Marinko Kurtovic om Champions League! – Elverum

Marinko Kurtovic om Champions League!

Marinko Kurtovic med noen ord til Elverum

Jeg ønsker Elverum lykke til Champion League. Det at vi har lag med i toppen av Europeisk håndball er utrolig bra. I alle møter som er i Norsk Topphåndball så er det gjennomgående at vi ønsker å heve nivået i klubbene, slik at hele Grundigligaen blir bedre fra år til år. Jeg tror det er i ferd med å skje nå, og vi ser stadig at vi får flere profiler her hjemme. Det som Elverum nå skal ta fatt på er håndball med de store ute i Europa.
Vi spilte Europacup i helgen, og det er herlig å få besøk fra lag med en helt annen spillestil og kultur i laget. Vi har hatt Champions League-dramatikk i mange år her hjemme på kvinnenes side, da snakker jeg selvfølgelig om Larvik. Det som jeg tror er i ferd med å skje nå, er at vi også på herresiden kan gjøre det bedre internasjonalt.
Det er noen ting jeg vil nevne som er blitt bedre de siste årene:
1. Klubbene drives bedre. Det er flinkere folk bak herrehåndballen enn tidligere.
2. Det Europeiske håndballforbundet (EHF) stiller strengere krav til teknisk gjennomføring.
3. Vi har bedre arenaer.
4. Vi har bedre show på kampene.
La meg utdype. Det er ikke lenger slik at klubbene i Norge sliter med å få med flinke folk fra drift og ledelse til å sitte i styrene. I min egen klubb er det folk i kø som ønsker å bidra. Det er det også i Elverum. Det tekniske oppsettet for å få lov til å spille europacup, og i særdeleshet Champions League er så strenge at man får gode forhold overalt hvor det spilles i Europa.
Arenaene har utviklet seg siden Drammenshallen var Norges beste arena for håndball. I dag er Terningen, Sparebanken Sør Amfi, og mange andre, glimrende håndballhaller med god belysning, fine publikumsfasiliteter og produksjon av en håndballkamp innebærer god lyd, god underholdning før kamp og i pausen, og alle ser bra.
TV-produksjon er i år bedre enn tidligere år, blant annet på grunn av Håndball-TV, og samarbeidet med Eurosport. En liten sak som også er morsomt, er at det er lettere å støtte klubbene på bortekampene enn før. Tidligere år var det bortesupportere i Europacupen på kamper i Tyskland og nordover, med stadig bedre flytilbud fra flyplassene rundt Oslo, er det lettere å følge lagene, og flere tar oftere turen til bortekampene. Det er veldig bra for vi som er på banen eller like ved siden av.
Elverum er flinke på håndball. Selv om dere er litt nede for telling sportslig sett og før sesongen måtte dere strukturere økonomien, så har dere fått det til. Mange år med gode resultater har ført til at dere er gode på gjennomføring og kan tiltrekke dere gode spillere, der dere er. Det må dere videreutvikle. Jeg gleder meg veldig til å ta juleferie etter å ha slått dere for femte gang på et drøyt år i Terningen Arena, og ønsker dere virkelig lykke til mot HC Motor Zaporozhye fra Ukraina, og også videre i Europa fremover
Marinko Kurtovic