Bent Svele om å spille i Champions League! – Elverum

Bent Svele om å spille i Champions League!

Bent Svele Håndballkommentator og Hamarsing gir deg et innblikk i viktigheten av Champions League! NB: Dette må du bare lese! Del veldig gjerne med dine venner!

Det betyr mye for håndballnorge at Elverum spiller Champions League, det er 7 år siden sist, og da det var Fyllingen som var ute å prøvde seg. Det er uhyre viktig for norsk herrehåndball å få et lag inn i Champions League igjen, det er viktig.

Det er viktig for rankingen for å få plasser, men også viktig for å vise andre klubber at det er mulig. Det var en stor prestasjon å kvalifisere seg til Champions League. Det er et trangt nåløye, og mange har prøvd seg de siste årene uten å klare det, så det er virkelig en stor prestasjon og viktig for norsk herrehåndball!

Dette er også viktig for Elverum som klubb. Det er en klubb som ikke akkurat ligger midt i Oslo, og det betyr at når man viser så gode sportslige resultater, så blir klubben lagt merke til. Det kan gjøre det lettere å hente spillere. Det sportslige opplegget er bra, det er ingen tvil om at Elverum er en håndballby. Det så vi mot Skjern og det har vi sett i mange år. Med full hall er det trist at resultatet blir som det blir, men så brutal er internasjonal håndball. Har du en dag hvor du ikke er ordentlig påskrudd, så får du så mye juling som Elverum fikk mot danskene, det gjelder alle lag som spiller ute i Europa.

Jeg tror virkelig at Elverum har mulighet til å hente flere poeng i dette gruppespillet, å tape mot Skjern er ingen ting å henge med hode over, det er et av de to lagene som i utgangspunktet burde gå videre fra Gruppe D. Jeg tror Elverum kan hente poeng, særlig på hjemmebane med full hall i ryggen.

Med presentasjonen på bortebane hvor Elverum slo Schaffhausen, viser det hva som er mulig, og det kan jo bety at man kan overliste dem i Terningen også.
Hjemmebane er Elverums største mulighet til å hente poeng, og det betyr at det er viktig at nærmiljøet stiller opp og fyller hallen til randen! Gi Elverum det trøkket de fortjener, og ikke la tapet mot et veldig godt dansk lag få ødelegge denne opplevelsen som Champions League er.
Den presentasjonen som det er å spille i Champions League er en så stor greie at det fortjener støtte fra tribunen og full hall hver gang!

Jeg tror presentasjonene som viser seg i Hedmark om dagen med Elverum Håndball og Storhamar Hockey i Champions League, gir folk lyst til å flytte til Hedmark og gir enda større muligheter for vekst i idretten. At man vet at det er toppidrett i området, for ikke å snakke om bredde. Vi ser ungdomsavdelingene i Storhamar Hockey og Håndball, og Elverum Håndball som er store, levere lag og gir i tillegg muligheten å få se toppidrett. Det er viktig å sette innlandet på kartet, gi området identitet og samarbeide så godt som det gjøres i dag.

Idretten er viktig for Innlandet, Elverums prestasjon i Champions League og fulle tribuner i Hedmark viser at det betyr noe. Både Elverum Håndball og Storhamar Hockey har ligget nede med brekt rygg og slitt voldsomt. Løftet som Storhamar Hockey har gjort fra å være nær konkurs i juli 2014 og til i dag å være nært gjeldfri, har full hall, entusiastisk publikum og spiller Champions League. Nå er også Elverum på veg til å gjøre en av de samme bragdene, jeg tror det er et bevis på hvilken identitet idretten skaper og hvor viktig det er at vi ikke gir opp!

Innlandet og Hedmark er ikke så trege og trauste som man skal ha det til, det er Elverum Håndball et levende bevis på, og har vært det i en årrekke.
Når jeg så Elverum i forrige sesong hadde jeg mine tvil om at dette laget skulle nå Champions League, men på slutten av sesongen var det ingen tvil om hvilket lag som fortjente den plassen. Selv om det det skurra litt for Elverum med trenerkluss, urolige spillere, økonomiske vansker, skader og mye rot i starten av sesongen, så ryddet man opp og kom sterkt tilbake i sluttspillet. Den prestasjonen de gjorde der, gjør Elverum fortjent til å være der de er i dag. I sluttspillet var Elverum ordentlig gode, den seiern fortjente dere!

Nå må dere gleder dere til hver eneste kamp! Det kan være den muligheten i livet du får muligheten til å spille Champions League. Dette må dere nyte å ta vare på, spillere, publikum og hele Elverum. Dere må tåle å få noen på tryne i den internasjonale håndballen, sånn er det. Samtidig er det å hente poeng borte mot lag som Schaffhausen noe de færreste hadde trodd på og noe de færreste har gjort.

Her er det bare å glede seg til fantastiske kamper og god håndball. Laget og klubben fortjener den støtten de kan få! Nå gleder vi oss til å følge resten av gruppespillet og håper på nye poeng til gutta fra skogen!