HÅNDBALLFORMANN ROLF SÆTERSMOEN SAMLET HÅNDBALL-NORGE TIL ETT RIKE – Elverum

HÅNDBALLFORMANN ROLF SÆTERSMOEN SAMLET HÅNDBALL-NORGE TIL ETT RIKE

Historie fredag!

“Elverum Idrettslag, håndballgruppen, stiller følgende forslag for Norges Håndballforbunds ting 1965:
Norges Håndballforbund oppretter en landsomfattende hovedserie innendørs for herrer fra og med innesesongen 1965-66. Første sesong spilles som kvalifiserings- og prøveserie”.

Slik lød essensen i forslaget fra Rolf Sætersmoen på tinget i mars 1965. Forslaget hadde både tvilere og rene motstandere, men etter mye fram og tilbake, korridorpolitikk og ikke minst Rolf sitt overbevisende innlegg, ble forslaget enstemmig vedtatt! Håndball-Norge var samlet til ett rike!

Innlegget ble karakterisert som alldeles glimrende. Det var grundig, saklig og fremtidsrettet. Til alles overraskelse tok håndballpresident Einar Kaspersen til ordet for at forslaget burde vedtas i sin helhet, og slik ble det! Han slo fast at det var helt avgjørende for norsk håndball å se fremover.

Hovedstadspressen var fulle av lovord om Rolf Sætersmoen etter tinget. “Glimrende, triumf, stor suksess og en manns fortjeneste “ var ord og utrykk som gikk igjen. En klok og framsynt mann fra Øksna var altså hovedårsaken til at et seriesystem kom på plass. Det var åtte lag som var “kvalifisert” for serien, nemlig Arild, Fredensborg, Nordstarand, Oppsahl, Oslostudentene, Rapp, Rjukan og Elverum. En ny æra i norsk håndball var innledet!

God hælj alle sammen!

Hein S. Ekeberg