Vi taper med 3 på en middels dag i Bergen – Elverum
Tap mot Halden 26-23 (Foto: Østlendingen)

Vi taper med 3 på en middels dag i Bergen

FyllingenBergen-Elverum 28-25

Kampen startet som forventet med to jevne lag som begge kjente litt på hverandre i starten. Fyllingens Tor-André Lunde startet kampen godt med to mål allerede etter 5 minutter. Etter 7 minutter var stillingen 4-4 etter at Linderud satte ballen sikkert i mål bak Eggen Rismark. Nevnte Linderud fikk enda en mulighet til å sende gjestene i ledelse etter at Nergaard reddet forsøket til Tangen, men denne gangen var det Rismark som vant duellen.

Stegavik skyter via blokken, og Fredrik Mossestad sendte vertene opp i en 6-5 ledelse etter 11 minutter. Elverum prøver å svare direkte etter at Mitrovic skaffet ett straffekast som Lindboe brenner, og fyllingen rykket ifra med enda ett mål. Øverby skaffet Elverum nok en straffe i angrepet etterpå, og denne gangen var Lindboe sikker fra merket.

FyllingenBergen er smarte i sitt angrepsspill. De setter ofte Tangen eller Andersson i situasjoner 1 mot 1. Dette medfører at de leder 8-6 like før Øverby kontrer inn en redusering for gjestene. Eivind Tangen har satt inn hele 5 av Fyllingens 9 mål i det han finter ut Børresen for 2.gang på rad. Elverum var ikke kompakte nok i midten midtveis i den første omgangen.

Fremover på banen er Elverum på ett høyere nivå enn de var mot Metalurg. Nikolaj Mehl smeller inn utligningen til 9-9 etter at Morten Nergaard redder en ball bakover i banen. Hver gang Elverum hindrer Fyllingen i å score mål, så er de farlige fremover. Kampbildet snur raskt etter at Fyllingen gjør ett par enkle feil i angrep og Mitrovic setter to kjappe baller bak Eggen Rismark. Elverum ledet 11-10 i det Vidar Gjesdal måtte ta en prat med spillerne sine.

Luka Mitrovic setter sin 5.skoring etter bare 22 minutter i det han satte inn 13-12 ledelse til de svarte og hvite. Andersson setter nok en ball bak Nergaard før Jostein Epland setter enda en ball bak Nergaard. Fyllingen gjør også ett bytte bakover i det de bytter fra 5-1 til 6-0 etter at Stegavik har gått av Hvidsten en rekke anledninger.

Fyllingen får ett lite overtak før den 2.omgangen i det Eivind Tangen setter sin 8.scoring for omgangen. Vertene leder 17-15 etter at Petter Øverby reduserer 10sekunder før pause. Elverum var gode fremover, men slet veldig i forsvar i den første omgangen.

Elverum og Mitrovic setter den omgangens første ball, men bakover klarer ikke Elverum å holde unna. Fyllingen scorer tre kjappe før Mitrovic igjen setter en ball bak Rismark.

På stillingen 20-17 til vertene har Elverum muligheten til å knappe innpå noen mål når forsvarsspiller Joakim Stenquist får en utvisning etter en dytt på Stegavik. Elverum benytter muligheten godt. Lindboe får sin første mulighet i åpent spill, og vipps er Elverum målet bak. Lindboe satte også inn en straffe i overtallet.

Etter 8 minutter er lagene har Elverum en gyllen mulighet til å utligne til 20-20, men Stegavik bommer på ett innspill mot Øverby. Fyllingen benytter seg av muligheten når de spiller seg frem til en straffe og utvisning på Børresen.

Selv om Fyllingen leder 22-19 så leker André Lindboe inn en redusering med en følsom trick. Elverum er noe heldige i det Lindboe får enda en mulighet ute på kanten. Igjen setter lynvingen inn ett og igjen er Elverum helt oppe i ryggen. Andreas Gjeitrem som var ganske anonym i kampen setter en ball mellom beina på Morten Nergaard. Midtveis i den 2.omgangen er stillingen 23-21.

En rutinert Andreas Gjeitrem er fantastisk urutinert i det han prøver seg fra 9meter. Strekspilleren er ikke akkurat en skytter og Elverum benytter muligheten til å utligne til 23-23 ved Luka Mitrovic som har satte hele 9 mål etter 18minutter av den 2.omgangen.

Etter 21.49 tar Michael Apelgren time-out for å prate med guttene. Elverum lå på dette tidspunktet under med 2 mål og hadde Lindboe utvist. Etter time-outen blir det noen målløse minutter før Fyllingen går opp i 27-24 5minutter før slutt.

De siste 7-8 minuttene er dårlige fra Elverums side. Fyllingen er heller ikke spesielt skarpe de siste 7-8, men har mer trøkk i duellene. Lars Eggen Rismark gjør noen gode redninger og Fyllingen kan kontrollere inn til en 28-25 seier på en middels dag for gjestene. Fyllingen og Eivind Tangen gjør en fin match, og vinner fullt fortjent.

Ingen krise, men bittert at vi ikke klarer å gjennomføre to gode omganger i angrep. Forsvarsspillet i den 2.omgangen er bra.

Luka Mitrovic med sine 10 mål blir kåret til Elverums beste spiller.