Årsbeste holdt ikke mot Motor Zaporozhye – Elverum

Årsbeste holdt ikke mot Motor Zaporozhye

Elverum-Motor Zaporozhye 29-30

Det er ett tent Elverum som starter kampen fantastisk. Bakover på banen er vi tette og kompakte i midten, noe som gjør det vanskelig for gjestene. Nikolaj Mehl og resten av de svarte og hvite har effektivt nøytralisert ukrainernes Burka som er den store stjernen. Etter 8 minutter ledet Elverum 4-3 etter en god start på kampen av blant annet Steffen Stegavik

13 minutter ut i den første omgangen har Elverum tilrevet seg ett lite overtak. Elverum står bra bakover og fremover har Luka Mitrovic scoret tre av sju mål for vertene. Bakover har forsvaret og Nergaard bare blitt lurt tre ganger. De store og tunge ukrainerne passer Elverum godt.

Lindboe setter sitt første spillemål etter at Elverum kjører en kryssbevegelse på høyresiden. Ballen kommer over til Stegavik som spiller en luftpasning til en flyvende Lindboe som setter ballen på innsiden av målvakten. Kollektivt bra av de svarte og hvite.

Stegavik krysser opp Lars Nordberg etter 18 minutter. Hele Zaporozhye tror den høyreiste venstrebacken skal smelle i veien ett skudd, men Lars sender en backhand-pasning tilbake til Stegavik som er helt alene. Gudene vet hvor de har lært det, men uansett en fantastisk prestasjon av Nordberg.

Luka Mitrovic setter inn en 12-8ledelse til Elverum etter en god kollektiv prestasjon i undertall. Elverum kommer seg fint unna, med 1-1 i undertallet der Stegavik får en noe billig utvisning. Elverum er både kloke og dyktige i den første omgangen. Trener Michael Apelgren rullerte også mye på laget i denne perioden av kampen.

Elverum har enn liten dårlig periode på ca 5 minutter og dette blir straffet meget hardt av dyktige ukrainere. Med 3 mål er de helt oppe i ryggen på Elverum, men vertene tar opp igjen hansken før pause. Lindboe tricker enkelt inn 14-11 etter at Nergaard har polet ett skudd fra Burka.

Elverum går til pause 15-12 til pause etter at kapteinen Morten Nergaard har reddet ett straffekast fra gjestene. Årsbeste i den første omgangen av Elverum.

Den 2.omgangen start på verst mulig måte. De ukrainske gjesten la igjen respekten i garderoben før de siste 30 minuttene. Allerede etter to minutter har de hentet opp igjen de tre målene som Elverum ledet med. I undertallet minuttet etterpå går gjestene opp i ledelse for første gang i kampen. Heldigvis våkner vertene etter kalddusjen. Både Lindboe og Øverby setter ballen i nettet og igjen er Elverum i føringen. Puhkovski er hjernen bak alt som skjer offensivt for Zaporozhye.

Lagene kjenner litt på hverandre, men etter tolv minutter i den andre omgangen setter Didrik Linderud ballen i mål fra veldig spiss vinkel. Målet er viktig fordi Zaporozhye var i ferd med å feste ett god grep om kampen.

Toget står på perrongen for Elverums del når Zaporohzye går opp i en 24-20 ledelse etter 18 minutter av den andre omgang. Det gode kollektive både fremover og bakover er mer utvannet av individuelle aksjoner fra de svarte og hvite. Tempoet og satsingene sitter ikke som det skal og dermed blir det enklere for store ukrainere.

Men Elverum gir seg aldri. Tre kjappe mål og strafferedning av Nergaard gjør at Elverum igjen kjemper om poeng når de kun er 10 minutter igjen.

Elverum holder Motor Zaporozhye helt inn. Lindboe setter enkelt inn sin niende ball for dagen i det han tricker inn 28-29 minuttet før slutt. Sergi Bubka får siste muligheten til å punktere, noe han også gjør. Kampen ebber ut med seier til gjestene fra Ukraina.

Elverum gjør en meget fin kamp mot ett sterkt Motor Zaporozhye i kveld.

Takk til alle som har vært med på å bidra til en flott ramme rundt kampen.