Blir det gull? – Elverum

Blir det gull?

Endelig er det klart for finale nummer to mot Bodø. Elverum tar turen til Bodø for å kjempe om gullet i sluttspillet. Første kamp endte med 30-23 seier til de hvite og svarte. Vi har feiret Kristihimmelfart og 17.mai med god mat, is, familie og venner, men har egentlig kun ventet på onsdagen skal komme. Klokken 18.00 spilles det om Champions League i Bodø spektrum. Bodø må vinne, mens Elverum får en ny sjanse om de ikke vinner i morgen. Det er ikke aktuelt og guttene fra ti rom og kjøkken er gira på å avgjøre det allerede i morgen.

 

Forrige oppgjøret mellom lagene var jevnt i ca 40 minutter før Elverum seilte ifra. Bodø og Stig Tore Moen Nilsen var de beste i 27 minutter, men Elverum ga seg ikke. I den 2. omgangen var Vegard Øien og Erik Toft i form, noe som gjorde at Bodø ikke klarte å følge Elverum.

 

I forkant av den første finalen var det snakk om keeperduellen. Selv med en meget god forestilling av Øien sist, så starter nok Elverum med Nergaard i målet. For Bodø stiller de med Joachim Christensen i målet. Begge målvaktene var under pari sist og er nok helt sikkert gira på å gjøre det vanskelig for motstanderlaget. Apelgrens lag har vist at de har flere keepere som kan komme inn å stenge buret, noe som kan bli viktig i morgendagens kamp.

 

For at Bodø skal ha noen som helst sjanse mot Østerdølene så må de stoppe Erik Toft. Unggutten som er født i 1992, har for alvor vist hva som bor i han. I tillegg til ett skudd som matcher Moen Nilsen, har han utviklet seg i trykk- og viderespillet sitt. Dette gjør at han er en av de aller beste venstrebackene i Norge. Flaks for Elverum så signerte han en ny kontrakt som strekker seg ut 2017.

 

Kantspillerne til Bodø er også nødt til å melde seg på. André Lindboe og Jonas Burud var bedre og mer effektive enn sine kollegaer på Bodø. Oslo-gutten Jakob Ringdal og den tidligere Follospilleren Aleksander Westby er meget habile håndballspillere på gode dager, men i den første semifinalen nådde de ikke opp til sitt vante nivå. Spesielt Ringdal hadde en skuffende aften i Terningen Arena. Westby var hakket bedre, men han må finne igjen nivået som gjorde at han var innom A-landslaget for noen sesonger siden.

 

Etter at Elverums forsvar klarte å samle seg etter en start der de var altfor individuelle så fikk de taket på fintesterke Binai Aziz også. Det er viktig at man ikke lar seg lure til å bli stående for mye mann-mann mot den fintesterke svensken. Aziz scorer sjeldent over 5-6mål, men er ofte den spilleren som skaper gode muligheter for de andre spillerne på et fintspillende Bodø.

 

På linja får Elverum igjen fighteren Martin Karlsson etter karantene. Karlsson fikk rødt kort etter en situasjon i siste kamp mot Haslum. Siden det røde kortet var i siste minutt, så måtte svensken stå over første kamp i finalespillet. Ved siden av seg har han ofte Aleksander Børresen. Den høye strekspilleren setter laget foran seg selv når det står om titler, og er klar for å kjempe Bodø ut av egen hall. For Bodø er det helt avhengige av at trønderen Endre Langaas levere varene gjennom hele kampen siden de ikke har samme bredde på denne plassen som Elverum. Langaas er en fighter som kjemper knallhardt for laget sitt.

 

Denne kampen kommer garantert til å bli spennende, tøff, fair og jevn. Her kommer det til å smelle i duellene, og det kan fort bli avgjørende hvordan lagene utnytter sine overtallsperioder. Begge lagene har matchvinnere i begge ender av banen og begge lag vil så gjerne stikke av med sesongens siste, men viktigste tittel.

 

Det som er ekstra moro med at Elverum spiller finale mot Bodø er at nordlendingene har et fantastisk publikum. Det er ventet opp mot 3000 tilskuere til denne finalen, og hele 40(!) tar turen fra Elverum. Fantastisk! Det blir spennende å se om 40stk fra Elverum utkonkurrer 3000 nordlendinger på tribunen. Uansett, det er det lagene med flest mennesker på tribunen som møtes til dyst.

 

Om du ikke har muligheten til å reise helt til Bodø på onsdag kveld så har du muligheten til å se kampen på Scandic Elgstua.  Kampen vises på en storskjerm fra klokka 18.00, men allerede en time før starter Scandic «happy hour» med billig burger. Ved seier så vil det bli en markering på samme sted, men det tar vi når den tid kommer. Følg med på hjemmesiden eller facebook for mer info om dette.

 

God kamp alle håndballvenner.

 

Heia Elverum!!!