ROLF LUNDBERG – SKYTTERKONGEN – Elverum

ROLF LUNDBERG – SKYTTERKONGEN

Historie fredag!

Bildetekst: Rolf Lundberg ble toppseriens skytterkonge to år på rad, 1966/67 og 1967/68. Her poserer han etter den første “tittelen”, da han scoret 107 mål. Sesongen etter ble det 111 mål!

Vi kommer naturligvis ikke utenom Elverum håndballs skytterkonge Rolf Lundberg som regjerte på parketten i flere sesonger.

En rørslig kar som fysisk tilfredsstillte de fleste krav som håndballspiller og i friidrett. Det viste han til fulle da friidrettsgruppa utfordret hånballgutta til dyst: 12 m i kule, 35,80 m i diskos, 5,68 m i lengde, 11,6 på 100 m og 54,0 på 400 m. Ikke dårlig av en renspikka “amatør”!

Men Rolf imponerte så til de grader på håndballbana at Rolf Sætersmoen uttalte at hvis ikke Rolf var god nok for landslaget, så skulle han gå naken gjennom Leiret! For å si det slik; en spenstig påstand! Grunnlaget for uttalelsen lå vel i det faktum at Rolf Lundberg imponerte kraftig i en kamp mot landslaget i Elverumshallen i 1966. Han dundret inn 8 mål foran 1000 tilskuere i en vanvittig stemning etter hvert som Lundberg “gruste” landslagsforsvaret! Publikum ga seg ende over og Østlendingen og HA var ikke i tvil om at Lundberg kom til å aksle i landslagstrøya etter hvert. Hamar Stiftstidende v/ Roger Synstad var derimot mer skeptisk og så vel for seg en naken Sætersmoen løpende i Leirets gater!

Men etter et par uker ble Lundberg landslagsspiller og debuterte mot Danmark i en 16-15 seier og 4 mål i scorings protokollen. Dermed kunne Rolf Sætersmoen beholde vømmøl-buksa på hele vintern!

Rolf Lundberg kom fra Hernes og det gikk hele 4 år før han fikk dette gjennombruddet. Han hadde både skuddstyrke, spenst og teknikk, men lå ofte litt for tett innpå motstanderens forsvar. Han ble etter hvert temmelig inneffektiv og det begynte å murre litt om at han ikke var god nok.

På nytt ble Siggo Bjers kontaktet og han så umiddelbart hans kvaliteter. En uslepen diamant som enhver svensk klubb kunne tenke seg å ha i stallen. Slike uttalelser hjalp på selvtilliten og to år senere ga rikspressen Sigo æren for å ha oppdaget talentet og det var for så vidt riktig.

En distanseskytter av rang, og i ettertid har Elverum håndball alltid hatt sterke distansekyttere. Nå i disse CL-tider vet vi viktigheten av å ha en bred stall når disse blir skadet. Vi krysser fingrene for våre gutter i møte med Skjern til helga!

Ha en fortreffelig CL-helg!

Hein S. Ekeberg