Vi skal ut i Europa!!!! – Elverum

Vi skal ut i Europa!!!!

Elverum- Alpen HC Hard 28-25

Kampen starter jevnt og tett i Bosnia, men det er østerrikerne som tidlig tar kommandoen i kampen. Roland schlinger setter tre raske baller og fører Hard opp i en  3-2ledelse etter kun 5 minutter. Elverum sliter litt med ett velspillende lag, men bakerst har de en god Morten Nergaard som virkelig vil spille Champions League med barndoms-klubben.

Fremover på banen er det Steffen Stegavik som fortsetter storspillet fra i går. Allerede etter 9 minutter har den tidligere Romania-proffen satt 4 baller bak Hard sin målvakt. Noe som var med på å snu kampen til en 5-4 ledelse for Elverum. De to siste målene til Stegavik var også i undertall etter at Øverby var litt for tøff i forsvar.

Til tider er det nesten som å se tilbake på tiden der Steffen spilte i Heimdal, trønderen scorer på alt. Han har etter 13 minutter satt hele fem mål på sine seks skudd så langt. Det er tydelig at Champions League betyr mye for Steffen. Elverum bruker også playmakeren i forsvar, sånn at han kan bruke sine ekstremkvaliteter i ankomstspillet.

Etter en 14.31 får Lindboe sin andre mulighet for dagen fra straffemerket. Venstrekanten er så kald som is når han trikker enkelt inn nok en scoring for de svarte og hvite. Elverum leder 9-6 etter 15 minutter, og Hard er nødt til å ta en time-out. Det er kun Lindboe(3) og Stegavik(6) som har satt ballen bak østerrikernes keeper for Elverum.

Endelig, etter 18 minutter er det flere spillere som melder seg på fremover i banen. Nikolaj Mehl banker ballen opp i krysset etter at Elverum har gjort ett godt krysningsspill i angrepet. Lars Nordberg kommer inn for Elverum for Elverum, men går fort å setter seg igjen på benken etter at Mehl kjemper til seg en tominutter for Hard. Det er tydelig at Hard har sett video av overtallsspillet til Elverum som på ingen måte sitter som det skal. Ballen ender tilslutt ute hos Lindboe som igjen trikker inn en nok en scoring. Det ser så enkelt ut, men er teknisk veldig godt utført av venstrekanten.

I det Hard får seks mann på banen igjen, kommer beistet fra Hanstad tilbake på banen. Lars Nordberg satser på mål i ett kryss fra stegavik, alle tror han skal skyte, men Nordberg spiller en frekk backhandpasning til Stegavik som er helt alene med målvakten. Stegavik er kald i det han setter inn Elverums mål nummer ti og sitt sjuende for kvelden. Artig å se samarbeidet mellom de to kompisene fungerer så bra på dette nivået. Nordberg får også æren å sende Elverum opp i en 14-11ledelse når han banker ballen tilbake i målet etter nok ett kryss fra Stegavik. Skuddmaskinen viser gammel storhet for øyeblikket.

Morten Nergaard redder fire skudd på rad, inkludert en straffe, og Elverum får muligheten til å gå til pause med en ledelse på fem mål. Apelgren legger kortet, gir sine instrukser og sprer trygghet til guttene. Elverum spiller sitt vante krysningsspill for å få forsvaret i bevegelse. Trykkene er troverdige og det hele ender med at Stegavik får ballen i god posisjon. Uegoistisk som han er spiller han ballen til en bedre plassert Petter Øverby. Gruegutten skaffer Elverum en straffe, men André blir stoppet av en god keeper fra Hard. Elverum går til pause med 15-11 ledelse.

Best for Elverum har Steffen Stegavik vært. Det er ikke ofte man ser spillere dominere så mye på dette nivået som han har gjort i dag. Morten Nergaard og André Lindboe har også vært toneangivende for Elverum.

Den andreomgangen starter helt greit for begge lagene. Begge lagene scorer to mål hver, og Elverum får en gyllen mulighet til å rykke i fra når de skal spille i overtall. Elverum benytter seg ikke av den muligheten når Roland Schlinger setter inn sitt 6.mål for dagen. Perioden ender 1-1, og Elverum leder på dette tidspunktet 17-14.

Lars Nordberg fører Elverum opp i en 19-16 ledelse før han går å setter seg på benken til fordel for Mitrovic. Elverum spiller seg til gode muligheter, men Jonas Burud er ikke like god som i kampen mot Lions. Også Børresen brenner en opplagt mulighet når Elverum har muligheten til å skaffe seg en ledelse på hele fem mål. Elverum er heldig som tar returen, og Børresen får nok en mulighet. Denne gangen er han sikker som banken når han fører barndomsklubben opp i en 21-16 ledelse. Hard svarer med å ta en time-out.

Stegavik får frimerke rett etter timeouten, som ble tatt 11 minutter ut i den andre omgangen. Elverum klarer fortsatt å spille seg til gode sjanser, men sliter litt med å sette ballen i mål. Burud er uheldig i dagens kamp, noe som medfører at 95-modellen Didrik Linderud får sin internasjonale debut.

Hard gir seg ikke, de kjemper seg inn igjen i kampen. 15 minutter før slutt har de spist inn 3 mål. Elverum leder kampen 21-19, men på dette tidspunktet er flere enn Steffen som må melde seg på. Apelgren og Hamar tar en timeout for å finne ut kursen for det siste kvarteret. Apelgren velger å sette inn igjen Lars, samtidig som de trekker Stegavik helt ut på midten av banen, sånn at frimerke ikke skal være i veien for ballbanen.

Elverum står greit bakover, og får noen enkle kontringsmål, anført av Steffen. Det kollektive angrepsspillet fungerer ikke optimalt selv etter at trenerne har tatt en prat med guttene. Det virker som om Elverumsguttene er redde for å avgjøre matchen. Heldigvis er ikke Hard mye bedre i denne perioden av kampen. Elverum er gode og strukturerte i den defensive delen av spillet.

Ni minutter før sluttsignalet går leder Elverum 23-21, og det blir spenning helt inn. Elverum fortsetter med å slite i angrepet, men Nikolaj Mehl får endelig inn en scoring. Hard stresser, mister ballen, og Elverum kontrer inn nok en scoring. Ankomsten er regissert av kampens store spiller, Steffen Stegavik, og blir avsluttet av en kald Lars Nordberg som banker ballen opp i nærmeste krysset.

Når tre minutter gjenstår så leder Elverum 25-22. Morten Nergaard gjør en fantastisk redning på skuddet fra Schlinger, og når Linderud setter sin første for kvelden så har Roger Næss, Jonny Børresen og resten av benken til Elverum startet feiringen av at Champions Leagueplassen er sikret. Det blir alikevell litt spennende når Mehl drar på seg en utvisning, men de svarte og hvite rir av stormen. Når Luka Mitrovic endelig setter sin første for kvelden er det ingen tvil om hvem som skal spille Champions League denne høsten!!!

Kampens beste spiller er definitivt Steffen Stegavik. Lindboe, Nergaard og forsvaret til Elverum var også veldig gode i denne kampen.

Det er bare å bestille billetter til Køln og Final four……..