Vi møter seriefavoritten på bortebane! – Elverum

Vi møter seriefavoritten på bortebane!

 

Nok en ny kamp i Grunigligaen står for tur, og nok en gang reiser vi ut for å slå nedenfra og opp. Vi møter fjorårets serie- og cupvinner ØIF Arendal i dere egen storstue, Sparebanken Sør-Amfi. Arendalittene som trenes av trenerlegenden Marinko Kurtovic er virkelig en av årets store seriefavoritter. De svarte og røde fra det Sørlandet har vunnet begge sine kamper i årets liga. I følge Marinko, så vant de på en dårlig dag mot Stord i seriepremieren og de vant enkelt borte mot Halden som manglet sin stjernespiller. Uansett så har Arendal gjort jobben så langt. For Elverum er denne kampen egentlig ikke like viktig som neste ukes kamper i cupen og CL, så det blir spennende å se hvordan Elverum disponerer laget sitt.

 

Kurtovic er en slu rev på benken for Arendal Foto: Østlendingen
Kurtovic er en slu rev på benken for Arendal
Foto: Østlendingen

 

Elverum er også ubeseiret i årets sesong, men ligger to poeng bak etter poengtrekk fra forbundet. Derfor en spennende duell som skal kjempes på søndag klokken 18. Arendal har så å si samme lag som i forrige sesong, så i utgangspunktet har ikke Elverum noen som helst mulighet. MEN, Michael Apelgrens gutter har vist mange, mange ganger at motivasjon slår klasse og at Elverums toppnivå er trolig høyest i ligaen, så det blir spennende å se om guttene er fullt restituert og mentalt godt nok forberedt til kampen mot Arendal. Det har vært en uke helt utenom det vanlige for både klubben og spillerne i Elverum håndball. I tillegg kommer det mange kamper som i utgangspunktet er viktigere enn denne kampen for gjestene. Elverum skal ut i en viktig cupkamp mot Halden og Champions League mot Skjern helgen etter. Trolig kommer Apelgren og Hamar til å ha dette i bakhodet under kampen mot Arendal, siden stallen begynner å kjenne på trykket ved mange kamper og mye reise allerede.

 

For Arendals del så har de bare gjort to utskiftinger som er verdt å nevne. De har mistet Marcus Dahlin som i fjor gjorde en meget fin figur på høyrebacken til Arendal. Inn har Robert Markovic kommet. Den nye høyrebacken har imponert stort i sine to første kamper for hjemmelaget og laget er trolig forsterket på denne posisjonen.

 

I tillegg til har klubblegenden André Jørgensen Hofstøl lagt sine lange armer på hylla foran denne sesongen, inn har de hentet danske Lars Jacobssen fra Halden. Jacobssen imponerte i store deler av sesongen i fjor med sitt meget gode underarmskudd. Guttene fra Elverum er nødt til å stå ordentlig på arm i denne kampen, hvis ikke kan det fort bli hett rundt ørene på keeper Morten Nergaard.

 

I tillegg til disse overgangene har de beholdt spillere som Sven-Erik Medhus, Eirik Heia Pedersen og ikke minst landslagsvingen Magnus Jøndal, som har en egen evne til å prestere bra mot Elverum.

 

Sven-Erik Medhus var det lenge i tvil om arendalittene skulle forlenge kontrakten med, de prøvde seg litt rundt på forskjellige målvakter før de bestemte seg for Medhus. Det skal sies at Medhus kanskje være Grundigligaens beste målvakt i sesongen 14/15 etter noen sesonger langt under pari. Det blir en meget spennende duell mellom Nergaard og Medhus søndag. Medhus har også tidligere uttalt seg meget negativt om Elverum i media.

 

For Elverum er Kalle Bjørkmann, Erik Toft, David Wattstrøm og Torbjørn Eide fortsatt ute med skader, men utenom dette stiller bøndene med fullt lag. Det er ett lag fullt av selvtillit som er ydmyke til den oppgaven som venter dem i Sparebanken Sør-Amfi. Apelgren og Hamar har som vanlig brukt masse tid på å kartlegge svakhetene og styrkene til morgendagens motstander. Nøkkelen ligger nok som vanlig i ett kompakt og godt forsvarsspill med ett temposterkt ankomstspill. Ved tidligere anledninger mot Arendal har Elverum stanget veldig mye mot ett godt forsvar, og dette har ført til at de har fått smake sin egen medisin til tider.

 

Nikolaj Mehl som har spilt på seg masse selvtillit blir viktig for Elverum i morgen. Høyrebacken er solid i forsvarsspillet og en viktig brikke fremover for de svarte og hvite. Dansken har vokst med oppgavene ute i Europa, og viser at formen er opp sitt beste om dagen. I tillegg til vår danske venn, tror og håper hele Elverum på at Luka Mitrovic endelig har funnet formen. Spiller serberen på sitt toppnivå skal Medhus få en tung dag mellom stengene for Arendal. Mitrovic er en klassespiller på sitt beste.

 

Formspiller Nikolaj Mehl Foto: Østlendingen
Formspiller Nikolaj Mehl(i midten)
Foto: Østlendingen

 

 

Linken mellom Nergaard og Øverby/Børresen er kanskje den aller viktigste for Elverum Håndball. Mange fryktet at de sindige strekspillerne skulle bli litt for langsomme i beina til å utfylle hverandre, men med erfaring og kvalitet løser de det over all forventning. I tillegg har de fortiden den beste målvakten i landet bak seg som ofte leverer over forventet nivå. Marinko Kurtovics gutter har garantert en parentes bak navnet til Morten Nergaard på spillermøte før søndagens kamp.

 

Petter Øverby er en viktig spiller for Elverum på søndag
Petter Øverby er en viktig spiller for Elverum på søndag

 

Kampen i kampen er nok duellen mellom landslagskollegaene André Lindboe og Magnus Jøndal. Jøndal har det seneste årets blitt fortrukket foran Lindboe på den venstre kantposisjonen av landslagsledelsen. Lysluggen som opprinnelig kommer fra Follo er mer stabil i spillet, men mangler det høye toppnivået som Lindboe besitter i angrepsspillet. Jøndal er avhengig av at andre gjør han god – Lindboe kan skape mål og målsjanser for lagkamerater helt alene. Begge spillerne er fantastiske i avslutningsøyeblikket, og kantspillerne i seg selv er verdt inngangspengene alene.

 

 

Det blir en spennende kamp i Sparebanken Sør-Amfi. Der Elverum skal måle krefter mot en av favorittene til årets serie. Har du ikke muligheten til å ta turen, så har du muligheten til å se kampen på Ostlendingen.no(handballtv.com) eller høre den på Elverumsradioen.

 

Dette er en av sesongens store kamper!

 

 

Heia ELVERUM!!!