WATTSTRØM PÅ PRØVESPILL! – Elverum

WATTSTRØM PÅ PRØVESPILL!

Svenske kjemper om kontrakt med Elverum Håndball!

Svenske David Wattström har de siste dagene vært på prøvespill med Elverum Håndball, og fått spilt litt sammen med gutta. Vi tok en prat med han for å høre om hans tanker rundt mulighetene.

Hva tenker du om å få være med Elverum Håndball Herrer her på trening?

Førsteinntrykket av klubben og spillerne er kjempebra, trivelige gutter, og alt rundt omkring her virker kjempebra. Det er et mye høyere nivå i håndballen enn hva jeg er vandt med, målvaktene er mye bedre og spillet går mye fortere her.

Du kommer fra Sverige, hvilken klubb har du spilt for til nå?

Jeg har spilt i Anderstorps SK (Samme lag som Björkman kommer fra). Det er min moderklubb og jeg har spilt der hele min karriere, i svenske divisjon 1.

Du er født i 1993, blir straks 22 år gammel. Hvor lenge har du vært på Herrelaget nå?

Jeg har spilt på A-laget i Anderstorp i 4-5 år nå, og kjenner at det er tid for noe annet nå snart. Jeg trives veldig godt, men har en liten trang til å prøve meg på noe annet nå. Om det ikke skulle bli Elverum, så flytter jeg nok likevel fra klubben.

Nå har du fått muligheten til å være med på prøvespill for Elverum. Hvordan ser du på den muligheten å få kunne spille for et norsk topplag?

Det er en kjempesjanse! Elverum skal jo ut i Champions League kvalik. Så det er absolutt en super mulighet. Jeg er kjempe takknemlig for at jeg får komme hit å være med på treningene.

Det er stor kamp om å få komme inn på laget, hvilken plass på banen er det du er her for å kjempe om?

Jeg er venstreving, og kjemper jo mot Erik Halberg og Andre Lindboe, så får vi se. Lindboe er jo uten tvil førstevalget, han er kjempegod. Så får vi se om jeg klarer å kjempe meg opp til spilletid, men i førsteomgang er jeg her for å kjempe om å bli tilbudt en kontrakt.

Har Kalle Björkman litt av æren for at du er her nå?

Ja, Kalle snakket med Michael, og tipset han om meg, som en spiller fra hans hjemtrakter. Så tok Apelgren kontakt med meg og spurte om ikke jeg ville komme opp å prøve meg litt. Så vi har ikke bestemt noen ting, mest at vi skulle møtes å se hva vi synes om hverandre, hva de synes om meg som håndballspiller. Rett og slett bare få muligheten til å komme opp å se hvordan alt fungerer her, og få et inntrykk av klubben.

Nå har du fått vært med på trening, og du har fått sett litt av byen. Hva synes du om miljøet i og rundt klubben?

Jeg er kjempepositivt overrasket. Byen er kjempefin, mye nye fine bygg og et fint sentrum med flotte restauranter som jeg allerede har fått muligheten til å teste. Ikke minst hallen er kjempefin, ny arena og alt som er. Jeg trodde vel kanskje at det skulle være litt mer slitent, for jeg har hørt at Elverum er på bygda, men dette er jo en kjempeflott by og jeg er veldig positivt overrasket. Det er til og med første gang jeg er i Norge, så dette er veldig bra.

Er gutta flinke til å ta vare på deg, som nye på prøvespill i klubben?

Ja, det har gått kjempefint, alle er velkomne og man kjenner seg som en del av gjengen med en gang. Det er lett å prate med alle gutta, selv om det er noen språkutfordringer i blant. Noen snakker litt for fort og noen litt vanskelige ord, men det fungerer kjempefint uansett.

Vi ønsker deg lykke til med resten av karrieren, enten det blir i Elverum Håndball eller i et annet topplag.

 

/Magnus Stenseth