Elverum- OCL Lions 35-30 – Elverum
Banens beste, Morten Nergaard!

Elverum- OCL Lions 35-30

Elverum-OCL Lions 35-30

Elverum starter kampen relativt godt i kvaliken til Champions League. Lagene følger hverandre som skygger, og etter 10minutter leder Elverum 6-5. Elverum er noe unøyaktig i angrepsspillet, og har noen enkle tekniske feil, noe som har gjort at nederlenderne er helt oppe i ryggen på de svarte og hvite. Morten Nergaard startet kampen meget godt for Elverum med hele 5 redninger etter 12 minutter. For OCI-Lions har deres strekspiller scoret hele 4 mål, etter kun 13 minutter i det han setter inn utligningen til 6-6

Det virker noe nervøst i starten, men ca midtveis i omgangen får Elverum endelig en mulighet i overtall etter en hard takling mot Stegavik. Overtallsspillet til Elverum er som vanlig. De kjører ett trekk der både Børresen og Øverby er på linjen samtidig, noe som fungerer veldig bra. Mehl har ett overbevisende pådrag noe som gjør at Børresen får muligheten til å spille ballen videre ut til Burud, som er like sikker som han var mot Drammen i midtuka.

Etter 16minutter får Lindboe en billig utvisning og Lions benytter sjansen til å ta over føringen i kampen. Lions er effektive når de går opp i 10-7. Elverum gjør enkle feil i angrep, og bruker heller ikke god nok tid i angrepsspillet. Apelgren må ta time-out etter 18minutter etter de har tapt en periode 7-1. Bakerst for Lions har Houiting stått meget bra for Hollenderne.

Anført av Stegavik kommer de svarte og hvite tilbake til hektene etter timeouten. Det er tydelig at Apelgren og Hamar snakker mye om hvor viktig det er med samhandlingen offensivt. Elverum spiller seg til meget gode muligheter gang på gang mot det offensive forsvaret til Lions.

Vegard Øien kommer inn i målet til Elverum på en straffe etter 22. minutter, Øien viser seg tilliten verdig ved å redde straffekastet. Time-outen viser seg å være en genistrek av trenerapperatet til Elverum. Elverum går fra å ligge under 7-10 til å lede 11-10 etter 24.30, men Lions utligner rett etterpå. Etter at Elverum går opp i ledelsen kommer det nok en gang en kollektiv svikt fra de svarte og hvite. Lions tar over kampen, og går opp i en 13-11 ledelse når Stegavik og Mitrovic er for upresise i sine aksjoner.

Danske Mehl pådrar seg en 2minutter like før pause når Lions får tildelt ett straffekast. Denne gangen er Øien veldig nær en redning, men straffen er for velplassert. Jonas Burud er både kald og god i undertallet når han setter ett skudd rundt hofta på keeperen, fra veldig spiss vinkel. Burud har virkelig tatt steg som håndballspiller denne sommeren. Artig for den unge, sympatiske og strukturerte unggutten fra Kolbotn.

Til pause er stillingen 15-14 til Lions. Omgangen har vært preget av mye tekniske feil av Elverum.

Det er Elverum og Steffen Stegavik som setter den første ballen i den 2.omgangen. Trønderen klinker inn sitt 5.mål for dagen når han skyter ballen helt opp i vinkelen. Elverum fortsetter med å være unøyaktige i avslutningene sine i starten av omgangen. Mitrovic har tydeligvis ikke dagen i dag, når han igjen brenner en mulighet for de svarte og hvite. Det er heldigvis ikke dårlige sjanser som det skytes på, men en god keeper som er årsaken.

Stegavik er en av få elverumsspillere som er på det nivået som kan forventes i dag. Steffen er overalt. Spiller opp andre, lager straffer, skaffer utvisninger og avslutter selv og det meste med godt hell. Lions holder godt unna, men etter 10.30 utligner Lindboe på straffekast som Steffen skaffet til Elverum. Lindboe får nok engang muligheten fra straffemerket. Kantspilleren banker ballen opp i krysset når han fører Elverum opp i ledelse 21-20.

Lindboe kontrer inn 25-23 til elverum etter at Børresen har en fantastisk blokk i forsvar. Det virker på dette tidspunktet at Elverum har kontroll på kampen. Burud setter to kjappe i kontra og i ankomsten noe som gjør at ledelsen har kommet opp i 4 mål når det kun er 12minutter igjen av kampen. Burud setter nok en ball bak Lions og nederlenderne ser at eneste muligheten for å være med inn er å ta en timeout.

I time-outen snakket Hamar og Apelgren om viktigheten av å spille håndball med hode, uten å bli for feige i alle situasjonene som dukker opp. Joosi Baart finter Stegavik helt ut av hallen i det han reduserer for Lions.

For Elverum har kantspillerene Lindboe og Burud en meget god kamp. Gode i kontra, sikre i avslutningen er kjenningsmelodien for kantspillerne til Elverum i dag.

Elverum har grei kontroll men klarer ikke helt å sette den berømte spikeren i kista. Når seks minutter gjenstår leder Elverum med 3 mål.

Når Lindboe setter inn 34-30 med overkant av minuttet igjen så er det ingen tvil om hvor seieren ender.

Best for Elverum var Steffen Stegavik, tett etterfulgt av Jonas Burud som hadde hele 9 mål i kveldens kamp. Både Lindboe, Øverby og Nergaard får også godkjent.

I morgen gjelder det. Kampen sendes på Viasat i morgen klokken 20.00.