Tap i Arendal, ny mulighet på onsdag – Elverum

Tap i Arendal, ny mulighet på onsdag

Arendal-Elverum 31-30

Starten av kampen er preget av tekniske feil, enkle avslutninger og generelt mye slurv av begge lagene. Det er Elverum og Luka Mitrovic som får æren av å sette den første målet i kampen i det han fyrer fra hele 11 meter i ankomstfasen.

Etter 6 minutter har Elverum skaffet seg en 4-2 ledelse etter en scoring av Steffen Stegavik, men Robert Markovic reduserer før Elverums forsvar får etablert seg ordentlig.

Arendal og Eirik Køpp setter to kjappe og plutselig leder hjemmelaget for første gang i kampen. Michael Apelgren ser seg nødt til å ta en time-out for å rette opp litt i angrepsspillet, som til tider har vært slurvete. Elverum spilte på veldig små marginer i starten på kampen.

Time-outen fungerer ikke optimalt. Elverum er fortsatt veldig unøyaktige fremover på banen. Heldigvis er ikke Arendal mye bedre i sitt angrepsspill i det første kvarteret. Eirik Køpp har startet kampen veldig bra for vertene som leder 7-6 etter at Aleksander Børresen tråkker på streken i det han setter ballen bak Sven Erik Medhus.

Lagene følger hverandre tett i den første omgangen, men det er Arendal som tilriver seg ett lite grep om kampen i det Lars Jacobsen setter inn 10-7 til vertene. Forsvar- og keeperspillet til Elverum er ikke på forventet nivå i de første 20 minuttene av kampen.

Elverum velger å legge om til 5-1 med Stegavik som den som ligger foran i forsvaret til de svarte og hvite. I tillegg til dette velger å rullere litt på laget siden kampprogrammet er tett om dagen. Inn har Håkon Ekren kommet og Lars Nordberg får noen minutter i angrepet etter at Mitrovic unødvendig klager på seg en utvisning.

Elverum klarer ikke å løse det gode forsvarsspillet til hjemmelaget. Arendal leder med 5 mål i det Kenny Ekman og Lars Jacobsen får utvisninger med få sekunders mellomrom. Bortelaget får en gyllen mulighet til å komme inn igjen i kampen. Men Elverum sover i forsvar i det landslagsvingen Magnus Jøndal setter inn Arendals 14 mål i 4 mot 6!!!

André Lindboe setter to baller i overtallet og Elverum klarte å krype inn på til 14-10. Lindboe setter  også enda en ball før Lars Jacobsen klinker inn en underarm få sekunder før pause. Arendal leder 15-11 til pause.

Elverum ser friskere i starten av 2.omgang. Steffen Stegavik og André Lindboe er en viktig bidragsytere for de svarte og hvite i den andre omgangen. Hedemarkslaget får en gyllen mulighet i overtall, men Nikolaj Mehl gjør noen enkle tekniske feil, noe som gjør at de ikke spiser ikke noen mål. I det Arendal blir fullt lag får kaptein Morten Nergaard rødt kort. Han hindrer Jøndal som er på kontring. I følge regelboka er det riktig med det røde kortet, selv om situasjonen ikke er veldig stygg. Vegard Øien kommer inn i målet for Elverum

Elverum er virkelig dårlige i sitt overtallsspill denne dagen. Nok en gang brenner Elverum enkle, store sjanser mot Medhus i målet. Etter 9 minutter av den andre omgangen leder Arendal 21-16. Elverum startet den andre omgangen bedre offensivt, men er fortsatt altfor dårlige i det defensive spillet. Alt for mange ganger får hjemmelaget komme til for enkelt. Gjestene fra Elverum får veldig mange gode muligheter til å komme tilbake i kampen fordi Arendal pådrar seg mange utvisninger i starten av den 2.omgangen.

Arendal scorer gang på gang, men for Elverum er det Lindboe som holder laget inne i kampen. Allerede etter 42minutter spill så har lynvingen satt hele 9 baller bak Medhus. Elverum klarer å holde seg inne i kampen, men laget slipper inn mål i hvert eneste forsvar. Det er umulig å vinne kamper når det blir så mange baklengs.

Vegard varter opp med en fin redning og plutselig er Elverum inne i kampen igjen. Elverum presterer godt fremover i banen, anført av en god Stegavik. Etter 17 minutter av den andre omgangen setter Mitrovic inn en redusering for gjestene. Stillingen 13 minutter før slutt er 26-24 til Arendal.

Arendal leder store deler av den andre omganger med 2 til 3 mål. Etter en første omgang der Elverum slet offensivt, så er den 2.omgangen mye bedre. Elverum spiller seg ofte til gode sjanser og er flinke til å sette ballen i mål. 4 minutter før slutt setter Petter Øverby inn sitt andre mål for dagen i det han reduserer til 30-28.

2 minutter før slutt får Burud en veldig god mulighet til å skyte Elverum ett mål bak, men Sven Erik Medhus redder forsøket fra høyrekanten. Nok en gang brenner Arendal fremover, og Elverum får nok en mulighet til å komme målet bak. Denne gangen er det Lindboe som får muligheten. Lindboe gjør som han har gjort i hele kampen, nemlig å sette ballen i mål.
I kampens siste 20sekunder gjør Vegard en god redning og Elverum får en kjempe mulighet til å rane til seg ett poeng på Sørlandet. Nikolaj Mehl får den siste muligheten, men er uheldig i det han setter ballen utenfor Arendals mål. Kampen ebber ut til 31-30 seier til hjemmelaget.

Best for borte laget var André Lindboe.

Allerede på onsdag kommer det en enda viktigere kamp når Elverum drar til Halden for å kjempe seg videre i cupen. Vi kommer sterkere tilbake.