Seier i årets første hjemmekamp!! – Elverum

Seier i årets første hjemmekamp!!

Elverum-Kolstad 33-20

Elverum velger noe overraskende med å starte med Håkon Ekren som playmaker i kampen mot Kolstad. Ekren viser tidlig i kampen at han fortjener tilliten ved å sette opp gode angrepsspill og til og med vøre sist på ballen når han setter inn 2-0 for vertene. Kolstad er tente i det defensive spillet, men sliter med å overliste Morten Nergaard fremover på banen.

Allerede etter 6.30 må Stian Gomo legge det grønne timeout-kortet. Elverum leder hele 4-0 etter at Jonas Burud kontret inn det siste målet. Trønderne må vente helt til det er spilt 7minutter før Lasse Balstad setter den første bak Nergaard, en ball Morten normalt sett redder.

Lindboe flipper enkelt inn 5-1 ledelse fra straffemerket etter at Håkon Ekren nok en gang gjør en god aksjon i angrep. Ekren får også tillit i forsvar. Moro for den lovende midtbacken, som tidligere kun har spilt i angrep.

Etter time-outen våkner Lasse Balstad og Kolstad. Tre kjappe kasser fra lysluggen og stillingen er 5-3 til Elverum etter 10 minutter. Det er tydelig at den unge trønderen er veldig tent på å gjøre en god prestasjon foran Christian Berge som er på tribunen.

Elverum får muligheten i overtall når Sturle Erland blir for liten i en duell med storebror Øverby. Elverum kjører sitt vante overtall, noe som medfører at Børresen blir alene på linja. Mehl ser dette og spiller inn til den høyreiste strekspilleren. Børresen blir tatt og Lindboe får nok en muligheten fra straffemerke. Lindboe limer ballen opp i krysset, Elverum leder nå 7-3.

18minutter ut i kampen kommer Steffen Stegavik og Didrik Linderud inn på banen på stillingen 8-5. Elverums mål er fordelt jevnt utover, men for Kolstad har Balstad satt alle 5 målene. Elverum spiller ett rotete angrep, men med litt flaks får Stegavik ballen ut til Linderud som lurer Rajkovic ned i det han setter ballen oppe i målet. God avslutning av Linderud.

Etter en dårlig start viser Kolstad at de vil gi Elverum kamp. De unge trønderne kjemper som løver for å holde seg inne i kampen. Endelig er det flere spillere som melder seg på. Den lovende kantspilleren Adrian Aalberg har to lekne avslutninger som Nergaard ikke er i nærheten av å redde. Etter 23.08 på stillingen 11-8 får Kolstad sin første mulighet i overtall etter at Øverby henger etter på finta til Balstad. Trønderne klarer ikke å overliste Nergaard i denne perioden så overtallet ender 0-0.

Elverum scorer tre kjappe på litt over minuttet, og de ser plutselig komfortable ut tre minutter før pause, med sin 14-8 ledelse. Kolstad får en mulighet til å knappe innpå inn mot pause når Øverby pådrar seg sin andre utvisning for dagen. Det er mye frustrasjon som kommer ut av Øverby i det han innser at han må hvile ut omgangen. Han er tydelig uenig i dommerens avgjørelse.

Adrian Aalberg utnytter muligheten i det han tryller inn ballen med en fantastisk skru. I samme situasjon får Mehl en utvisning i det han hindrer Aalberg i opphoppet. Elverum går til pause med en 14-9 ledelse.

Vanskelig å trekke frem omgangens beste spiller, men Morten Nergaard hadde som vanlig en solid omgang i mål for vertene.

Elverum kommer seg greit unna undertallet etter at Lindboe skyter ett stusskudd som Goran Rajkovic bør redde. Undertallet ender 1-1 etter at Truls Fjeseth setter ballen i krysset fra sin høyre kantposisjon. Elverum spiller ikke lenge 6 mot 6. Mehl får en billig utvisning som ingen i hele Arenaen skjønner noe av. Kolstad sliter fortsatt i overtallet. Dårlige avslutninger, god Nergaard og masse slurv er kjenningsmelodien til overtallsspillet til trønderne i denne kampen.

André Lindboe er heit for Elverum i starten av omgangen. Venstrekanten finter seg enkelt igjennom og setter nok en ball bak Rajkovic. Elverum går raskt opp i 18-10ledelse etter 5minutter av den 2.omgangen. Gomo går på repeat fra den første omgangen i det han legger kortet tidlig i denne omgangen også.

Allerede etter 7minutter ser det ut som Kolstad har resignert. Det vil seg absolutt ikke i angrepsspillet for gjestene, og bakerst for Elverum står Morten Nergaard som en levende vegg. Elverums spiller nummer 87 går å setter seg på benken etter 8minutter på stillingen 21-11 til Elverum. Vegard Øien får sjansen.

Lindboe og Stegavik flyr høyt for Elverum. Først setter Steffen opp André med en flyver. Lindboe takker for pasningen ved å sende en flyverpasning til Steffen i angrepet etterpå. Radarparet leker seg med Kolstad i den 2.omgangen.

• ien viser seg tilliten verdig når han likeså godt varter opp med en dobbelredning etter 14.38. Målvakten viser at han vil være med å kjempe om spilletid med kveldens prestasjon.

For Elverum debuterer Jørgen Jansrud i det han kommer inn i forsvaret til Elverum. Fremover på banen spiller den unge eidskogingen venstreback. Jansrud spiller ballen ut til Lindboe som setter en av mange baller bak Rajkovic. Lindboe løper rett ut til benken der han bytter med nok en debutant. Svenske David Wattstrøm kommer inn for Elverum. Frekk og freidig som han er, setter han sin første ball i nota etter kun få sekunder på banen.

Elverum rullerer masse på laget, noe som er viktig med tanke på det tette kampprogrammet som venter dem. Mehl, Mitrovic, Nergaard og strekspillerne får hvile store deler av den 2.omgangen. Alle utespillerne i troppen fikk prøve seg i denne kampen.

Den 2.omgangen blir en ren transport etappe for de svarte og hvite, og det er ingen spenning om hvor seieren kommer til å ende. Elverum viser at de har ett høyere nivå enn nyopprykka Kolstad, som også måtte se Mishels Liaba stå over kampen med skade.
Truls Ervik som også har kommet inn, setter sin første scoringen for A-laget i Terningen Arena. Noe som gjør at alle utespillerne utenom Petter Øverby kommer på scoringslisten. Kampen ebber ut med en komfortabel 33-20 seier til vertene.

Best for Elverum: Morten Nergaard og André Lindboe som setter inn 9 mål i kveldens kamp.

Målscorere Elverum (ikke oppdatert): Lindboe 9, Ervik 1, Wattstrøm 1, Stegavik, Børresen, Burud, Mitrovic, Nordberg 2, Mehl,