Nære, men vi mangler det siste lille! – Elverum
Banens beste, Morten Nergaard!

Nære, men vi mangler det siste lille!

Metalurg- Elverum 22-19

Elverum gjør en meget fin start på kampen i Skopje. Utenom noen tekniske feil så klarer bortelaget å lage noen enkle mål. Bakover i banen står Elverum bedre bakover enn de har gjort de siste kampene, noe som gjør at de ledet 3-2 etter 6 minutter. Lino Cervar, Metalurgs trener startet kampen i en offensiv 3-2-1 variant som også kunne ligne litt på 3-3.

Morten Nergaard, Petter Øverby og resten av den forsvaret til Elverum startet meget godt for de svarte og hvite. Metalurg går hele 10-11 minutter uten scoring etter to kjappe mål i starten av kampen. Elverum klarer ikke helt å ta kommandoen i kampen på grunn av for svake avslutninger. Etter 12 minutter får Elverum straffe etter at Mitrovic finter seg igjennom. Lindboe leker inn sin første for dagen til en ledelse 4-2 til gjestene.

Vertene lukter at gjestene er i ferd med å ta kommandoen i kampen, og klarer å hente inn begge målene de ligger under. Metalurgs gode høyreback Janko Bozovic setter sitt preg på kampen i den første omgangen. Han sender vertene opp i en 5-4 ledelse i denne målfattige 1.omgangen.

Etter 17 minutter tråkker Bozovic over, og han er nødt til å ta noen minutter på benken for vertene. Elverum får muligheten til å spise inn hjemmelagets 6-4ledelse. Mitrovic gjør en meget god finte fra høyrebacken, avslutningen er leken i det han flipper ballen over hodet til hjemmelagets målvakt.

Etter 20 minutter utligner André Lindboe med en fantastisk god lobb. Elverum har på dette tidspunktet scoret tre kjappe mål og stillingen er 7-7. Elverum er meget solide bakover og aller bakerst er Nergaard på ett høyt nivå. Nergaard får ett skudd i ansiktet i det Metalurg får straffe. Keeperen fra Søbakken redder straffekastet fra vertene. Jonas Burud og Elverum benytter muligheten godt i det de går opp i en 8-7 ledelse etter 22 minutter.

Luka Mitrovic er meget god i den første omgangen. Han scorer selv, skaffer straffer og spiller opp andre spillere i denne kampen. På stillingen 10-9 skaffer han Elverum sitt andre straffekast som André Lindboe skal ta. Venstrekanten legger armen ned og banker ballen opp. Fint straffekast som sender gjestene opp i en 11-9 ledelse.

Elverum og Stegavik var går til pause med en 12-10 ledelse etter at en god Øverby brenner en mulighet til å skaffe en ledelse på 3 mål. Den første omgangen er god av gjestene som har fått i gang forsvars- og keeperspillet. Øverby har vært en klippe i forsvaret og bakerst er Nergaard tett oppunder maksnivået sitt.

Allerede etter 5.30 av den andre omgangen har Metalurg spist opp pauseledelsen til Elverum. Elverum gjør noen enkle tekniske feil og blir knallhardt straffet av det gode makedonske laget. Luka Mitrovic svarer sånn at Elverum fortsatt har ledelsen etter 8 minutter.

Vegard Øien får en mulighet til å bidra på ett straffekast etter at Lindboe gir kanten litt for hard behandling, men Bozovic er sikker som banken på straffen i det Metalurg utligner til 14-14. Også Elverumsingen Håkon Ekren fikk noen verdifulle minutter i denne fasen av kampen.

Etter 10 minutter og kun 2 mål for gjestene har Metalurg snur kampen til en ledelse 16-14 til vertene. Bortelaget spiller stillestående og enkel angrepshåndball i denne perioden og Apelgren velger å ta en time-out. Metalurg går fra å ligge bak 10-13 til å skaffe seg en ledelse 17-14 i en periode på ca 10 minutter.

Elverums måltørke ender etter ca 12 minutter uten scoring. Lindboe kommer inn i banen og spiller fri Øverby som er helt alene på linjen. I det Mehl får en utvisning etter 15.30 har Metalurg muligheten til å sage av greinen, men makedonierne klarer bare å score ett mål i perioden og Elverum har fortsatt muligheten når 13 minutter gjenstår.

Etter 20minutter av den andre omgangen setter Nikolaj Mehl inn de svarte og hvites 4. mål for omgangen. Metalurg leder 19-16 i det de også gjør en teknisk feil i angrepsspillet. Luka Mitrovic setter inn Elverums 17 mål i kampen. Bakover står de svarte og hvite opp, de kjemper som løver for å holde seg inne i kampen. Noe de også klarer. Bakerst er Morten Nergaard meget god.

6.30 minutter før slutt får André Lindboe en utvisning når han noe klønete pådrar seg en utvisning i det han kaster bort ballen. Metalurg benytter muligheten meget godt når de går fra 19-17 til 20-17 i det det kun er 5 minutter igjen.

Etter at Lindboe brenner ett straffekast to minutter før slutt er det ingen tvil om hvordan kampen vil ende. Metalurg leder med 4 mål og Elverum fikk ikke ut sitt fulle potensial i denne kampen. Bakover viser Elverum europeisk klasse med kun 22 i sekken, men fremover holder det ikke med kun 19 mål. I den andre omgangen klarer ikke Elverum å sette mer enn 7 baller bak ett godt Metalurg.

Elverum gjør en god kamp som de kan være stolte av. Klarer guttene å holde oppe denne jobben bakover så kan det bli mye moro i Terningen utover høsten.