Vegard Bakken Øien vant keeperduellen og kampen for Elverum. – Elverum

Vegard Bakken Øien vant keeperduellen og kampen for Elverum.

Elverum-Bodø 30-23

Elverum skyter ut av startblokkene ved scoring av både Erik Toft og Nikolaj Mehl, men Stig Tore Moen Nilsen viser tidlig at Bodø vil være med å kjempe.

André Lindboe kjemper inn ett par baller for de svarte og hvite før endre Langaas blir spilt opp av en meget god Moen Nilsen. Etter 6 minutter setter Moen Nilsen inn sitt 3.mål når han utligner til 4-4.

Både Morten Nergaard og Joachim Christensen har startet kampen godt for hvert av lagene. Kampen bærer preg av at det er en finale. Mye rot, dårlig valg og svake avslutninger er melodien for Elverum innledningsvis i kampen. På stillingen 7-4 i Bodøs favør ser ikke trener Michael Apelgren en annen løsning enn å ta en timeout. Laget sliter med å få taket på Moen Nilsen som allerede er oppe i fire spillemål.

Apelgren sier til guttene at de må tilbake til det grunnleggende når de møter ett offensivt 5-1 forsvar. Elverum starter med å kjøre sitt store krysspill med blinde overganger. I perioden rett etter timeouten setter Elverum ett par kjappe, men Bodø viser god angrepshåndball og Elverum klarer ikke ta noe særlig innpå. Etter 15 minutter setter Endre langaas sitt 3. for dagen når han fører nordlendingene opp i 10-6 ledelse.

Elverum får en gyllen mulighet til å komme tilbake igjen i kampen når de får tildelt et straffekast etter 21.30 spilt. Lindboe går frem, men skyter ballen himmelhøyt over målet til Bodø. Elverum vinner tilbake ballen, og Erik Toft banker inn redusering til 9-11. Elverum holder unna bakover, og Erik Toft banker inn nok en kule bak Joakim Christensen i Bodøs mål. Elverum kom for alvor tilbake i kampen ved hjelp av Toft.

Nevnte Toft, som har en masse av selvtillit etter et godt sluttspill så langt, setter sin 4. for dagen med en velplassert underarm ned til venstre for Christensen.

2minutter før pausen får Elverum en gyllen mulighet til å ta inn Bodøs ledelse. Magnus Kongstøl blir utvist i to minutter etter en tøff takling på Luka Mitrovic. Når i tillegg Aleksander Westby er utvist allerede så klarer Elverum å gå fra 12-14 til 15-14 i denne perioden. Vegard Bakken Øien kom også inn i målet til Elverum, og han holder nullen de siste 3 minuttene av den første omgangen.

Alt i alt var den første omgangen veldig rotete. Elverum sliter periodevis å sette ballen bak Christensen og de gjør mange enkle feil, men på grunn av utvisninger på slutten av omgangen klarer de å gå til pause med 15-14 ledelse.

Bakken Øien fortsetter der han slapp når han redder det første skuddet i 2.omgang, men Vetle Aga setter to kjappe i overtall for Bodø. Det er Lindboe som fikk utvisningen etter en for tøff behandling av Langaas. Elverum kom seg unna med 1-2 tap i denne perioden etter at Jonas Burud er sikker fra kanten.

Elverum og Lindboe øker til 18-16 når han setter ballen under Christensen, som har forlatt gulvet på et straffekast. De svarte og hvite er mye bedre bakover i starten av den andre omgangen, noe som også gjør at de opparbeider seg en ledelse på tre mål etter at Toft setter ballen i mål fra distanse.

Elverum får en gyllen mulighet til å øke ytterligere i overtall når Westby får sin andre utvisning for dagen, men dårlig skudd på meget gode sjanser spolerer den muligheten. Det virker som om Elverum trenger å spille 6 mot 6 for å uttelling. I det Westby kommer på banen igjen setter Børresen ballen sikkert fra strek, og i angrepet etterpå fortsetter Toft med å banke ballen i mål.

Auer drar på seg en utvisning etter 12 minutters spill og Bodø får straffkast. Inn kommer Nergaard. Han redder forsøket fra Moen Nilsen. I undertallet kladder det veldig for Elverum, men på en rar måte klarer Lindboe å hoppe inn fra kanten. Hele Terningen forventer ett skudd, men inn fra høyreback kommer det en flyvende danske som gjør ingen feil på den åpne målet. Danske Mehl setter nok en ball i undertallet og Elverum leder nå med fire mål etter 14 minutter av den andre omgangen.

Den andre omgangen bærer preg av at begge lagene er litt upresise i skuddene sine. Vegard Øien står godt bakerst, og Håkon Ekren har kommet inn for å utfordre det offensive forsvaret til Bodø. Bodø legger en mann helt ut på Luka Mitrovic på slutten av kampen.

Bodø begynner å stresse mer og mer etter at Elverum går opp i en ledelse på 5 mål i det Børresen setter en retur etter at Ekren har fyrt en underarm rett på Christensen. I det Elverum skal sette spikeren i kista begynner også de å stresse, og Bodø klarer å knappe innpå noen mål. 6 minutter før det er over leder Elverum 27-23.

Bodø prøver ett siste forsøk på å komme inn igjen i kampen ved å sette merke på både Toft og Mitrovic, men da tar Apelgren timeout direkte. Det kan ofte være lurt å være i forkant når det skal avgjøres på slutten av kampene. I det ballen er i gang igjen velger Bodø å starte lavt, men ettersom ballen går, kommer de lenger og lenger frem. Mitrovic settes opp mot Sander Torbjørnsen, noe som er lett match for serberen. Han bruker sin fantastiske venstre-høyrefinte og Binai Aziz må hjelpe til. Aziz blir belønnet med utvisning og Elverum leder nå 28-23.

Luka Mitrovic setter nok en ball og da begynner taigan med sine kjente sanger om gull. Vegard Øien som har reddet hele 52% av skuddene fortsetter å redde gang på gang. Fremover på banen sender Elverum inn debutanten Truls Ervik når seieren er sikret.

Elverum vinner tilslutt komfortabelt med 7 mål etter at banens beste, Vegard Bakken Øien stengte butikken bakover. Fremover på banen tar Mitrovic og Toft tak når det butter imot. Ute på kanten er både Burud og Lindboe gode. Spesielt Burud imponerer med sine avslutninger fra dårlige vinkler. Alt i alt en grei kamp av Elverum. For Bodø var Stig Tore Moen Nilsen den beste spilleren med sine 7 mål.

Målscorere Elverum: Luka Mitrovic 5, Erik Toft 6, Aleksander Børresen 3, Nikolaj Mehl 3, André Lindboe 8 og Jonas Burud 5

Målscorere Bodø: Endre Langaas 4, Stig Tore Moen Nilsen 7, Binai Aziz 2, Aleksander Westby 3, Magnus Kongestøl 1, Vetle Aga 5, Sander Torbjørnsen 1.