Snipp, snapp, snute…… – Elverum
Tap mot Halden 26-23 (Foto: Østlendingen)

Snipp, snapp, snute……

Halden-Elverum 26-23

Kampen starter med teknisk feil for produsenten så undertegnede fikk ikke med seg de første minuttene av kampen. Når problemene ble løst etter ca. 7 minutter er stillingen 2-2 etter at Mehl banker inn utligningen i det bilde og lyd ankommer skjermen. Det er ikke bare produksjonen som sliter, Taiga`n kommer litt ut i omgang på grunn av veiarbeid/ulykke/for sein buss.

For Halden har Victor Skillhammer scoret tre av de første fem målene for vertene, men Elverum henger seg godt på etter at Steffen Stegavik reduserer til 5-4 etter 11 minutter. Elverum er litt i samme stimen som de var i på søndag angrepsmessig. De svarte og hvite har mange dårlige avslutninger som er krydret med tekniske feil. Kun Nikolaj Mehl kan si seg fornøyd med prestasjonen offensivt etter 15minutter spilt.

Etter 15.30 setter Simon Aulen ett straffekast sikkert i mål. På dette tidspunktet har Halden en ledelse på 8-5. Både Børresen og Øverby brenner store sjanser alene mot Rasmus Bech. Børresen satte ballen himmelhøyt over, Øverby setter ballen rett på en god Rasmus Bech.

Lars Nordberg har også kommet inn for Luka Mitrovic som ikke startet kampen veldig godt. Etter 17.30 får Elverum en kontring ved Stegavik. Igjen redder Bech, men trønderen for nok en mulighet etter at Halden spiller ballen i beinet på en elverumsspiller. Her skulle nok Halden hatt ett frikast, men Stegavik setter ballen sikkert i mål for gjestene fra Elverum. Trønderen setter en til etter han finter hele Halden i pølsebua. Meget fin prestasjon av mannen til Camilla Herrem.

Etter 20 minutter så blir Luka Mitrovic skadet for Elverum, per nå er det usikkert hvor alvorlig skaden er, men det skal visstnok være en overtråkk for den gode venstrebacken. Mitrovic setter ballen i mål i samme situasjon. Lars Nordberg tar plass på venstrebacken for Elverum.

Victor Skillhammer setter sitt 5 mål etter ca. 24minutter i det han fører Halden opp i en 10-8ledelse for vertene. Halden spiller på dette tidspunktet med en mann mer etter at Børresen har vært for tøff i en duell med strekspilleren til vertene.

Halden fortsetter å herje med svimle elverumsgutter. De svarte og hvite klarer ikke å hjelpe Morten Nergaard godt nok bakover noe som gjør at Halden får veldig mange 100%sjanser. Halden øker ledelsen sin til 4 mål når det kun er 2 minutter til pause. Elverum har fått inn Håkon Ekren som midtre bakspiller og Steffen har gått ut på venstrebacken. Elverum og André Lindboe kniper innpå ett mål til pause. Lindboe setter inn ett meget nonchalant straffekast. Stillingen til pause er 14-11 til vertene fra Halden

Vanskelig å sette fingeren på hvem som har vært best, men Nikolaj Mehl og Steffen har muligens vært de beste. Kollektivet har vært preget av for mange tekniske feil og skuddbom for gjestene fra Elverum.

Elverum er heldig som starter med ballen i den 2.omgangen, men de klarer ikke knappe innpå enda ett mål. Haldens målvakt Bech redder ett straffekast for vertene fra Lindboe. Halden benytter seg godt av mulighetene de får. Etter 4 minutter av 2.omgang har Halden scoret tre mål, Elverum har scoret 0. Halden leder hele 17-11 i starten av omgangen. Stegavik reduserer fra straffemerket etter at Håkon Ekren blir tatt på vei igjennom

Nergaard gjør en redning på ett gjennombrudd langt ute i banen, og Elverum klarer å spise innpå enda ett mål. Ballen går fort i lengderetning og til slutt finner Petter Øverby en sprintende Håkon Ekren. Hanstadgutten satser alt når han setter ballen i mål bak Haldens gode keeper.

Etter 8.45 av den andre omgangen setter Didrik Linderud inn en redusering til 18-16 etter en fin kontringsball fra keeper Morten Nergaard. Etter en meget svak start på omgangen er Elverum endelig inne igjen i kampen. Petter Øverby får en gyllen mulighet til å sende Elverum opp i ryggen på vertene, men det vil seg ikke i dag for den store strekspilleren.

I stedet sender Sander Torbjørnsen Halden opp i en ledelse på 3 mål. Steffen Stegavik reduserer til 19-17 før Torbjørnsen og Halden har feiret ferdig sitt 19.mål for kvelden.

Elverum får en gyllen mulighet til å spise innpå i overtall når Haldens forsvarsjef Rex blir utvist, men en dårlig aksjon fra Mehl gjør at den første ballen ikke går Elverums vei. I det andre angrepet setter Linderud ballen sikkert i mål. Elverum er fortsatt 2 mål bak når det er igjen 12 minutter.

Begge lag brenner mange muligheter til å hente inn mål eller rykke ifra de neste minuttene, men etter 20.19 spilt får Elverum nok en mulighet fra straffemerket. Rasmus Bech som har reddet 3 av 5 straffekast før Lindboe går frem, må kapitulere denne gangen. Venstrekanten reduserer til 21-20 i den meget spennende cupkampen.

Halden svarer direkte når de igjen øker til to mål. Simen Holm får en utvisning etter en etterslenger på Stegavik. Elverum får nok ett straffekast. Lindboe setter sin 3. straffe for dagen. Elverum har nå en veldig god mulighet til å utligne til 22-22, men Stegavik bryter avtalen, noe som ender i en teknisk feil. I stedet er det Halden og Mathias Gjesterud som fører Halden opp i en ledelse på to mål 6minutter før slutt.

Apelgren tar time-out ca 5 minutter før slutt. Elverum avtaler ett dobbelkryss der Lars Nordberg er siste mann på ballen. Klubblegenden banker ballen i mål for gjestene. Willam Nilsen-Nygaard svarer direkte for vertene, og igjen er Halden opp i en ledelse på 2 mål. Det vil seg ikke helt for gjestene fra Elverum. Halden rykker gang på gang opp til to mål når Elverum reduserer. Frustrerende.

På grunn av litt tekniske problemer får undertegnede ikke med seg hvem som setter reduseringen til 23-24 for Elverum, men når 1 minutt og 30sekunder er igjen er det Halden som har ballen. Sander Torbjørnsen setter ballen og Elverum er nødt til å stresse opp i angrep. Steffen tar skuddet på en god mulighet, men vrir ballen for mye. Skuddet går utenfor og Halden vinner på dette tidspunktet kampen. Halden scorer også kampens siste mål så kampen ender 26-23 til vertene.

Steffen Stegavik blir kåret til Elverums beste spiller.

Meget fortjent seier til Halden. Vi gratulerer, og ønsker de lykke til videre i cupen.