Vi debuterer i Champions League! – Elverum

Vi debuterer i Champions League!

Det er en stor dag for norsk håndball og Elverum. Endelig skal vi prøve oss i den gjeveste europeiske ligaen. På motsatt banehalvdel står den sveitsiske mesteren Kadetten Schaffhausen. Vi reiser tidlig fra Elverum onsdag morgen for å få best mulig oppladning til kampen som spilles i Sveits på torsdagskveld. Kampen kan for øvrig ses på Viasat 4 fra klokken 20.00.

 

Vår sveitsiske motstander er ikke en kasteball i internasjonal målestokk. Selv om landslaget til Sveits er så som så, er Kadetten ett lag med veldig mye kvalitet. Den aller største stjernen er midtbacken Gabor Csaszar. Ungareren som seinest i vår spilte på det franske storlaget PSG er en meget viktig spiller for Kadetten. Han har også en rekke matcher for Ungarn sitt landslag (186kamper og 655mål, i følge wikipedia). Du husker han kanskje når han lekte med Norge i EM2014 når han gjorde hele 6 mål. I tillegg til PSG har han også spilt for Veszprem, som senest i vår spilte FinalFour (finalehelg i CL).

 

GABOR

 

Bakerst har de nok en landslagspiller, den østerrikske keeperen Nikola Marinovic er mannen som Stegavik, Mehl og resten av guttene fra skogen er nødt til å overliste for at det skal bli med poeng hjem til Elverum. Den tidligere jugoslaven har hele 141 kamper for Østerrike, og er en viktig ny-signering for Kadetten. Marinovic kom fra den tyske bundesligaklubben Frisch Auf Gøppingen.

 

På linjen har vi en spiller som kanskje er mer kjent for Taiga`n og Elverum. Svenske Christoffer Brännberger er en kriger som kan gjøre livet surt for Elverum. Den tidligere Runar- og Haslumspilleren er en linjespiller som gir alt i alle dueller. Han seneste møte med Elverum var i sluttspillets semifinale i vår, vi husker alle hvordan det gikk, og vi håper jo selvfølgelig på reprise av dette.

 

Utenom dette har de den solide venstrekanten Manuel Liniger. Den kjappe kantspilleren har mange års erfaring fra den tyske Bundesligaen med Lemgo. Dette blir en virkelig utfordring for unge Jonas Burud når han skal demme opp for friskusen på venstrekant.

 

For Elverums del så har laget masse av selvtillit. Forrige kamp mot kolstad var en såkalt «walk in the park». Elverum hadde få problemer med å seire i det oppgjøret, noe som gjorde at de fikk hvilt mange av sine nøkkelspillere, samtidig som utfordrerne spilte på seg selvtillit. Perfekt for Apelgren og Hamar som nå har fått i gang store deler av stallen.

 

Laget har trua på å overraske Kadetten skikkelig fra start. Elverum kommer til å gå ut i sitt vanlige spill med intensjon om å vinne kampen. Selv om de svarte og hvite debuterer i Champions League har mange av guttene internasjonal erfaring fra tidligere, noe som gjør at de vet hva som gjelder. Det er kun Børresen og Stegavik som tidligere har deltatt i den gjeveste turneringen, så det blir en stor opplevelse for guttene. Mest spesielt blir det nok for Nordberg og Nergaard som har vært med på hele reisen fra 1.div til Champions League
Det blir spennende å se om Nergaard og forsvaret til Elverum kommer opp på forventet standard i denne kampen. Apelgrens gutter er helt avhengig av at de klarer å krige godt bakover, sånn at de får de enkle kontringsmålene.

 

Kampen vises på Viasat4 klokken 20.00 på torsdag.

 

Vi går for nok en seier!!!!

HEIA ELVERUM!