Vi vinner 37-33 etter en meget sterk 2.omgang – Elverum
Didrik Linderud!

Vi vinner 37-33 etter en meget sterk 2.omgang

Elverum-Viking 37-33

Det er Viking som starter kampen best i Terningen Arena. Playmaker Gøran Johannesen er hjernen bak alt for gjestene i starten. Etter 5 minutter har gjestene allerede scoret 4 ganger, men Petter Øverby har satt to av Elverums fire første mål, så Elverum henger med.

Etter 7.19 blir Stegavik utvist etter at han takler kanten i det han hopper igjennom. Utvisningen er ganske billig og i samme situasjon får Viking straffekast. Erik Rafoss får muligheten mot Morten Nergaard. Målvakten gjør sin første redning for kvelden i det han redder med sitt høyrebeinet. Svak straffe av gjestene fra Stavanger.

Morten Nergaard gjør sin andre redning i det Gøran Johannesen kommer helt alene med han etter en teknisk feil av Elverum. Viking beholder ballen og Johannesen får sin revansje i det han banker ballen opp i målet fra ni meter. Viking ledet 7-5 etter 11minutter. Elverum har ikke fått satt forsvarsspillet i starten av kampen.

På stillingen 6-8 til gjestene får Lindboe sin første mulighet fra syvmeteren for kvelden, i det Karl Knutsen blir utvist. Mannen uten nerver og selvtillit herifra til månen leker ballen rundt Ole André Lerang i gjestenes mål, og Elverum er helt oppe i ryggen på gjestene. Elverum fortsetter den dårlige trenden i overtall med å slippe inn mål. Hele to ganger klarer gjestene å overliste Nergaard med en mann mindre. Direkte svakt av vertene som slet med det samme mot Skjern i helgen.

Halvveis ut i den første omgangen klarer ikke Apelgren å se på at laget ikke står sammen bakover i banen lenger. Etter 11 mål i sekken er svensken nødt til å ta seg en prat med guttene. Fremover har Elverum satt 8 baller bak Lerang, noe som er godkjent.

Elverum fortsetter den dårlige trenden med å slippe inn altfor mange mål i den første omgangen. Gjestene fra Stavanger får lette forhold fremover på banen. Allerede etter 20.30 spilt har gjestene scoret hele 14 ganger. Stillingen er 14-10 til gjestene. Elverum på sin side har byttet ut Mitrovic, Stegavik og Mehl som alle startet kampen for vertene. Bakspiller rekka på slutten av den første omgangen er ungguttene Burud og Ekren sammen Lars Nordberg.

Didrik Linderud gjør det godt ute på kanten for Elverum. To kontringsmål og ett i etablert angrep gjør at Elverum ligger under med 12-15 i det Blomback, som for dagen har en vanvittig sleik, må ta en prat med guttene sine.

Elverum får nok en mulighet til å spise inn noen mål i overtall år det er igjen 3 minutter av den 1.omgangen, men det er Viking som vinner overtallet 1-0 etter at både Mitrovic og Øverby brenner gode sjanser for vertene. Det er tydelig at Elverums gutter er frustrerte. Nikolaj Mehl lar de kvinnelige dommerne (som var gode) høre det når han blir korrekt utvist for holdning/knuffing.

Omgangen ebber ut til en 18-13 ledelse til gjestene fra Stavanger.

Den andre omgangen starter med en helt fantastisk finte av Steffen Stegavik. Han rundlurer Knutsen på Viking og skaffer Elverum ett straffekast. Lindboe starter opphentingen for de svarte og hvite som er meget tente i denne omgangen. Endelig sitter forsvarsspillet for vertene i undertallet. Mitrovic skaffer nok en straffe og Elverum spiser inn 2 kjappe mål. Blomback ser faresignalene, og tar en time-out etter allerede 2.24 av den 2.omgangen.

Etter kun 6minutter av den andre omgangen har Elverum spist inn hele 4 mål og stillingen er nå 18-19 til gjestene etter at Mitrovic setter en suser nede til venstre for Lerang. Nevnte Lerang har ikke vært borti en ball og bytter seg selv ut. Forsvaret, tilskuere og benken til Elverum er mer engasjerte i starten av den andre omgangen. Det er helt tydelig at pausepraten til Hamar og Apelgren har vært viktig for spillerne.

Etter den gode starten for vertene svarer Viking med å sette noen kjappe baller bak en Morten Nergaard som etter 10 minutter ut i den andre omgangen ikke har fått mye hjelp defensivt.

Det tar ikke mange minuttene før Luka Mitrovic viser seg frem for alvor. Serberen scorer 2-3 viktige mål for vertene. Etter 12 minutter setter Mitrovic enda ett mål, noe som gjør at Elverum leder 23-22.
Elverum kjører en flyver der Lindboe setter den etter en utsøkt pasning av Stegavik, men det tar ca 15 sekunder før Knutsen utligner for gjestene, som for anledningen spiller i gult. 11 minutter før slutt kommer Vegard Øien inn i mål for hjemmelaget på stillingen 28-27 til Elverum. Gutten fra nærmere Osen viser seg tilliten med å redde det første forsøket fra Siddisene.

Elverum drar utvisning ved Lindboe og Øverby med 1.30 mellom dem. Viking benytter den første utvisningen til å utligne, og Elverum må spille 5 mot 6 når 8 minutter gjenstår. Heldigvis for Elverum spiller ikke Viking sin beste håndball i denne perioden. Petter Øverby, som for øvrig har en god dag lager ett viktig mål i det han sender vertene i føringen.

Elverum går opp i 32-30 etter at Stegavik finter en flyver og Lindboe kommer i mellom ving og back. Fin kombinasjon av duoen som har vært med å vinne alt i Norge for Elverum. Viking henger fortsatt godt med og i det Johannesen setter inn 32-34 for gjestene 3 minutter før slutt, blir det spenning helt inn.

Linderud setter inn 36-32 for Elverum med sitt 6.mål for dagen er det ikke lenger i tvil hvor seieren havner. Elverum gjør en meget god 2.omgang som de vinner med hele 9 mål. Når laget klarer å stå sammen som en enhet klarer de også å snu kampen. Angrepsspillet til Elverum er av høy klasse i denne kampen.

Alt i alt er angrepsspillet av stor klasse, men vi har fortsatt en jobb å gjøre defensivt. Vi drar med oss en meget viktig seier i en kamp der vi gjør en god 2.omgang og en for dårlig 1.omgang. Mye positivt å ta med seg til helgens kamp i Champions League.

Best for Elverum er Didrik Linderud og Luka Mitrovic. I andre omgangen viser også Steffen Stegavik og Nikolaj Mehl høy klasse. André Lindboe er som også vanlig veldig solid for vertene.

For Viking er Gøran Johannesen og Johan Szybanov de beste spillerne.

Målscorere Elverum: André Lindboe 8, Steffen Stegavik 1, Nikolaj Mehl 7, Jonas Burud, Aleksander Børresen, Petter Øverby 6, Lars Nordberg, Didrik Linderud6, Luka Mitrovic 8,

Takk for kampen, Viking og takk til alle som var i Terningen Arena i kveld!