Forrige sesongs sluttspillfinalister kommer på besøk! – Elverum
Blir det mer jubel for André Lindboe og hans lagkamerater?

Forrige sesongs sluttspillfinalister kommer på besøk!

I morgen fyller vi igjen Terningen Arena. Vi får besøk av det laget vi slo både gule og blå i sluttspillsfinalen, nemlig Bodø HK. Børge Lunds gutter er så å si det samme som i fjor, men har slitt en del med skader så langt i sesongen. I tillegg til dette er håndballguden Anders Fältnäs borte fra benken under kampene. Laget som har Vetle Eck Aga som kaptein her så langt i årets sesong vunnet mot Halden og Stord, men gått på tap mot Viking, Fyllingen og Runar.

 

Deres store spiller forrige sesong Stig Tore Moen Nilsen, spiller sannsynligvis ikke kampen i Terningen Arena. Den keivhendte høyrebacken brakk armen tidlig i sommer, og han var veldig uheldig når den ble slått opp igjen senere. En annen spiller som sliter med skader er den spillende treneren Børge Lund. Bodøværingen som kom hjem for to sesonger siden har ikke vært på banen i årets sesong.

 

Binai Aziz som til tider var god i fjor sliter med en dårlig skulder og venter på operasjon. Også han er uaktuell til morgendagens kamp. Det vil altså si at Bodø må klare seg uten 3 av sine 4 beste bakspillere i Terningen Arena. Ett hvert lag i divisjonen ville ha merket å ha tre sentrale spillere ute.
I forrige kamp mot Halden ble også Vetle Eck Aga skadet for gjestene. Det er usikkert om han er klar til kampen mot Elverum. Keeper Joakim Christensen som av mange blir sett på som en av de beste spillerne i ligaen er klar for dyst i Terningen. Vinnerskallen som likte dårlig at Kalle Bjørkman punkterte finalen i mai, er nok gira på påføre Elverum sitt 3. serietap for sesongen.

 

Det blir spennende om det unge bodølaget klarer å holde følge med mer rutinerte elverumsinger i denne kampen.

 

For Elverums del fortsetter det tøffe kampprogrammet. I Champions League-kampen i helgen viste mange av ungguttene at de er villige til å kjempe seg til spilletid. Vår unge målvakt Vegard Øien gjorde en fin kamp mot Baia Mare og er nok nærmere en startplass enn han noensinne har vært tidligere. I bakhodet har han helt sikkert også at han kom inn og avgjorde hjemmekampen mot Bodø i finalen i fjor.

 

Håkon Ekren som slet med skader før sesongen, og som ikke helt har fått muligheten til å spille seg i form, viste også at han bør få flere sjanser fremover. 3 mål og en del viktige aksjoner gjorde at han og Øien var de som snudde kampen for Elverum i helgen.

 

Også er det denne supersvensken som endelig er tilbake fra skade. Karl Anders Victor Bjørkman som spiller med hjertet langt utenpå drakta, viste at han med energi, ferdigheter og en herlig attityde at tross av sine alder (ble 32 den 7.oktober) at han fortsatt er å regne med. Det er deilig å se at spillere gir så mye av seg selv både på og utenfor banen.

 

Utenom disse tre er det selvfølgelig viktig at Elverum klarer å være gode nok kollektivt både fremover og bakover. I forsvarsspillet ligger nøkkelen for suksess for de svarte og hvite. Klarer de å vinne ballen i gunstige situasjoner sånn at Stegavik, Lindboe&co kan løpe med stort tempo fremover så vil Bodø og Christensen få en tøff dag på jobb og en laaaang tur hjem.

 

Det blir en tøff kamp, men det er absolutt mulig å sende Børge Lund hjem uten poeng. Vi trenger din hjelp på tribunen.

 

Avkast er klokken 18.00 på onsdag. Vi ses i hallen!

 

Tipset: 29-20 til Elverum

 

HEIA ELVERUM!!!