Håndballeksjon for Elverum – Elverum

Håndballeksjon for Elverum

Elverum-Skjern 23-37

Det var endelig duket for Champions League i Terningen Arena. Elverum skulle opp mot den danske mesteren Skjern med Bjarte Myrhol i spissen. Det var på forhånd sett på som en «umulig» oppgave for vertene, noe som viste seg å stemme. Våre danske venner tok kommandoen fra start og så seg ikke tilbake.

Kampen starter relativt jevnt med Skjern alltid i føringen. Innledningsvis sliter Elverum skikkelig med å fa satt forsvarsspillet sånn at Morten Nergaard får den hjelpen han trenger på dette nivået. Skjern og Kasper Søndergaard(tidligere dansk landslagsspiller) går opp i en tremålsledelse 5-2 relativt tidlig i kampen. Elverum sliter med litt for store avstander mellom hverandre i eget forsvar, noe som gjør at trener Apelgren må ta en time-out for å samle guttene. Elverum fortsetter den dårlige trenden, og etter 14minutter spill leder gjestene 10-5. Landslagsspilleren Bjarte Myrhol har på dette tidspunktet satt 2 av sine totale 6 mål for Skjern.

Elverum får en god periode etter rundt 20minutters spill. Jonas Burud overlister Skjerns gode keeper Søren Pedersen og Elverum har klart å spise opp to av målene. Stillingen er 11-8 til gjestene, men Elverum har på dette tidspunktet en god mulighet til å komme inn igjen i kampen. Spesielt André Lindboe er god for Elverum i kveldens kamp. Lynvingen blir Elverums toppscorer i kampen med 8 mål.

Inn mot pause girer danskene opp ett lite hakk. Elverum sliter fortsatt med å sette forsvaret i denne kampen, selv om de ofte spiller med en mann mer. De individuelle ferdighetene til gjestene er gode, men man skal ikke slippe inn hele ni mål i overtall, uansett motstander. Elverum taper alt for mange dueller 1 mot 1 mot raske og smarte danske spillere.

Stillingen til pause er 18-12 etter nok en dårlig periode av Elverum før pause. I internasjonal håndball blir man knallhardt straffet når man gjør enkle tekniske feil eller har skuddbom.

I den andre omgangen blir det neste ren overkjøring. Skjern spiller ut sitt fulle register og de svarte og hvite henger rett og slett ikke med. Spillere som Stegavik, Mitrovic og Nergaard presterer langt under forventet nivå i kveldens kamp, noe som gjør det vanskelig for laget. Det skal sies at Myrhol, Mikkelsen og resten av de danske drengene er ett meget godt lag som vil gjøre livet surt for mange av sine motstandere i Champions League.

På tross av tap med 14mål er det noen positive lyspunkt. André Lindboe viser at han holder internasjonal klasse. Jørgen Jansrud gjør en fin figur de minuttene han får på banen. Vegard Bakken Øien har en vanskelig oppgave i målet i den 2.omgangen, men gjør det relativt godt. Redder blant annet en 100%-sjanse fra Myrhol. Børresen og Øverby er begge bedre offensivt enn hva de har vært de siste kampene.

Det mest positive er alle de fantastiske menneskene som kommer for å støtte de svarte og hvite. Vi er privilegerte som får oppleve topp internasjonale motstandere i Terningen Arena. Vi i Elverum håndball er også veldig heldige som har så mange som er med på riggingen til kamp, hjelper til under kamp og etter kamper. En stor takk til alle som er med å bidrar!!

Vi kommer garantert til å reise oss etter en meget tøff uke. Vi ses allerede på onsdag.

André Lindboe ble kåret til Elverums beste. Bjarte Myrhol var best på Skjern.