Endelig er ventetiden over! Tiden for suksess er her igjen. – Elverum

Endelig er ventetiden over! Tiden for suksess er her igjen.

Endelig er vi her igjen. Etter en sommer der Taiga`n har solt seg i kapp med sluttspillgullet er vi endelig klare for «ordentlige» kamper igjen. Gutta i svart og hvitt har brukt alle sine krefter siden starten av juni for å være best mulig rustet til seriepremieren mot Drammen HK.  Treningskampene er spilt, forarbeidet er gjort, og vi har allerede avansert til 3.runde i cupen. Så nå klør det etter å kjempe om poeng igjen. Heldigvis for guttene skal vi opp mot twitterkongens(les; Frode Scheie) lag Drammen.

 

Vi har kjempet mange harde dueller mot de blå fra Buskerud. I en kortere periode var det faktisk DHK og Espen Lie Hansen som var en av de største rivalene for gutta i fra skauen. I de senere årene har kampene i Drammenshallen ofte endt med 2 poeng til de hvite og svarte. Om vi tar en titt på fjorårets tabell så virker det kanskje som det blir grei skuring for Apelgren og Hamar sitt lag, men DHK har rustet skikkelig opp foran årets sesong. Hele 11signeringer har klubben gjort, og alle danskene er unntatt treneren er sendt med ferga hjem.

 

Allerede tidlig i vår fikk de den største fisken på kroken. Kristian Kjelling signerte for drammenserne og dette var nok det viktigste signalet for deres visjon, nemlig «fra Drammen til drømmen». Etter dette kom spillerne på rekke og rad. Noen store navn og noen spennende spillere med bra potensial.

 

Når det snakkes om Drammen kommer man ikke unna en mann som Frank Løke. Strekspilleren som har en rekke landskamper er en av årets store profiler i GRUNDIGligaen. Det bli spennende å se om han er like sulten på håndballbanen som på friidrettsbanen. Løke har nemlig imponert voldsomt i en rekke løp i den siste tiden. Uansett en Løke i form er ikke lett for Øverby, Børresen og resten av Elverum å stoppe.

 

Det som kanskje er merkelig er at DHK har satset skjorta på å være best på venstre bakspillerposisjonen i år. Laget har kanskje 3 av de beste spillerne i ligaen i denne posisjonen. Johannes Hippe(ny fra BSK), Kennie Boysen(ny fra Nøtterøy) og nevnte Kjelling(Bjerringbro) er alle hentet inn av trener Rene Hamann-Boeriths. Det blir meget spennende å se hvordan disse skuddmaskinene fungerer i samme lag. I tillegg til dette har de en meget spennende spiller i Rein Havang.

 

Ute på høyrekanten har de humørspilleren Christian Spanne(ny fra Stord) og Larvikgutten Tobias Glemming. På gode dager kan disse gjøre livet surt for alle målvakter i den norske ligaen. På den andre kanten har de to spillere som ikke har prestert fantastisk på øverste nivå tidligere. Både Erik Alm(ny fra Fyllingen) og Kristoffer Talsnes er spillere som har et stort, uforløst potensial i seg. Det blir spennende å se om de tar steget allerede i år, eller om dette blir en liten akilleshæl for DHK

 

Bakerst har de målvaktene Mathias Holm og Gustav Skagerling(Ny fra Tyresø). Holm har rutinen og Skagerling er en ung svenske som undertegnede ikke kjenner nivået til. Uansett så er det ingen hemmelighet at Scheie har prøvd å hente en rekke andre keepere til klubben før de landet på svensken. At de har mistet unge, lovende Torbjørn S. Bergerud kommer nok til å merkes for DHK.

 

Utenom nevnte spillere har de også hentet en svenske på høyrebacken. Rasmus Båverud(ny fra Ricoh). En habil spiller som kan tilføre laget mer enn hva deres forgjengere har gjort. God signering av drammenserne.

 

Det blir spennende å se om hvordan samspillet for de blå er så tidlig i sesongen. DHK har hentet best og mest (beklager om ikke alle nye er nevnt, men det er så mange så vi fra Hedmarken ikke klarer å holde tellingen), og må derfor ses på som den store favoritten i årets serie. Prosjektet «fra drammen til drømmen» er spennende. Elverum håper jo selvsagt at DHK blir «drit» gode, men at de svarte og hvite fortsetter å være enda litt bedre. På grunn av alle de nye så må Elverum ses på som heldige som får DHK allerede i første kamp.

 

For Elverums del er det ikke så mange ukjente spillere inn. Michael Apelgren har brukt overgangsvinduet godt. Han hentet hjem Petter Øverby. Gruegutten som i noen år har skaffet seg erfaring i blant annet Nøtterøy er endelig klar for å kjempe for de svarte og hvite igjen. Hele fylket kan glede seg over denne signeringen av den sympatiske 23åringen, som vil tilføre Elverum MYE muskler. I sesongoppkjøringen har Øverby også vist at han er å regne med fremover i banen.

Petter Øverby
Petter Øverby

En annen spiller som er tilbake er playmakeren Steffen Stegavik. Stegavik har tidligere vunnet alt som er å vinne her hjemme med Elverum. Trønderen er en klassespiller som blir viktig for de hvite og svarte.

 

Steffen Stormo Stegavik er klar for comeback i den svarte og hvite drakta
Steffen Stormo Stegavik er klar for comeback i den svarte og hvite drakta

 

Den spilleren DHK må frykte mest er Luka Mitrovic. Det var lenge uklart om hvor den serbiske kjempen skulle spille i årets sesong, men til slutt valgte Luka å fortsette i Elverum. Om han fortsetter på samme nivå som i sluttspillet er kanskje Mitrovic en av de aller beste spillerne i ligaen, om ikke den beste. Det er uhyre viktig for Apelgren å få spilt inn alle mann i bakspillerrekka, sånn at den fungerer optimalt fra første stund.

 

Utenom en rekke med gode bakspillere, så har Elverum den beste kantspilleren i landet. André Lindboe har vært glovarm i hele sesongoppkjøringen, og han satser alt på å fortsette den gode trenden. En leken, direkte og fokusert Lindboe er muligens for god for GRUNDIGligaen, og han satser alt på å gjøre livet surt for målvaktene til DHK. På den andre siden har Jonas Burud utviklet seg i et enormt tempo. Kolbotngutten er for alvor på vei til å bli fast på laget til Apelgren. Her må Kalle Bjørkman virkelig ta opp hansken om han skal ha spilletid når han er tilbake fra skade.

 

Bakerst har Elverum kanskje sin aller viktigste spiller. Morten Nergaard har vokst enormt med ansvaret han fikk som kaptein i Leo Ojalas skadefravær i fjorårets sesong. Han har fått fornyet tilliten i årets sesong, og det er ingen tvil om at han er en spiller DHK kommer til å frykte. Med sin litt uortodokse keeperstil har han tidligere gjort livet surt for drammenserne. Det var heller ingen hemmelighet at DHK ønsket Morten veldig sterkt som 1.keeper foran årets sesong. Heldigvis for oss er blod tykkere enn vann.

Kapteinen Morten Nergaard
Kapteinen Morten Nergaard

Få med deg kampen som går 19.00 i Drammenshallen. Dette er/blir en av de største kampene som spilles i årets sesong.

 

Tipset: DHK-Elverum 28-33(med svarte og hvite øyne)

 

HEIA ELVERUM

Apelgren og Hamar er klare for sesongstart
Apelgren og Hamar er klare for sesongstart