra Hedmark. Fyllingen ble sendt hjem uten en sjanse, og vips så var sesongen over for bergenserne.

 

I semifinalen fikk vi besøk av erkerivalen Haslum. Oppgjørene mellom lagene, som også blir kalt «el clasico» levde virkelig opp til dette. Oppgjørene var tette, intense og med mange dueller både på og utenfor banen. Som kjent vant Elverum ganske enkelt den siste kampen i Nadderud Arena, og de røde fra Bærum så rødt da de måtte starte sin ferie tidligere enn planlagt.

Feirer finaleplassen i Nadderud Arena
Feirer finaleplassen i Nadderud Arena

 

Bodø valgte å møte Drammen i kvartfinalen. Laget fra nord vant de to første kampene, og fikk dermed en litt lettere reise til semifinalen enn Elverum. Siden Bodø ble nummer 2 i serien fikk de også velge hvem de ville møte i semifinalen. Valget ble Runar fra Sandefjord. Laget fra hvalfangerbyen overrasket alle når de knuste Bodø i den første semifinalen, men Bodø holdt nervene under kontroll når de vant to tette matcher på sin egen hjemmebane.

 

Bodø håndball er kanskje det laget som har spilt finest håndball i hele år. Anført av stortalentet Stig Tore Moen Nilsen så har laget tatt både sølv i serien og i cupen. Moen Nilsen har i hele år levert prestasjoner av ypperste kvalitet. I sluttspillet står han med hele 41 mål på 5 kamper, noe som gjør at han har det høyeste snittet så langt. Bodø har også den gode svenske bakspilleren Binai Aziz. Den fintesterke spilleren er en viktig brikke i angrepsspillet til Bodø. Han ligger også ute som «indianer» når nordlendingene spiller 5-1 bakover i banen. Kantspillerne Alexander Westby og Jakob Ringdal er solide. De scorer på de sjansene de skal sette. En spiller som fort kan være forskjellen på lagene er Vetle Aga. Bodøgutten som har vært ute hele sesongen med sykdom/skade er tilbake for de blå i sluttspillet. Aga har levert varene med hele 14 mål på de tre siste kampene. Her må Elverum være på vakt.

 

Man kan snakke så mye man vil om utespillerne til Bodø, men den beste og viktigste spilleren står bakerst i kassa. Danske Joakim Christensen, som nylig signerte ny kontrakt med Bodø, har i mange sesonger vært en viktig bidragsyter for Børge Lunds mannskap. Christensen har som Nergaard, en egen evne til å ta frem storspillet når det gjelder som mest. Det blir spennende å følge denne duellen i finalen.

Joachim Christensen
Joachim Christensen

 

For Elverum så ser man et lag som spiller med hjerte utenpå drakta. Laget med Norges beste supportere har for alvor fått tilbake selvtilliten, kvaliteten og vinnermentaliteten som trengs for å ta titler. I de siste kampene har veldig mange av spillerne meldt seg på. Bakerst har Morten Nergaard som vanlig vært meget solid. Kapteinen i Ojalas skadefravær har nylig signert ny kontrakt med moderklubben, og har takket for tilliten med mange gode redninger.

 

I sluttspillet så har også flere spillere virkelig tatt tak. Erik Toft har aldri vært redd for å skyte, og når han i tillegg treffer sånn som han har gjort i det siste så er det helt fantastisk. 42 mål på 6 kamper er statistikken for mannen som akkurat er ferdig med en faglærerutdanning i kroppsøving.

 

På motsatt sideback har vi vår danske kruttønne, Nikolaj Mehl. Den spillende bakspilleren hadde en meget god forestilling mot Haslum, og viser med dette at Elverums bakspillertrio er meget farlige når det åpner seg store rom. Mehl banket inn hele 7 baller når Elverum feide over Haslum på søndag.

Nikolaj Mehl(11) gjorde en meget god kamp mot Haslum
Nikolaj Mehl(11) gjorde en meget god kamp mot Haslum

 

Mellom Elverums gode sidebacker har vi den serbiske playmakeren Luka Mitrovic.  Den hardtskytende bakspilleren har virkelig funnet sin rolle i laget. Mitrovic har blitt tryggere og tryggere i rollen som spilleopplegger for både Toft og Mehl, og når han i tillegg er en så stor trussel alene også, er dette absolutt en mann Bodø må stoppe om de skal få gullet.

 

For de som liker litt show, så er det ekstra moro at trollmannen fra Larvik er tilbake i gammelt slag. Elverums venstre kantspiller André Lindboe har slitt med uttellingen i mange av kampene i serien, men har endelig funnet formen til sluttspillet. Lindboe er en vinner som Elverum er avhengige av om det skal bli Champions League til høsten i Terningen Arena.

 

André Lindboe er sugen på gull
André Lindboe er sugen på gull

 

Griselag eller ikke er det ikke opp til oss i redaksjonen å bedømme. Det er det dommerne som styrer i form av utvisninger. Uansett så er det ofte bakover kamper vinnes. Elverum er på sine beste dager et av Norges beste forsvarslag. Aleksander Børresen og Martin Karlsson har vært meget solide i midtforsvaret til Elverum. I onsdagens kamp mot Bodø må Karlsson sone etter å ha fått rødt kort i kampens siste spilleminutt mot Haslum. Inn kommer det en finsk maskin. Om det er Ojala eller Auer må du ta turen i hallen for å se. Det eneste som er sikkert er at de finske guttene spiller ikke håndball for å få seg nye venner, noe som sier seg selv når det står om gull.

 

Kampen spilles i Terningen Arena klokken 19.00. Bestill billetter i dag! Det er fare for at det blir utsolgt.

 

Uansett utfall i den første kampen, så spilles det en ny kamp i Bodø spektrum onsdag 20.mai.

 

Vi ses på kampen.

 

HEIA ELVERUM!