Ny helg, ny kamp i Champions League! – Elverum

Ny helg, ny kamp i Champions League!

I morgen er det duket for andre hjemmekamp i Champions League når vi tar imot rumenske Baia Mare. Rumenerne ligger for øyeblikket på en 3.plass med 3 poeng i den jevne gruppen. Elverum på sin side ligger nederst med sine 2 poeng. Øverst topper danske Skjern med 4 poeng. Gruppen er tett, så det blir en meget viktig kamp i Terningen Arena.

 

Til nå har Baia Mare spilt mot både Skjern og Kadetten som også Elverum har møtt tidligere. Det rumenske laget spilte 31-31 hjemme mot sveitserne i forrige runde, men de tapte mot Skjern i sin første kamp.

For elverums del har det blitt to tap etter seieren mot Kadetten i Sveits. I forrige runde gjorde vi en meget god defensiv kamp mot Metalurg, men dessverre klarer vi å sette ballen i mål fremover, noe som gjør at vi går på ett hederlig tap med 3 mål.

 

Kampens 3 store profiler på Baia Mare:

Peter Tatai: på keeperplassen finner vi den rutinerte målvakten Peter Tatai. Ungareren som har hele 75 landskamper for hjemlandet har opplevd masse på håndballbanen. Han har vunnet EHF Cup winners cup i 2007/08 med storklubben MKB Veszprém og så sent som i 2013/14 vant han EHF cupen med den andre storklubben i Ungarn, SC Pick Szeged. Tatai er en stor og god målvakt med mye internasjonal erfaring, som i fjor spilte med Elverums Steffen Stegavik.

 

Tamas Ivanscik: På høyrekanten har gjestene fra Romania den ungarske høyrekanten Ivanscik. Den lille og kjappe høyrekanten har hele 22 mål på samvittigheten i årets Champions League. Han var med å vinne EHF Cup winners cup i 2007/08 med den ungarske storklubben MBK Veszprém. Lysluggen har også spilt en rekke store mesterskap for sitt hjemland Ungarn. Det kan bli en meget spennende duell mellom Lindboe og Ivanscik ute på kanten.

 

Fotache Viorel: I forsvaret til Baia Mare finner vi den rumenske forsvarsspilleren Fotache Viorel. Den 197cm høye og 106kg tunge rumeneren er selve hjerte i forsvaret til gjestene Baia Mare. Mørkluggen er ofte med i ankomstspillet noe som har resultert i 3 mål så langt i årets Champions League (før runde nr3). Det blir spennende å se om han får taket på de raske spillerne til Elverum i kveldens kamp i Terningen Arena.

 

 

Kampens 3 store profiler for Elverum:

Petter Øverby: Landslagspilleren som kom fra Nøtterøy før årets sesong har vist seg å bli en fin tilvekst i laget. Med sine styrke i det defensive blir han en viktig brikke for at laget skal få brukt sine største styrker, nemlig kontring- og ankomstspillet. Gruegutten har også gitt Elverum en ny dimensjon i angrepsspillet med sine gode fysikk. Øverby kan fort tungen på vektskålen mot Steffen Stegaviks tidligere klubb Baia Mare.

 

Nikolaj Mehl: Dansk høyreback som er en av Michael Apelgrens mest trofaste spillere. Den hardtskytende venstrehendte spilleren er en viktig brikke i angrepsspillet til Elverum. Med sin spillende spillestil er han meget dyktig til å se egne og andres muligheter. I det defensive arbeidet gjør han en meget viktig jobb for å hjelpe Nergaard og Øien med å stenge buret.

 

Steffen Stormo Stegavik: Spiller i dag mot sine gamle lagkamerater i Baia Mare. Trønderen som startet sesongen helt forrykende er en spiller som på sine beste dager holder høyt internasjonalt nivå. Med sitt høye tempo, gode overblikk og den fantastiske teknikken er han en av spillerne som virkelig kan være med å bikke kampen i Elverums favør. Det blir spennende å se hva Baia Mare gjør for å stoppe Elverums playmaker.

 

Møt opp i Terningen Arena klokken 16.15 for å se topp internasjonal håndball!

 

Vi går for seier!

 

Heia Elverum!!