Kolstad(Elverum 2) kommer på besøk! – Elverum

Kolstad(Elverum 2) kommer på besøk!

Etter en helt absurd uke der vi slo gullfavoritten Drammen i Drammen og gikk videre til den gjeveste turneringen i Europa er vi nå klare for årets første hjemmekamp i Grundigliagen. Det er nyopprykka Kolstad som kommer på besøk. Trønderklubben cruiset seg gjennom fjorårets 1.divisjon og rykket opp til eliten. Klubben som nylig byttet hjemmearena til Trondheim spektrum fikk en tøff debut i Grundigligaen da de møtte Halden i første kamp. Steffen Stegavik og Lars Nordbergs tidligere klubb fikk stryk med hele 13 mål i premieren.

 

På Kolstad er den rekke tidligere spillere som har brukt den hvite og svarte drakta med vekslende hell. Kolstads viktigste spiller er Mishels Liaba. Sønnen av den gamle keeperkjempen Alexandre Liaba var tidligere i Elverum, men valgte å flytte opp til Trondheim. 19-åringen (blir 20 på søndag) som har spilt barne-, junior- og seniorhåndball i klubben gikk til Kolstad for å utvikle seg til en bedre håndballspiller før fjorårets sesong. Potensialet til skuddmaskinen er skyhøyt, og Liaba er helt sikkert veldig tent på å vise seg frem i Terningen Arena. Det ryktes at Liaba har en tommelskade, men vi håper og tror at han blir klar til kampen.

Mishels Liaba
Mishels Liaba

 

På høyrekant finner vi den sympatiske Truls Moe Fjeseth, som kom til oss etter at Heimdal gikk konkurs. Fjeseth som har sin store styrke i kontraspillet har utviklet seg bra de siste årene. Han har også vært innom rekruttlandslaget.

 

I målet finner vi gladgutten Goran Rajkovic. Kroaten fikk med seg seriegullet i Elverum før han dro videre i norsk håndball. Rajkovic har ett høyt toppnivå som kan være med på å lage trøbbel for Elverum. Mats R Weraas er også målvakt for Kolstad.

 

På linjen spiller gruegutten Ole H Øverby. Øverby som er lillebroren til Petter (vår strekspiller) har utviklet veldig mye de to siste årene som håndballspiller. Det blir spennende å se om lillebror Øverby kan lage kvalme for storebror. Så vidt meg bekjent er et første gang brødrene møtes til duell på håndballbanen. Vi oppfordrer alle på Kirkenær med å få med seg denne spennende duellen.

 

Du trodde kanskje dette var alle elverumssingene på Kolstad, men så feil kan du ta. Til og med oppmannen til Kolstad er fra Elverum. Martin Andresen (kompis av Nordberg) flyttet opp til Trondheim for noen år siden, og tok på seg kanskje den viktigste oppgaven man kan ha på ett håndballag. Også her blir det en hard duell mellom Jonny og Martin. Vi gleder oss J

 

To andre spennende spillere for trønderne er venstrekanten Adrian Aalberg. Aalberg er en teknisk god kant, som satte alle skuddene sine mot Nergaard sist de møttes. Da endte kampen som kjent med seier til de røde fra Trondheim. En annen spiller er Kristoffer Østmo. Den unge trønderen er en spiller vi er spente på om tar nivået til Grundigligaen. Østmo herjet til tider i 1.divisjon i fjor.

 

I den defensive delen av spillet har de en unggutt ved navn Lasse Balstad. Unge Balstad er så god at Christian Berge har han i kikkerten til A-landslaget. Det blir spennende å se om den høyreiste trønderen er rask nok i beina når Stegavik setter tempoet opp i angrepsspillet.

 

Som nevnt tidligere så har vi møtt Kolstad ved en tidligere anledning. Den gangen spilte både Lars Nordberg og Stegavik for trønderne. Som kjent tapte de svarte og hvite, og røk ut av cupen for to år siden. Det var en fantastisk kamp, som vi dessverre tapte, men nå er det endelig tid for revansj.

 

Årets kamp håper vi blir annerledes, men det blir garantert tøft. Elverums gutter har en god dose med selvtillit etter en fantastisk start på sesongen, men heldigvis er det sånn at ballen er rund og kamper vinnes ikke av seg selv. Vi er store favoritter til å ta sesongens første seier i Terningen Arena, men nivået er såpass jevnt at om vi detter ned noen prosent så blir det jevnt. Det er viktig å nullstille mentalt etter en såpass god prestasjon i Champions League.

 

For Elverum gjelder det å få opp skudduttellingen når Kolstad kommer på besøk. Elverum har vist at det defensive spillet er intakt, men at de har litt å gå på offensivt. Steffen Stegavik har vært den beste spilleren for Elverum i år, men nå er også andre spillere nødt til å melde seg på. Selvsagt har mange andre spillere prestert bra, men det har vært litt ujevnt offensivt. Vi har jo også møtt gode lag, så det er jo litt naturlig.

 

Det blir spennende å se om Erik Toft er tilbake igjen. Mannen som har arva børsa til Stig Rasch har i lengre tid slitt med kneet, men er etter rapportene på vei tilbake. Vår serbiske venn Luka Mitrovic er slitt innledningsvis av sesongen, men vi håper og tror at han kan gjøre livet surt for Kolstad sine keepere i denne kampen.

 

En annen viktig spiller for Elverum er Lindboe. Stjerna ute venstrekanten var meget god i forrige helgs kvalik til CL. Det blir meget artig å følge duellen mellom Fjeseth og Lindboe. Her kommer det garantert noen fantastiske kontringer/returløp i løpet av kampen.

 

Vi i Elverum gleder oss over at Kolstad og Stian Gomo ( ung og talentfull trener) har rykket opp til Grundigligaen, og vi håper selvfølgelig at de snart tar sine første poeng. Heldigvis før trønderne kommer kampene kjapt så muligheten til det kommer raskt etter søndagens kamp.

 

Avkast er klokken 18.00 i Terningen Arena

 

Vi gleder oss til å se deg!

 

HEIA ELVERUM