Vi slår ett skadeskutt Bodø 29-17 – Elverum
Morten Nergaard(i gult) var banens beste i seieren over Bodø

Vi slår ett skadeskutt Bodø 29-17

Elverum-Bodø 29-17

Elverum startet kampen bra defensivt i kveldens kamp. Guttene jobbet bra for hverandre og bakerst sto Morten Nergaard godt. Det er tydelig at kapteinen har sett hvor bodøspillerne skyter på video før kampen i dag. Det tar hele 09.30 minutter og 6-7 redninger før Nergaard må kapitulere for første gang. Det er Jakob Ringdal som setter ballen i mål i undertall for gjestene. Fremover på banen er Elverum helt forferdelige i starten. Etter 10.35 leder Elverum kun 2-1.

Petter Øverby setter sin andre scoring for dagen etter at Nergaard redder igjen. Mehl vinner returen og kaster ballen til Stegavik. Trønderen smeller den opp til gruemannen som skyter Elverum opp i en 4-1 ledelse. Gjestene fra nord sliter fortsatt i angrepet og det tar hele 15minutter før Ringdal setter sitt og Bodø sitt andre mål. Heldigvis for Bodø har Elverum kun scoret 4 ganger.

Elverum roterte en del på laget i den første delen av omgangen. Hele 10 forskjellige spillere fikk delta i starten av kampen. En av spillerne som kom inn var Lars Nordberg som smelte inn sitt første mål etter 16 minutter. Den gamle ringreven fikk blod på tann og klemte likeså godt en kule til mellom beina på Joakim Christensen i målet til Bodø. Meget fine prestasjoner fra idrettslæreren.

Bodøs unggutt Vetle Rønningen, som var ønsket av Elverum før sesongen banker ballen helt oppe i krysset til en redusering til 4-6. Elverum var i undertall etter at Børresen fikk en 2minutter eter tøff behandling av Endre Langaas. På dette tidspunktet henger gjestene fra Bodø med i kampen i Terningen Arena.

Håkon Ekren fører Elverum opp i en 9-4ledelse med ett underarmskudd som Christensen bør redde på en normal dag. Elverum kjører fortsatt med de spillerne som ikke startet kampen. Fremover på banen er det kun André Lindboe som er igjen.

Petter Øverby spiller en god omgang både fremover og bakover på banen. Etter 24.30 setter han inn sitt 4.mål etter han finter(!!) ut en bodøspiller i en halvkontring. Overraskende bra av den høyreiste strekspilleren.

Didrik Linderud som også har kommet inn kontrer inn Elverums 12.mål. Christensen blir forbanna når søbakkenekspressen løper ned han i samme situasjon. Unødvendig av dansken i målet. Vårt unge talent på høyrekanten lar seg ikke påvirke, noe han viser rett etterpå når han øker Elverums ledelse til 13-6. Godt gjort av den sympatiske 20åringen.

Vi ledet 14-8 til pause etter at Bodø scorer to kjappe like før signalet gikk.

Elverum fortsetter det gode spillet fremover på banen. Håkon Ekren viser for alvor at han vil utfordre Stegavik om spilletiden fremover. Økonomistudenten setter to kjappe mål og på en måte avgjør kampen i fordel de svarte og hvite.

Etter 6.30 minutter er stillingen hele 18-10 til Elverum. Øverby er effektiv i det han setter sin femte mål på like mange forsøk. Elverum kjører på og allerede etter 10 minutter er ledelsen oppe i 10mål. Kampen er over og resten av kampen handler egentlig om å holde konsentrasjonen mot ett skadeskutt Bodø.

Det er merkbart for nordlendingene at spillere som Eck Aga, Moen Nilsen, og Aziz er savnet i denne kampen.

Lindboe leker ballen over hodet til Henrik Bettum fra syvmeteren etter 15.30. Bettum er overhodet ikke imponert over den superfrekke straffen til kantspilleren. Elverum leder 23-12 etter 17 minutter ut i den andre omgangen.
Jørgen Jansrud får også viktige minutter for vertene. Eidskogingen viser til tider at han er en habil forsvarsspiller. Den skadeforfulgte venstrebacken får også prøve seg i angrep for de svarte og hvite.

Aleksander «børre» Børresen viser høy klasse i det han tricker inn 26-14 ledelse for vertene. Elverum virker ganske så fokuserte selv om de har en komfortabel ledelse.

Elverum kontrollerer ganske greit inn til en 29-17 seier over de gule og blå fra Bodø. Truls Ervik får gleden av å sette sitt første spillemål på A-lagsnivå i det han setter inn siste målet for dagen. Garantert ikke hans siste på dette nivået. Gratulerer Truls!

Morten Nergaard blir meget fortjent kåret til kampens beste spiller.

Håndball er gøy! Vi håper å se deg på Champions League til helgen.