Mot Viking skal vi reise oss! – Elverum

Mot Viking skal vi reise oss!

Det er klart for sesongens fjerde kamp i Grundigligaen når Viking HK kommer på besøk til Terningen Arena på onsdag. Viking Stavanger har startet sesongen bra, med både avansement i cupen(slo drammen borte) og seier over fjorårets sølvlag Bodø i sesongens første kamp. De har også gått på ett knepent tap borte mot Stord innledningsvis, samt stortap mot Halden som også slo Elverum ut av cupen for en knapp uke siden..

 

Viking trenes av klubblegenden Gunnar Blomback som er en meget dyktig trener med masse erfaring. Laget ligger for øyeblikket sist i årets liga, men hadde ulempen med at de måtte starte med hele fire minuspoeng. De nyopprykkede siddisene er tippet nord og ned i årets sesong, og er derfor også en motstander som hjemmelaget bør slå i kampen om en god plassering i ligaen. Med begrenset økonomi er stallen til Viking noe tynn, men de har gode spillere på de fleste posisjonene.

 

På midtbacken er lagets store stjerne og motor. Den unge og lovende Gøran Johannesen er allerede inne på landslaget til Christian Berge, og har tidligere spilt en rekke juniorlandslagskamper med vår egen Håkon Ekren. Johannesen er en spiller som er god til å sette opp andre, men kanskje enda bedre på å lage målene selv. Det blir spennende å se unggutten som ble jaktet av hele ligaen i Terningen Arena på onsdag.

 

Edwin Fjelltvedt er en rutinert kantspiller som har en rekke gode kamper på det øverste nivået for både Viking og Runar. Den venstrehendte høyrekanten er god i kontringsspillet og har en veldig god «flipp» som han bruker ofte. Ryktene skal ha det til at han sliter med en skade og er derfor uaktuell for spill i Terningen, men dette er enda ikke bekreftet.

 

Utenom dette har de juniorlandslagsspilleren Marius Ferkingstad på linjen, Evigunge Erik Rafoss som bakspiller og ett målvaktspar som kan ha sine gode dager. Det er på ingen måte en walk-over for Elverum i onsdagens kamp.

 

For Elverum så gjelder det å komme seg opp på hesten igjen. Etter en flott start på sesongen har de svarte og hvite gått på tre strake tap mot gode motstandere. Skjern, Halden og Arendal er gode motstandere men Elverum har nok merket det ekstreme kjøret med mange kamper på få dager, noe som også har gjort at de gode prestasjonene også har uteblitt. Endelig får de en hjemmekamp sånn at de ikke slipper en kronglete reisevei før kampen, noe som gjør at guttene får litt bedre tid til å restituere seg. Det blir spennende å se om gutta har klart å nullstille seg etter å ha fått kjørt seg skikkelig mot Skjern.

 

Elverums uttalte mål før sesongen var CL, cup og sluttspill, men det er også ekstremt viktig å gjøre det bra i serien. Viktigheten av å vinne kamper, spille på seg selvtillit og få samspillet til å sitte er noe av nøkkelen for videre suksess både i Europa og i Grundigligaen. Elverum er ett lag som er avhengige av gode prestasjoner over hele fjøla. Alle i fra Morten Nergaard bakerst via fysioen Hanne Sætre på benken og helt opp i til langsiden i Terningen der de aller beste supporterne i Norge sitter er nødt til å prestere for at Elverum skal vinne kamper. Laget er ikke bedre enn at kun 100% innsats er godt nok, i alle ledd.

 

Det som er så deilig med ett tett program er at man får ofte muligheten til å snu en dårlig trend. Spillere som Steffen Stegavik, Morten Nergaard Og Nikolaj Mehl har alle gjort både gode og dårlige kamper før, og de vet hva som skal til for å prestere maksimalt etter en tung uke.

 

Viking er ett lag som Elverum normalt sett skal klare å hamle opp med, men det er viktig at de får den støtten de trenger fra tribunen. Ta med deg både mor, far, naboer, venner, tanter og onkler på kamp. Bli vitne til ett heltent lag i svart og hvitt som ut i hundre mot de mørkeblå gjestene fra Rogaland.

 

Her en noe av det du kan få oppleve i Terningen Arena klokka 18.30 på onsdag:

Se en leken Andrè Lindboe fortsette showet fra kampene i Champions League.

Se en Lars Nordberg smelle til mot landslagsspilleren Johannesen, sånn at han slutter helt å satse på mål.

Se en Steffen Stegavik gjøre ting ingen andre i Norge har ferdigheter til å gjøre på håndballbane.

Se målvakten vår, Morten Nergaard stenge igjen buret som han gjort en rekke ganger før.

Se en heltent tropp som ofrer seg for hver ball det spilles om.

Se Elverum ta to nye poeng i årets Grundigliga.

 

Kom til Terningen Arena for å se Norges tøffeste håndballshow!!!

 

Vi er klare! Er du?

 

Heia Elverum