Fantastisk opphenting av Elverum – Elverum

Fantastisk opphenting av Elverum

Elverum-Baia Mare 28-28

Kampen starter relativt jevnt mellom to lag som står godt til hverandre. Keeperen Tatai som ble trukket frem før kampen starter veldig godt for Baia Mare i den første omgangen. Etter 10 minutter var stillingen 4-2 til gjestene etter at Tatai har reddet to skudd fra Lindboe og ett fra Burud i overtall for vertene.

Nikolaj Mehl reduserer til 3-5 etter at Elverum har meget god samhandling i angrepsspillet. Både Stegavik og Mitrovic gjør gode aksjoner i forkant av Mehls redusering. Elverum og Stegavik får opp dampen etter en litt treg start. I det Petter Øverby setter inn sin første scoring etter 15 minutter så er Elverum helt oppe i ryggen på gjestene.

Etter 20 minutter får endelig Lindboe sin første scoring for dagen i det han enkelt tricket inn 7-9 redusering på sitt fjerde forsøk. Rett etterpå vinner Elverum ballen, og igjen får Lindboe muligheten. Denne gangen alene med målvakten men igjen redder Tatai forsøket fra Lindboe. Elverum er gode i denne delen av kampen i det dem spiser inn ledelsen som gjestene opparbeidet seg like før Elverums time-out.

Etter hard jobbing får Elverum en mulighet til å utligne til 9-9 etter ca 24 minutters spill, men Elverum klarer ikke å utnytte muligheten. Baia Mare gjør ett fint angrepsspill og setter ballen sikkert i mål fra høyrekant. Enda en feil i angrep, enda engang baklengs, og plutselig leder rumenerne tre mål igjen. Det er små marginer i internasjonal håndball.

Elverum gjør det ganske dårlig de siste 5-6minuttene før pause, noe som gjorde at rumenerne går til pause med 14-9 ledelse. Etter 26minutter kom Bakken Øien inn for Nergaard som ikke har vært på vanlig nivå, tross av at forsvaret har vært ganske bra i store deler av omgangen.

Elverum starter den andre omgangen ganske ålreit. Angrepsspillet er variert og godt, men fortsatt sliter Elverum litt med å tette igjen bakover. Etter 6 minutter har de allikevel hentet inn to mål etter at Stegavik limer en ball helt oppe i krysset. Elverum får en billig utvisning mot seg og vips så er Baia Mare de 5 målene foran igjen.

Elverum kommer seg ikke etter utvisningen, og i det Apelgren ber om time-out er stillingen hele 14-20 i favør gjestene. Baia Mare setter  noen kjappe baller til og leder på det meste med sju mål, men Elverum gir seg ikke. Tre kjappe mål og det siste fra comeback-svensken Kalle Bjørkman og Elverum er inne i kampen igjen. Bjørkman gjorde for øvrig en god kamp for de svarte og hvite i sitt comeback etter han ble skadet i sluttspillsfinalen.

Kalle Bjørkman var god i sitt comeback
Kalle Bjørkman(i midten) var god i sitt comeback

Etter 17 minutter får Elverum en gyllen mulighet til å spise inn enda flere mål i overtall etter at en spiller fra Baia Mare blir utvist for å stoppe ballen med foten. Elverum gjør ett fint overtall der ballen havner ute hos Lindboe som smeller ballen opp i krysset. Elverum er nå bak 20-23. I det overtallet er over er stillingen 21-23 etter at Lindboe setter sin 3. for dagen. Meget godt spilt av Elverum i dette overtallet.

Vegard Øien holder på mange måter Elverum inne i kampen i det 22.minuttet når han redder ett straffekast med ansiktet. Luke Mitrovic blir utvist i samme situasjon for kjeftbruk. En annen 94modell fra Elverum, Håkon Ekren kommer inn i undertallet. Unggutten som har vært lagkamerat med Øien i 10-12år setter ballen i mål til 24-24. Elverum går for første gang opp i ledelsen når Ekren setter nok en ball i undertall. Taket i terningen er i frem med løftes av arenaen. Vi har noen fantastiske supportere som er Norges beste!

Ekren fortsetter å satse skjorta i alt han gjør. Etter to scoringer i undertall skaffer han Elverum en meget god mulighet når han kjemper seg til en to minutter til Baia Mare. Elverum klarer ikke å utnytte muligheten. Overtallet ender 1-1 etter at Lindboe setter ett straffekast som Mitrovic skaffet.

3minutter før full tid er det likt mellom lagene. Kun sekunder etterpå har Mitrovic en viktig blokk. Elverum kontrer ved Lindboe som er lite egoistisk i det han spiller ballen til Øverby. Guregutten er sikker som banken i det han fører Elverum opp i en ledelse på ett mål, 27-26.

Elverum slipper inn to kjappe og 13sekunder før slutt er det plutselig Baia Mare som har det i sine hulehånd. Elverum stresser vanvittig i det siste angrepet etter time-outen til Apelgren, men Lindboe får en dårlig mulighet fra kanten. Tryllekunstneren tricket ballen mellom beina på Tatai til uavgjort 28-28. Hele Terningen slipper jubelen løs etter at Elverum har klart å hente opp igjen 7 mål på den rumenske mesteren. Fantastisk!

Med litt tur kunne de svarte og hvite hentet begge poengene, men sett ut ifra hvordan kampen var så må de si seg fornøyde med ett poeng mot Baia Mare. Elverum lå på det meste under med hele sju mål og så nesten ut til å gi opp. Apelgren og Hamar gjør det godt fra benken i den kritiske fasen, noe som gjør at guttene får trua på seier igjen. Morsomt at Ekren, Øien og Bjørkman kommer inn og preger kampen til tider. I tillegg til dette hever Lindboe seg utover i kampen. Petter Øverby gjør også en fin kamp med god skudduttelling.

Petter Øverby gjorde en fin figur i kampen mot Baia Mare. Her jubler han over ett av sine fire mål.

Elverum scorer hele 19 mål i den 2.omgangen, noe som er meget bra.