Klare for Ukrainsk motstand i Terningen! – Elverum

Klare for Ukrainsk motstand i Terningen!

I morgen spiller vi mot det Ukrainske storlaget HC Motor Zaporozhye. Ukrainere har innledet Champions League med blant annet seier over danske Skjern. Det er en tøff nøtt som venter Elverum. På motstanderlaget er det naturlig å trekke frem disse tre spillerne:

 

 

Aidenas Malasinskas: På midtbacken finner vi den litauiske playmakeren Aidenas Malasinskas. Den 29 år gamle spilleren med de lange lyse lokkene er ukrainernes toppscorer i årets Champions League. Han har scoret hele 23 mål fordelt ganske broderlig utover de fire kampene HC Motor Zaporozhye har spilt. Malasinskas har tidligere spilt i spansk håndball, men byttet over til den ukrainske ligaen på grunn av de økonomiske problemene i Spania. Han er i tillegg til dette en meget viktig brikke for Litauen sitt landslag.

 

Sergii Burka: Ved siden av Malasinskas finner vi målmaskinen Burka. Ukraineren som gjør Aleksander Børresen til en liten gutt med sine 208cm er en skytter av internasjonal klasse. Ukraineren som har spilt i HC Motor Zaporozhye hele sin karriere har banket inn 21 mål i årets gruppespill, noe som gjør han til den som har scoret nest mest mål for dagens gjester.

 

Sergey Shelmenko: Ved Burkas høyreside finner vi den russiske veteranen Sergey Shelmenko. Russeren som faktisk er født i Kiev er inne i sin 2. periode for de ukrainske mesterne. 32åringen som ble hentet fra det russiske storlaget Chekhovskie Medvedi foran årets sesong har hele 396 mål på samvittigheten i Champions League. I tillegg til dette har han en del mål i EHF-cupen. I årets sesong har han scoret 12 mål fordelt på fire kamper.

 

 

 

For Elverum er så å si alle skadefrie. De svarte og hvite er i fremgang etter noen tunge kamper hjemme, og er klare til å kjempe ukrainerne i senk. Michael Apelgrens lag har spilt mange kamper i den siste tiden og er godt vant med det tette og jevne kamper. For Elverum bli nok disse tre spillerne viktige:

 

André Lindboe: Elverums toppscorer i turneringen så langt heter André Lindboe. Venstrekanten som også er straffeskytter, har ett målsnitt på 6 mål i årets gruppespill. Tryllekunstneren som han ofte blir omtalt som har en psyke som ingen andre i Elverum har, noe han viser i det han setter inn utligningen til 28-28 etter en svak start om Baia Mare sist. Det blir spennende å se om han følger opp en fin høst mot HC Motor Zaporozhye.

 

Aleksander Børresen: 206 høye strekspilleren er den eneste på Elverum som er i nærheten til å matche skytteren Sergii Burka på dagens motstanderlag. Elverumsingen som har Champions League-erfaring med den gamle storheten Sandefjord TIF blir en meget viktig brikke i det defensive spillet for Elverum. Sammen med Petter Øverby er han limet i forsvaret til Michael Apelgrens mannskap. Sønnen av Jonny Børresen, som er oppmannen for A-laget, har også vist at han kan være med å bidra fremover på banen.

 

Luka Mitrovic: Den siste profilen vi velger å trekke frem er den serbiske atleten Luka Mitrovic. Elverums spiller nummer 20 gjør sin aller første sesong i Champions League. Han har scoret hele 21 mål i årets sesong, noe som gjør at han er nummer to på toppscorerlista for Elverum. Serberen som er inne i sin andre sesong for de svarte og hvite blir en viktig brikke om Elverum skal ta poeng i kveldens kamp.

 

Vi håper på full hall! Kommer du?

 

HEIA ELVERUM!!