NM: Nøtterøy vs Elverum før kampen! – Elverum

NM: Nøtterøy vs Elverum før kampen!

Elverum møter Nøtterøy til cup-kamp på bortebane.

På onsdag drar Elverum til Nøtterøy for å spille cup-kamp. Nøtterøy leverte en ikke alt for bra sesong i fjor og endte med nedrykk fra GRUNDIGligaen til 1.divisjon. Etter 11.plassen i serien.

I forrige runde av cupen slo Nøtterøy ut vestfold-laget Tjølling etter en 32-23 seier på bortebane.
Elverum på sin side slo ut Opplandslaget LHF09 (Lillehammer/Fåberg) med en knusende 46-14 seier på bortebane anført av lagets unggutter.

Siste Elverum møtte Nøtterøy til kamp tapte Elverum 32-25 i GRUNDIGligaen på bortebane.

Elverum er i en skadepreget situasjon om dagen og slet med å stille lag i helgens cup i Halden. Hvilke løsninger Michael Apelgren har for å stille mannsterkt på onsdag vites ikke i dette øyeblikk, men det vil grunn til å tro at unggutta får prøve seg igjen. I Kalle Björkmans fravær har både Didrik Linderud og Jonas Burud vist hva de er gode for på vingplassen.
Vegard Bakken Øien, Erik Toft, Jørgen Jansrud, Torbjørn Eide, David Wattström og Aleksander Børresen har også slitt med skader i det siste noe som har gjort laget noe ustabilt i sesongoppkjøringen. Vi håper å se noen av dem på banen igjen så snart som mulig, og satser på at resten av laget kan ta laget videre i cupen. Tross skader har Elverum en god og bred tropp, så de skulle være fullt mulig å parkere Johnny Jensens, Nøtterøy i kommende kamp.

Selv om Nøtterøy i fjor endte på nedrykksplass, var laget et av de mestscorende i fjorårets sesong. Med 599 mål scoret de bare 4 mål mindre enn Elverum, mens de bakover slapp inn 601 mål, 75 mer enn Apelgrens menn.
Det betyr at Elverum må legge press fremover og sørge for å skyte hull på Nøtterøys keeper. Samtidig som vi må stå steinhardt i forsvar, slik at vår egen målvakt får en enkel jobb. Nøtterøy er ikke et enkelt lag å møte, men med fotrappe unggutter og vinnervilje i laget regner vi med at Elverumsgutta kan ta steget til neste runde i cupen.

Tross mange scoringer av Nøtterøy forrige sesong, er det også en realitet av mange av målscorerne til Nøtterøy har forlatt klubben. Kennie Boysen satte totalt 131 mål forrige sesong, Simen Holm 126, Einar Rafn Eidsson 96 og Michael Jonassen 84. Nøtterøy har altså mistet sine 4 mestscorende spillere, noe som kan gjøre det svært tungt for Johnny Jensens menn å overrumple Elverum.
Bakover har Nøtterøy også mistet viktige brikker, en av dem er Petter Øverby som i dag spiller for Elverum. Inn har de fått Simen Korbøl Kroken og Chris Finnmann Gulliksen som noen av tilskuddene. Det ser altså ikke veldig lyst ut for Nøtterøy om man summerer opp troppen sammenlignet med fjorårets, men det er vanskelig å si før man har sett det nye laget i aksjon.

Man skal likevel ikke ta noe forgitt. Cup er cup, og Nøtterøy har fortsatt kvaliteter igjen i laget. Opp mot et skadepreget Elverum kan dette fort bli en jevn kamp som i realiteten kan bikke begge veier, litt avhengig av hvilket lag som har dagen og marginene med seg.

Vi satser på at Elverum har fått ristet av seg tapene fra sesongoppkjøringen og kan hente frem sesongformen onsdag. Cup er cup, men med Taiga’n i ryggen håper vi Apelgrens menn skal gjøre det vanskelig for Nøtterøy!

Vi ønsker både Elverum og Nøtterøy lykke til i onsdagens kamp. Avkast er 18.00 i Nøtterøyhallen.

Kampen kan følges på www.ostlendingen.no eller høres på Elverumsradion!