Cupkamp mot Halden – Elverum

Cupkamp mot Halden

Nok en uke, to nye kamper. Denne uken er det pause fra Grundigligaen for guttene fra Elverum. Vi skal ut i en uhyre viktig cupkamp mot Jonas Willes Halden. Halden spiller som kjent i en liten gymsal kalt Remmenhallen. Her har østfoldingen fått en intim og fryktet hjemmebane. Haldenserne (eller svenskene og danskene) er ett godt hjemmelag som Elverum skal få bryne seg på. Laget består i hovedsak av svensker og dansker i nøkkelrollene, i tillegg til dette har de noen unge spennende spillere på blant annet kantene. 1.sekseren til Halden er bra, men stallen sett under ett er litt tynn.

 

De har blant annet hentet mossingen Simen Holm fra Nøtterøy. Høyrebacken var en av de bedre spillerne på nedrykkslaget i fjor, noe som gjorde at han fikk kontrakt med Halden. De aller fleste av oss husker hvordan han herjet med Elverum i fjorårets siste tap i serien. Holm er en solid forsterkning for vertene.

 

På kanten har Halden er kontringsspiller av klasse. William Nilsen-Nygaard var ett av få lyspunkt hos fjellhammer i fjorårets 1.divisjon, noe som gjorde at den tidligere Haslumspilleren var en ettertraktet mann i norsk håndball. Det blir spennende å følge Michael Thons(tidligere Elverum, nå lagt opp) erstatter i morgendagens cupkamp.

 

I mål har Halden danske Rasmus Bech. God keeper, men på normale dager så skal Elverum ha gode muligheter til å skyte hull på Morten Nergaards tidligere lagkamerat. Bech spilte sammen med Morten i Aalborg, i den korte perioden Elverums-keeperen spilte der. Dansken er en uhyre viktig spiller for Halden om det skal bli avansement i cupen. På gode dager har han potensialet til å stenge buret for hjemmelaget.

 

Utenom de nevnte spillerne har Halden stjernespilleren Rasmus Carlsson ute med brukket fot. I følge rapportene er den midtre bakspilleren ute i kampen mot Elverum. Meget synd for kampen og for Halden. Vi i Elverum håper jo alltid at motstanderen kan mønstre fullt lag når vi skal kjempe om seiere og poeng.

 

For Elverums del er alle spillerne som spilte mot Arendal med for fullt. Erik Toft, Torbjørn Eide, Kalle Bjørkmann og David Wattstrøm er fortsatt ute med skade for de svarte og hvite.

 

Kampene kommer tett som hagl, og det er viktig at Hamar og Apelgren bruker som mulig av stallen. I forrige kamp mot Arendal fikk Morten Nergaard hvilt store deler av den 2.omgangen på grunn av karrierens første røde kort. I tillegg fikk unggutten Didrik Linderud sin aller første start i Grundigligaen. Moro for Didrik som er meget dedikert til idretten sin. Det viser også at med tålmodighet og kvalitet i treningen får man mulighet på det aller høyeste nivået i Norge, for moderklubben!

 

En spiller som kan komme inn å være en joker er Håkon Ekren. Den tidligere juniorlandslagsspilleren har fått litt spilletid i alle kampene i årets sesong, men vi venter ordentlig på at han skal ta enda mer av kaken. Den fintesterke spilleren har tidligere vist at han kan være med å prege kamper på dette nivået.

Håkon Ekren kan bli en joker
Håkon Ekren kan bli en joker

 

Utenom disse er det moro å se at Lindboe viser klasse om dagen. 11 mål i forrige kamp viser at 27åringen mener alvor når han sier at årets sesong skal bli hans beste. Da er det fare for at Rasmus Bech blir svimmel i morgendagens kamp!

 

Vi ønsker uansett Halden lykke til i onsdagens cupkamp.

 

Avkast er i Remmenhallen klokken 19.00. Vi håper så mange som mulig tar turen for å heie frem de svarte og hvite! Vi skal spille finalen i Nadderud Arena.

 

Heia Elverum!!