Herlig skrell i Sveits, nå venter Skjern hjemme den 27.september – Elverum
Formspiller Nikolaj Mehl Foto: Østlendingen

Herlig skrell i Sveits, nå venter Skjern hjemme den 27.september

Kadetten-Elverum 30-31!

Det er vår danske venn Nikolaj Mehl som setter den første scoringen for gjestene fra Elverum i det han utligner til 1-1 i Elverums første angrep. Allerede 20sekunder etter leder Elverum sin første kamp i Champions League, men Kadettens stjernespiller, Gabor Csaszar utligner ganske raskt med en fin avslutning fra distanse.

Etter 5.39 er det duket for første straffekast for Lindboe. Kantspilleren leker med Marinovic i sin første aksjon i kampen. En nyklipt Morten Nergaard for anledningen, må vente hele 7 minutter før han redder sin første ball.

Det er helt tydelig at Mehl har nivået inne i starten av kampen. Den danske høyrebacken har satt 3 mål bak Marinovic etter 8.30minutter. Mehl var også god defensivt innledningsvis. Tempo innledningsvis er veldig høyt, noe som også vises på resultattavlen etter 10 minutter. Stillingen er 7-7.

En annen spiller, som også er nyklipt, er Luka Mitrovic. Serberen viser at han holder nivået. Etter en tung start på sesongen, ser det endelig ut som han er i ferd med å finne den fryktede sluttspills-formen fra i vår.

Steffen Stegavik brenner en kontring der han kan utligne til 9-9, Kadetten kontrer i stedet inn en tomåls ledelse. Angrepet etter gjør Elverum nok en enkel feil som sveitserne utnytter til det fulle. I løpet av ett lite minutt har hjemmelaget gått fra 8-8 til 11-8. Det er helt tydelig at man blir hardere straffet ute i Europa enn i Drammenshallen.

Elverum nekter å gi opp, på tross av en utvisning på Lars Nordberg klarer Elverum å vinne undertallet med ett mål. Når Stegavik og Lindboe setter to kjappe, med en god redning fra Nergaard imellom, er stillingen plutselig 13-13 etter 21minutter.

Etter en svak start har Morten Nergaard spilt seg stort opp i målet til hjemmelaget. For Kadetten har stjernekeeper Nikola Marinovic satt seg selv på benken. Keeperduellen er ofte avgjørende i handballkamper, og i de siste minuttene har Elverum vunnet en periode 6-2 etter at Nergaard har tatt frem storspillet.

3 minutter før pause er stillingen 15-15 etter at Nergaard redder sin tiende ball for dagen, i det han stopper den gode kantspilleren Lininger. Lininger har satt hele fem baller i mål bak Elverums keepere før sitt første bomskudd.

Elverum går ganske sensasjonelt til pause med en ettmåls ledelse etter at en meget god Mitrovic snapper ballen i forsvar og kontrer enkelt inn Elverums mål nummer 16.

Mange gode for Elverum i den første omgangen, men trioen Mehl, Mitrovic og Nergaard har vært mest fremtredende for gjestene fra nord. For hjemmelaget er det ingen bombe at Gabor Csaszar har vært den store spilleren.

Den 2.omgangen starter som den 1. ble avsluttet. Morten Nergaard redder en straffe fra Kadettens store stjerne, Csazsar. Starten på omgangen er preget av høyt tempo, der begge lag er gode på å straffe motstanderen når de sover/gjør feil. Etter 5minutters spill utligner Lininger til 18-18.

Luka Mitrovic fører Elverum opp i ledelse 19-18. I samme situasjon får Csazsar en utvisning.  Elverum og Jonas Burud benytter seg av muligheten til øke ledelsen i denne perioden, men i forsvaret glipper det for den unge kantspilleren.

Etter 9 minutter får de svarte og hvite en gyllen mulighet til å øke ledelsen til 22-19. Luka Mitrovic tar ansvar i det han banker ballen i mål fra hele 11meter. En fantastisk prestasjon av den 28år gamle bakspilleren. Mitrovic og Nergaard har startet den 2.omgangen helt fantastisk.

Apelgren tar time-out midtveis i 2.omgang for å hvile spillerne litt. Guttene skal kjøre en såkalt strekkryss med en tsjekkerbevegelse. Elverum kløner litt, men Stegavik får omsider kontroll på ballen. Han sender den ut til Burud som er sikker mot Portner i Kadettens mål. Portner regnes som en av de største keepertalentene i håndballverden.

Etter 14minutter kjører Elverum en flyver som ender hos Lindboe. Lynvingen fører Elverum opp i en 25-22 ledelse. Elverum går noen minutter uten scoringen, men da vil tryllekunstneren fra Larvik det annerledes. Fra dødvinkel leker han ballen over hodet til Kadettens målvakt.

Elverum fortsett å sette ballen i mål, men Kadetten er gode til å redusere. Elverum leder 28-26 etter 23 minutter, men klarer ikke å sette den berømte spikeren i kista. Steffen Stegavik får en gyllen mulighet etter at han kombinerer fint med Nordberg, men en god Portner hindrer en scoring for gjestene.

Elverum kløner det skikkelig til når de skal prøve en flyver når det er igjen 3.30. Lindboe og Stegavik får ikke samarbeidet til å fungere. Kadetten kontrer inn en utligning til 28-28. Elverum scorer de to neste ved Mehl og Mitrovic. Gode prestasjoner av sidebackene. Elverum ledet 30-28 når det er igjen 1.15. Mehl får to minutter, og Kadetten får straffe. Nergaard var utrolig nærme å redde ballen, men Kadetten reduserte til 30-29.

Kadetten reduserer til 29-29 i det det er igjen 20sekunder. Elverum har den siste matchballen. Det er Luka Mitrovic som tar siste skuddet litt ute i banen for Elverum. Mitrovic setter ballen i mål til stor jubel for hele benken. Elverum tar en stor skalp borte i Sveits.

Best for Elverum var de nyklipte gutta Luka Mitrovic og Morten Nergaard. Kanskje det er en tur til frisøren som gjorde susen? Fra spøk til alvor, begge to er meget viktige for Elverum når det skal avgjøres!

Neste kamp i Europa er mot Skjern den 27.september. Skjern er kanskje den største favoritten i gruppen.