Vi reiser til Makedonia for å fighte til oss to nye poeng! – Elverum
Får vi se sånne scener på lørdag?

Vi reiser til Makedonia for å fighte til oss to nye poeng!

I dag er guttene fra Elverum satt snuten mot Makedonia for å spille sin 3.kamp i årets Champions League. Elverumsingene har fått en grei start med seier over sveitsiske Kadetten Schaffhausen og ett stortap mot danske Skjern. I lørdagens kamp gjester vi den Makedonske mesteren HC Metalurg.

 

Metalurg har i årets Champions League startet med 6 måls tap mot HC Motor Zaporozhye. Men i den andre kampen vant de komfortabelt 28-24 mot Kadetten. Det blir med andre ord en meget tøff kamp som venter Didrik Linderud og resten av Michael Apelgrens mannskap.

 

For Metalurg må vi se opp for Janko Bozovic (sønn av Stanko Bozovic, tidligere landslagspiller for Østerrike). Han er en tung og hardtskytende høyreback som har scoret hele 18 mål til nå i Champions League. Bozovic er en håndballnomade som har spilt i veldig mange forskjellige land i sin karriere. Han har faktisk spilt mot Elverum tidligere når han var en del av luftslottet NIT/HAK som hadde sine år oppe i den norske eliteserien.

Janko Bozovic
Janko Bozovic

 

En annen spiller som Elverum må holde ett ekstra øye til er den 202cm høye kroaten Marko Matic. Venstrebacken som også har spilt Champions League for HC Croatia Osiguranje Zagreb er en spiller som er ganske lik Bozovic. Utover disse to er laget jevnt og godt på alle plasser på banen.

 

Vi skal ikke lenger tilbake enn 13/14 sesongen for å finne en av Metalurgs største prestasjoner i nyere tid. Laget fra Makedonia kom helt til kvartfinalen i den gjeveste turneringen etter at de slo ut danske KIF Kolding. I kvartfinalen sa det stopp når de møtte Erlend Mamelunds nye klubb THW Kiel.

 

Elverum på sin side har det samme laget som de har hatt de siste kampene. Det er viktig for Elverum å få i gang Nergaard eller Øien bakerst med hjelp fra ett kompakt og godt forsvarsspill. Det er en fordel at Metalurg fremstår som ett lag med tungt skyts, noe som kan være en fordel for våre raske og teknisk gode spillere.

 

På en god dag er det absolutt muligheter for en skrell fra de svarte og hvite fra Elverum. Kampen vises på Viasat4 fra klokken 17.25.

 

Vi har trua på seier!!

 

HEIA ELVERUM