Trenerens ord: Før Sesongstart og Champions League! – Elverum

Trenerens ord: Før Sesongstart og Champions League!

I dag er det sesongstart borte mot Drammen, og deretter drar gutta direkte til Bosnia for å spille Champions League. Vi tok en prat med Elverums trener, Michael Apelgren før sesongen kastes igang for fullt!

 

Sesongstarten er kommet og vi møter Drammen til toppoppgjør allerede i sesongpremieren. Drammen har gjort store endringer i troppen i løpet av sommeren og signert mange nye og gode spillere. Hvilke forventninger har du til kampen?

På forhånd føles kampen veldig usikker. Jeg tror ikke Drammen vet selv hvor de står, men med det spillermaterialet så får vi håpe at de ikke prikker inn formdagen på onsdag. For da kommer det til å bli en hard kamp for oss. For oss er det egentlig perfekt at vi får denne tøffe kampen rett før Champions League, slik at vi kommer inn i spillet ordentlig før det drar i gang.

Drammen – Elverum har jo tidligere vært hatoppgjøret, før Haslum tok over drammens plass. Hvordan tror du det vil påvirke ligaen både for spillere og publikum at flere lag nå melder seg på i kampen om titlene?

Jeg tror vi alle i norsk håndball er glade for at det er flere lag som har høye ambisjoner og vil være med å slåss om titlene. Nivået på ligaen er på veg oppover og det kommer forhåpentligvis til å lede til mer interesse og respekten for lagene vil øke.

Drammen er et nytt lag, og det er vanskelig å spå hva slags type lag vi møter. Er Elverum forberedt på et Drammen-lag som kan komme med alt?

Vi er så godt forberedte vi kan bli. De har ikke spilt så mange treningskamper, så det er alltid litt mer tilfeldigheter i en slik kamp som dette, når vi ikke kan være like forberedte og oppleste som vi pleier. Vi har et grunnspill som vi tror på og håper at vi skal være trygge med det.

Drammenspiller Kristian Kjelling mener Elverum har for få profiler og at Elverum står på stedet hvil. Hva tenker du om det?

Det er bra at vi får i gang en dialog om hvordan vi kan få norsk håndball fremover slik vi alle vil. Personlig kan jeg jo mene at vi har flere profiler i Elverum Håndball. Det er kanskje ikke rett tid for et lag med over 4 millioner i gjeld å begynne å hente inn flere etablerte landslagsspillere.

Det er mange meninger om hvem som kan trekke det lengste strået i årets GRUNDIGliga. Hvem tror du har størt sjanse for å hente hjem tittelen som seriemester?

Om man ser på papiret så bør Drammen ha den klart største muligheten. Får de det til som lag, skal vi andre få det vanskelig. På andre siden er det jo det som er sjarmen med denne idretten at alt avgjøres på banen, og der er vi mange andre lag som har gode sjanser.

Lørdag skal Elverum ut i kvalifisering til Velux EHF Champions League. Vi møter Nederlanske Limburg Lions til kamp i Bosnia. Lions er er relativt nytt lag med røtter fra 2008, men har likevel flere deltagelser i EHF cupen. Hvilke forventninger har du til laget og hvilke muligheter har Elverum til å komme til søndagens finale mot RK Borac eller ALPLA HC Hard?

Det er muligheter, selv om det trengs flyt og en veldig god prestasjon for at vi skal klare å kvalifisere oss til Champions League. Vi er veldig stolte over at vi får representere norsk håndball i den aller gjeveste klubbturneringen, og at vi nå bare er to kamper fra å komme inn i gruppespillet er egentlig helt utrolig, når man tenker på hvilken liten by vi faktisk kommer fra.

Med seier over Lions, når vi finalen i kvalifiseringen på søndag. Hvem vil du helst møte i finalen?

Det spiller egentlig ikke så stor rolle hvem vi møter. Rundt om i Europa snakkes det om at ALPLA HC Hard er det beste laget i realiteten, men med tanke på art RK Borac spiller på hjemmebane så er det vanskelig å forutse hvilken motstander vi har størst sjans mot. Først og fremst må vi fokusere på det vi kan gjøre noe med, og det er å forsøke å prestere godt i møtet med Nederlenderne på fredag.

Elverum spiller Champions League kvalifisering for 2.gang og har nå muligheten til å nå gruppespillet i Champions League. Hvor mye vil det bety for deg og laget?

Det betyr så klart veldig mye. Den norske ligaen blir bedre og bedre og derfor synes jeg vi fortjener å ha med et lag i Champions League. For meg og laget er dette en av våre største målsetninger i år. I hele fjor snakket vi om at vi ville til Champions League og viljen er ikke mindre, nå som vi har spilt oss opp til en sjanse for å komme dit. Vi reiser til Bosnia med målsetning å kvalifisere oss. Selv om det er en veldig tøff oppgave, så er det ikke noe vi skjemmer oss over å si!

Elverum har ikke vært heldige med skadesituasjonen i sesongoppkjøringen. Har laget fått den oppkjøringen som trengs og ser skadesituasjonen ut til å bedre seg?

Forsesongen har egentlig ikke vært så veldig bra. Vi har hatt alt for mye skader, noe som kanskje har stoppet utviklingen vår litt, dessverre. Samtidig er det viktig at vi slutter å fokusere på de som ikke kan være med. Alle lag har problemer og store oppgaver gjennom en sesong, det viktige er å håndtere dem!

Vi ønsker dere lykke til med sesongstarten og lykke til med kvalifiseringen til Champions League.

 

/Magnus Stenseth